Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2008 - Anul XIII, nr. 279 (3960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propuneri legislative

Avocatul Andronic propune reducerea taxelor notariale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Candidatul UDMR la Camera Deputaţilor în colegiul 1 Suceava, avocatul Dorin Andronic, susţine că pentru asigurarea accesului liber, neîngrădit la justiţie se impune ca atât taxele judiciare de timbru, cât şi anumite taxe şi onorarii ale notarilor să fie plafonate la maximum trei salarii minime pe economie, indiferent de valoarea litigiilor.

Avocatul Andronic a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că activitatea instanţelor judecătoreşti şi legalizarea documentelor reprezintă un serviciu public şi nu „Justiţia SRL” şi că o bună parte a populaţiei este descurajată să apeleze la notari şi instanţe de sumele mari pe care trebuie să le achite.

„Taxele şi onorariile notarilor pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare şi donaţii de bunuri imobile trebuie plafonate la maximum trei salarii minime pe economie indiferent de valoarea bunurilor, având în vedere că aceştia îndeplinesc un serviciu public şi nicidecum un serviciu privat susceptibil de negociere a taxelor şi onorariilor. La fel, taxele şi onorariile experţilor, precum şi taxele şi onorariile notarilor pentru intabularea proprietăţilor imobiliare nu vor putea depăşi de asemenea trei salarii minime pe economie, indiferent de valoarea bunurilor”, a arătat Dorin Andronic.

 

65 de ani - vârsta maximă pentru un candidat la Parlament

Acesta a mai spus că dacă va accede în Camera Deputaţilor va iniţia un proiect de lege prin care numărul de mandate pentru parlamentari şi consilieri va fi limitat la două, iar vârsta maximă la care poate cineva să candideze să nu depăşească 65 de ani.

Andronic a spus că aşa cum un cetăţean poate să-şi exercite dreptul de a fi ales deputat de la 23 de ani şi senator de la 33 de ani, deşi dreptul de vot este de la vârsta de 18 ani împliniţi, la fel trebuie să existe şi o vârstă limită până la care un cetăţean poate candida.

„Limitarea la vârsta minimă a fost explicată de legiuitor prin importanţa acestor demnităţi publice care îşi găseşte suportul în credibilitatea, maturitatea şi experienţa practică a candidaţilor. În mod firesc şi pe aceleaşi considerente, Legea fundamentală trebuie să prevadă şi limita maximă de vârstă la care cetăţenii au dreptul de a fi aleşi în organul legislativ al ţării.

Cum vârsta de 65 de ani este stabilită drept limită de vârstă pentru pensionare, aceasta trebuie de principiu să constituie şi limita maximă de vârstă la care cetăţenii au dreptul de a fi aleşi”, a mai spus candidatul UDMR la Camera Deputaţilor în colegiul 1 Suceava, Dorin Andronic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocatul Andronic propune reducerea taxelor notariale.
 Vizualizări articol: 1014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Avocatul Andronic propune reducerea taxelor notariale4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda trimis de
(26 nov 2008, 11:46:34
Esti un avocat de rahat, cu procese pierdute din incompetenta si necunoasterea legii. Nu inteleg de ce ai mai platit articole prin ziar. E clar ca nu sunt banii tai, ci sunt bani veniti din Ardeal, pt ca UDMR va avea nevoie chiar si de acel 0,5 la suta pe care il va obtine in judetele Moldovei, pentru a mai castiga cateva mandate la redistribuire.

Asa ca mai Andronic, sa-ti zic ceva sincer, ESTI DEGEABA!
2.   "Candidatul UDMR" trimis de
(26 nov 2008, 12:47:26
MA BUCUR CA A AJUNS u.d.m.r. SI IN SUCEAVA. DE PE VREMEA COPILARIEI MELE NU AM AUZIT NICIODATA DESPRE UNGURI AICI IN SUCEAVA. STAU IN SUCEAVA DE APROAPE PATRU GENERATII SI NU AM AUZIT DE VOI - DE UNDE DRACU ATI APARUT - AICI STIAM CA SUNT: UCRINENI, EVREI, TIGANI, NEMTI, POLONI, DAR IN NICI UN CAZ UNGURI. PROBABIL CA SAU MUTAT DIN HARGHITA SI COVASNA IN SUCEAVA. AVETI SI UN NUME DE UNGUR -Dorin Andronic - IN LOC ISVAN SAU BANQO SAU MAI STIU EU CE ALT NUME.

..............................

NU VOTAM UNGURII.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei