Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2008 - Anul XIII, nr. 271 (3952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salvatorii au scos la suprafaţă trupurile a patru mineri morţi în subteranul minei Petrila

Luni, 17 Noiembrie 2008 (19:13:56)
Salvatorii au scos la suprafaţă trupurile neînsufleţite a patru dintre cei opt mineri rămaşi în subteranul minei Petrila, a anunţat, luni seară, prefectul de Hunedoara, Dan Aurel Pricăjan.

Prefectul judeţului Hunedoara a spus că trupurile neînsufleţite sunt transportate, la ora transmiterii acestei ştiri, către morga unui spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit prefectului, minerii scoşi din mină sunt Elekes Attila, Dan Mateş, Nicolae Puian şi Daniel Frăţile.

Dan Aurel Pricăjan a afirmat că operaţiunea de scoatere a acestora, de către cei nouă mineri salvatori care au intrat în mină în jurul orei 13.45, a durat "trei - patru" ore, iar vieţile salvatorilor nu au fost puse în pericol în acest timp.

Prefectul a adăugat că şi trupurile neînsufleţite ale celorlalţi patru mineri aflaţi în mină vor fi scoase "în cel mai scurt timp", în funcţie de rezultatele controalelor atmosferei din subteran şi de planul de intervenţie întocmit de comisia care lucrează la aceasta.

O altă echipă de salvatori care a intrat, luni dimineaţă, în mina Petrila pentru a face verificări a ieşit din subteran, în jurul orei 14.20, însă aceştia nu s-au apropiat de zona în care au avut loc cele două explozii şi unde se află trupurile celor opt mineri morţi.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.

Opt din cei 14 răniţi în exploziile de la mina Petrila au fost aduşi, duminică dimineaţă, în Capitală. Cinci dintre ei sunt internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde au fost operaţi şi se află la terapie intenisvă, în stare foarte gravă, iar alţi trei mineri sunt internaţi, tot în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Ceilalţi şase răniţi au rămas internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, unde a fost internat, luni, încă un miner care acuza stare de ameţeală şi senzaţii de vomă.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat, duminică, suspendarea conducerii Exploatării Miniere Petrila, ca urmare a exploziei soldate cu moartea a 12 mineri şi cu rănirea altor 14. Vosganian a spus că a decis suspendarea conducerii conducerii Exploatării Miniere Petrila pentru că prezenţa persoanelor care făceau parte din conducerea acesteia în timpul cercetărilor "ar putea dăuna", iar în acest moment o persoană din conducerea CNH poate fi "un interlocutor mai transparent".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvatorii au scos la suprafaţă trupurile a patru mineri morţi în subteranul minei Petrila.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salvatorii au scos la suprafaţă trupurile a patru mineri morţi în subteranul minei Petrila0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei