Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2008 - Anul XIII, nr. 279 (3960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Carcalete îl ignoră pe prefect

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Prefectul judeţului Suceava, Ovidiu Doroftei, s-a declarat nemulţumit de refuzul şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petru Carcalete, de a-i furniza informaţii cu privire la stadiul lucrărilor de reabilitare a şcolilor finanţate de Guvernul României. Doroftei a arătat că, în urmă cu opt zile, a solicitat IŞJ Suceava să prezinte un raport cu investiţiile realizate la unităţile de învăţământ sucevene, însă nici până în momentul de faţă conducerea acestei instituţii nu a dat curs cererii.

Prefectul s-a arătat deranjat de această atitudine, precizând că, potrivit legii privind instituţia prefectului, instituţiile publice trebuie să-i furnizeze informaţiile cu celeritate.

„Faptul că Inspectoratul nu a binevoit nici până în prezent să dea un răspuns îmi ridică un mare semn de întrebare. Ori domnul inspector general nu înţelege termenul în care a fost făcută solicitarea, şi în acest sens doresc să îi definesc în mod public termenul celeritate, care înseamnă iuţeală, repeziciune, ori nu înţelege că legea îl obligă pe prefect să solicite astfel de situaţii şi că instituţiile publice sunt obligate să răspundă cu celeritate”, a declarat Ovidiu Doroftei.

 

IŞJ Suceava poate fi amendat cu până la 100.000 de lei

Prefectul judeţului a arătat că în situaţia în care Petru Carcalete nu îi va prezenta raportul cerut, va recurge la măsuri de sancţionare a IŞJ Suceava, legea permiţându-i să amendeze această instituţie, cu o sumă de până la 100.000 de lei (un miliard de lei vechi).

Ovidiu Doroftei a ţinut să-i dea şi un exemplu pozitiv lui Petru Carcalete, arătând că Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a răspuns la doar două zile după ce a solicitat situaţia fondurilor existente în Trezorerie alocate printr-o Hotărâre de Guvern pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ.

„Se pare că cei din conducerea Direcţiei Finanţelor Publice au trecut pe la orele de limba română, sau ştiu cum se foloseşte Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, pentru că ştiu ce înseamnă celeritate şi au transmis datele solicitate în termen de două zile”, a precizat prefectul de Suceava.

Doroftei a arătat că din raportul primit de la DGFP Suceava reiese faptul că în baza HG nr. 370/2008, în Trezoreria Suceava au intrat 30 de milioane de lei, din care Inspectoratul Şcolar a cheltuit, până în prezent, 18,75 milioane de lei.

„Este ştiut că atunci când ai bani stabileşti lucrările în funcţie de priorităţi. Am solicitat acea situaţie de la IŞJ Suceava tocmai pentru a cunoaşte priorităţile acestei instituţii, cu atât mai mult cu cât la data de 18 noiembrie 2008 mai erau bani nefolosiţi pentru reabilitarea şcolilor”, a declarat prefectul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carcalete îl ignoră pe prefect.
 Vizualizări articol: 1708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Carcalete îl ignoră pe prefect5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Carcalete �l ignora pe prefect trimis de
(27 nov 2008, 07:37:14
PAI DACA d_n CARCALETE IL IGNORA PE PREFECT - ATUNCI INSEAMNA CA EL IGNORA SI LEGEA. .... DACA IGNORA SI LEGEA INSEAMNA CA IGNORA SI OMUL CARE POATE CA-L VOTEAZA. .... UN ASTFEL DE OM IN PARLAMENTUL ROMANIEI ESTE O RUSINE....... NEMAIPUNAND LA SOCOTEALA CA FACE DE RUSINE SI ETNIA ROMA DIN CARE FACE PARTE..................... NU STIU CINE AR VOTA UN ASTFEL DE OM (daca poate fi numit astfel). ........................ EU NU VOTEZ ASA CEVA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei