Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2008 - Anul XIII, nr. 279 (3960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Rozopol îşi prezintă proiectele de lege

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Domnule Philip Florin Rozopol, mai aveţi patru zile până la alegeri. Aţi reuşit să bateţi palma cu bucovinenii, aşa cum spuneţi în sloganul de campanie?

Eu întind mâna către orice bucovinean. Nu văd nici o ruşine în asta. Un deputat trebuie să fie un sprijin pentru fiecare om în parte. Şi adversarii mei politici întind mâna, dar nu ştiu să o facă corect. Mâinile lor întinse ştiu doar să ceară: „daţi-mi voturi, daţi-mi primari, daţi-mi consilieri, daţi-mi deputaţi şi senatori. Daţi-mi tot dacă se poate!”.

Politica adevărată implică oameni politici capabili să ofere, nu să ceară. Mâna întinsă de mine înseamnă un Legământ cu bucovinenii. Politica promovată de mine este politica mâinii care oferă ceva palpabil şi nu politica mâinii care cere ceva în schimb.

 

„Bucovina are nevoie de legi prin care să fie scoasă în evidenţă”

 

Care sunt legile pe care vreţi să le promovaţi pentru bucovineni?

Aş vrea să încep cu o propunere legislativă care vine din suflet. Înainte de a implementa legi care să reglementeze programele economice pentru dezvoltarea Bucovinei, avem nevoie de o iniţiativă legislativă care să ne creeze o identitate, să ne individualizeze ca regiune. Este vorba despre “Legea aniversării Bucovinei”.

Odată ajuns în Parlament, voi stabili pentru ziua de 28 noiembrie o sărbătoare anuală a tuturor bucovinenilor. Bucovina are nevoie de legi prin care să fie scoasă în evidenţă, să fie identificată ca o regiune aparte a României, o regiune cu propria ei viaţă, însufleţită de oamenii şi obiceiurile acestor meleaguri. Vorbim despre promovarea turistică a acestor locuri, dar trebuie ştiut că acest lucru nu este posibil fără o delimitare clară între Bucovina şi restul zonelor de munte din România.

 

Facilităţi fiscale pentru proprietarii de pensiuni

 

Aţi vorbit despre turism. Aveţi vreun proiect pentru dezvoltarea acestei activităţi?

Proprietarii de pensiuni se plâng că nu au baze de agrement care să-i ţină pe turişti cazaţi mai mult de două-trei nopţi. Vreau să-i sprijin prin legea „Turismului de 12 luni” şi prin acordarea unor facilităţi fiscale celor care dezvoltă ceea ce eu numesc „Spaţiul de turism” în Bucovina. Adică, acele centre de agrement care să prelungească timpul de şedere al turiştilor.

 

În ultimele luni aţi vorbit mult şi despre sprijinirea micilor producători din Bucovina. Cum se va concretiza acest sprijin?

Simplu, prin două pachete legislative: „Legea Industriei casnice” şi „Legea Controlului şi Evidenţei Producţiei Agricole”.

Primul pachet prevede sprijin legislativ acordat meşteşugarilor pentru achiziţionarea de scule, instruirea acestora pentru accesarea de fonduri şi acordarea unui ajutor pentru promovarea produselor meşteşugite aici. Doar astfel munca bucovineanului va fi preţuită la adevărata ei valoare. Trebuie să subliniez că eu numesc meşteşugar orice bucovinean care lucrează cu meşteşug produse în gospodăria proprie sau în asocieri cu alţi oameni.

Pentru bucovinenii care îşi câştigă traiul din agricultură şi din zootehnie, am pregătit „Legea Controlului şi Evidenţei Producţiei Agricole”. Prin legea aceasta vom şti clar ce producţie avem în ţară şi ce trebuie să importăm. În acest fel, oferta agricultorilor va putea răspunde cererii reale de pe piaţă.

 

Ce aţi pregătit pentru alegători în ultima săptămână de campanie?

Împreună cu Valică Gorea pregătesc două evenimente mari. Îi invit pe bucovineni să batem palma miercuri în Câmpulung şi joi în Gura Humorului, pe muzica Loredanei Groza şi a Orchestrei Agurida. Aştept să fim aproape unii de alţii şi să pecetluim Legământul pentru Bucovina!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rozopol îşi prezintă proiectele de lege.
 Vizualizări articol: 8113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Rozopol îşi prezintă proiectele de lege2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HAHAHA trimis de
(26 nov 2008, 15:50:41
LEGE pentru 28 noiembrie, ziua Bucovinei????? De asta avem nevoie? Hahaha! Se vede ca esti afon in ale politicii! Plus ca te crezi grozav. Crezi ca asta-i va determina pe oameni sa te voteze? Eu votez cu Dan Gospodaru de la PDL!
2.   Legea Controlului si Evidentei Productiei Agricole trimis de
(26 nov 2008, 18:57:06
Asta e de la tine sau de la partid? Si daca e de la partid, poate ne spui de la care. Asa ai pus mana pe sere?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei