Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2008 - Anul XIII, nr. 271 (3952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va reduce sau anula TVA la construcţia primei case şi va extinde subvenţia la dobânzi

Luni, 17 Noiembrie 2008 (19:15:06)
Guvernul intenţionează să extindă subvenţia la dobânzile pentru planul de economisire în vederea achiziţionării de locuinţe şi să reducă sau chiar anuleze TVA la construcţia primei case, a declarat premierul Tăriceanu, precizând că a discutat, luni, despre aceste măsuri cu guvernatorul BNR.

El a arătat că Guvernul doreşte ca sectorul construcţiilor de locuinţe în România să devină un motor puternic de creştere economică.

"La acest capitol vreau să implicăm cât mai multe bănci. Există deja un program care nu a funcţionat până acum suficient, stimularea creditului de locuinţe, un produs care se numeşte «Planul de economisire pentru locuinţe» de subvenţionarea dobânzilor, dar cred că resursele alocate acestui program nu au fost suficiente pentru a se constitui într-un stimul real. Vrem să majorăm această anvelopă şi să o extindem la cât mai multe bănci, discutăm inclusiv de posibilitatea reducerii sau chiar anulării taxei pe valoarea adăugată pentru construcţia primei case sau pentru cei care vor să se mute de la un apartament de două camere, unde stau acum două persoane, la un apartament corespunzător cu standarde actuale", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Subvenţia acordată clienţilor băncilor de economisire-creditare pentru sistemul locativ este de 30% din suma anuală depusă, dar nu mai mult de 150 euro/persoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va reduce sau anula TVA la construcţia primei case şi va extinde subvenţia la dobânzi.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va reduce sau anula TVA la construcţia primei case şi va extinde subvenţia la dobânzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei