Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2008 - Anul XIII, nr. 271 (3952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu asigură că Guvernul nu va majora cota unică de impozitare sau TVA

Luni, 17 Noiembrie 2008 (19:13:31)
Guvernul nu va majora cota unică de impozitare sau taxa pe valoarea adăugată pentru a asigura fondurile aferente măsurilor de sprijinire a economiei, bazându-se pe o mai bună colectare a veniturilor bugetare de la contribuabili, a declarat, luni, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat de presă dacă Executivul are în vedere majorarea cotei unice de impozitare, a TVA sau a accizelor, pentru a susţine măsurile guvernamentale prevăzute pentru perioada următoare, premierul a răspuns negativ.

"Nu cred că aceasta este soluţia în acest moment, soluţiile trebuie să se bazeze pe stimularea comportamentului corect al contribuabililor, fie că vorbim de societăţi comerciale, fie că vorbim de persoane fizice. Eu nu am avut nicio discuţie cu nimeni în privinţa majorării unor taxe, nu vreau să introduc temeri că s-ar putea majora taxele", a spus Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

El a arătat că informaţii privind majorări de taxe au fost transmise doar sub forma unor speculaţii în care erau citate surse din Banca Naţională a României, instituţie care, ulterior, a dezminţit categoric o astfel de posibilitate.

Analiştii economici consideră că viitorul guvern va fi obligat să majoreze taxele şi impozitele pentru a asigura veniturile bugetare necesare punerii în aplicare a promisiunilor electorale, în special a creşterilor salariale, considerând că nivelul cheltuielilor angajate prin promisiunile tuturor partidelor aflate în campanie electorală excede cu mult posibilităţile bugetare, iar suplimentarea veniturilor pe termen scurt nu este posibilă decât prin creşterea taxelor.

Cei mai mulţi dintre analişti optează pentru o creştere a taxei pe valoarea adăugată întrucât are un impact mai rapid asupra încasărilor bugetare şi este văzută mai acceptabil din punct de vedere social.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu asigură că Guvernul nu va majora cota unică de impozitare sau TVA.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu asigură că Guvernul nu va majora cota unică de impozitare sau TVA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei