Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2008 - Anul XIII, nr. 271 (3952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acalmie

Slujbele în biserica din Tişăuţi, reluate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Tensiunile de la Tişăuţi, dintre o parte a enoriaşilor şi preotul Mircea Bejenar, par să se rezolve. Dacă duminica trecută grupul de nemulţumiţi nu i-a permis preotului să oficieze slujba, ieri lucrurile au revenit la normal.

 

Acalmia a domnit ieri la Tişăuţi şi oamenii au putut participa la slujba din fiecare duminică. Preotul Mircea Bejenar a ţinut să-şi precizeze punctul de vedere vizavi de incidentele de duminică, 9 noiembrie, când un grup de oameni din sat a închis cu lanţuri şi lacăte biserica din sat. În opinia preotului din Tişăuţi, tot ceea ce s-a întâmplat reprezintă un şantaj pentru a determina conducerea Protopopiatului Suceava să-l schimbe din funcţie.

„Înainte de slujba de duminică, probabil pe la orele 5 dimineaţă, aceşti enoriaşi nemulţumiţi au hotărât să îi interzică preotului accesul în biserică. Au hotărât deci, cei 20, să oprească un sat întreg, de 170 de familii, să se închine şi să se unească cu Hristos prin rugăciune şi Sfânta Împărtăşanie în biserica satului”, a mărturisit preotul din Tişăuţi.

Acesta a adăugat că are sprijinul a peste 200 de oameni, care şi-au exprimat dezacordul cu nemulţumiţii care-l vor plecat din sat.

„Acuzaţiile la adresa părintelui nostru sunt nefondate, împletite cu minciuni dovedite, cu fapte imaginare şi răstălmăciri ale adevărului”, se arată într-o scrisoare trimisă Protopopiatului Suceava în vara acestui an. Această scrisoare vine în contradicţie cu o alta trimisă aceleiaşi structuri de grupul de nemulţumiţi din Tişăuţi, în care preotul Mircea Bejenar era acuzat că a transformat biserica într-o adevărată fabrică de bani, dar şi că are un limbaj şi un comportament neadecvat faţă de enoriaşi.

 

Protestatarii, acuzaţi că merg mai mult la „crâşmă decât la biserică”

Preotul Mircea Bejenar a declarat că toate acuzaţiile care i se aduc sunt fără nici o bază reală. Potrivit acestuia, în cei 5 ani de când a început construcţia noii biserici din sat, toate donaţiile au mers la casier şi au fost evidenţiate într-un registru de casă.

„Casierul le-a prezentat public şi le-a distribuit în copii xerox celor prezenţi la slujbele bisericii. Dar aceste lucruri nu pot fi cunoscute de reclamanţi, căci aceştia, în majoritate, nu frecventează biserica, iar la crâşmele din sat, unde ei sunt prezenţi regulat, e adevărat, nu s-au distribuit dări de seamă!”, a spus preotul Mircea Bejenar.

Acesta a respins şi acuzaţiile că şi-ar fi cumpărat maşină nouă din banii pentru construcţia bisericii. „Maşina, un Opel Kadett cu două uşi, fabricată în 1983, este primită ca donaţie din partea unei rude a preotesei”, a ţinut să precizeze preotul Bejenar.

Cât priveşte sesia parohială, preotul din Tişăuţi a spus că prin concesionarea acesteia s-a făcut un lucru bun.

„Investiţia de pe sesia parohială, respectiv o pepinieră silvică, seră, centru de debitare material lemnos şi exploatare piscicolă, este în participaţiune cu parohia şi va constitui pe viitor o sursă de susţinere a parohiei cu toate nevoile financiare. În nici un an de zile, noul investitor a contribuit substanţial la cheltuielile pentru construcţia noii biserici”, a mai menţionat preotul Mircea Bejenar.

El a ţinut să precizeze că viaţa parohială a intrat în firesc, în sensul că slujbele se vor ţine în biserica veche, iar lucrările de construcţie la noua biserică vor continua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slujbele în biserica din Tişăuţi, reluate.
 Vizualizări articol: 2506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Slujbele în biserica din Tişăuţi, reluate3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NUMAI PREOT SA NU FI. trimis de
(17 nov 2008, 19:24:17
Toti preotii de la 1990 in coace au avut parte de CEVA VENIT, asta este stiut. Pai sau imultit si scolite de fabricat preoti. Fabricarea lor pe banda rulanta a dat roade. Toti de cum pun sutana cer bani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei