Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2008 - Anul XIII, nr. 271 (3952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Profesorii suceveni sunt de acord cu amânarea grevei generale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În şcolile sucevene, amânarea grevei generale nu a fost motiv de supărare pentru dascăli, deşi peste 80% dintre aceştia, la consultările sindicale, au fost de acord cu declanşarea mişcărilor de protest. „Cererile de majorare a salariilor sunt justificate. Dacă nu o să primim banii, intrăm oricum în grevă, însă orele pierdute tot trebuie recuperate, mai devreme sau mai târziu”, a declarat un învăţător dintr-o şcoală generală din municipiul Suceava.

Totodată, dascălii suceveni sunt de părere că „perioada pentru declanşarea grevei generale nu a fost foarte bine aleasă. Cât suntem în grevă nu ne primim salariile, iar acum, înainte de sărbători, toţi au nevoie de bani”.

Greva generală a dascălilor, programată să înceapă mâine şi să se desfăşoare pe o perioadă nedeterminată de timp, a fost suspendată vineri. Liderii de sindicat ai cadrelor didactice au decis să amâne declanşarea grevei generale până după alegerile parlamentare, pentru a nu da conotaţii politice mişcărilor de protest din educaţie.

 

750 de lei, salariul unui debutant la catedră

Un profesor debutant din Suceava a declarat că are un salariu care nu depăşeşte suma de 750 de lei.

„Scopul nostru este să avem salarii decente, nu să facem grevă. La grevă se ajunge în ultimă instanţă, şi aşa cum am discutat cu sindicatele, dacă nu se va aplica legea, vom intra în grevă”, a spus unul dintre profesorii suceveni.

O parte dintre cadrele didactice sucevene au fost de la început împotriva declanşării mişcărilor de protest. Şase grupe sindicale din cadrul Sindicatului „Bucovina Rădăuţi” au anunţat încă din timpul consultărilor profesorilor cu sindicatele că nu intră în grevă generală. Liderul de sindicat Gheorghe Şorodoc a spus că „majoritatea cadrelor didactice din respectivele grupe sindicale sunt de părere că greva este o manipulare a unui anumit partid politic şi nu vor să facă jocul nimănui”.

Şi dascăli din Sindicatul Judeţean „Spiru Haret” au fost împotriva declanşării grevei generale. Liderul acestui sindicat, Constantin Cernica, a spus că profesorii nu vor să facă grevă din cauză că pe perioada protestelor nu-şi primesc salariile”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii suceveni sunt de acord cu amânarea grevei generale.
 Vizualizări articol: 1315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Profesorii suceveni sunt de acord cu amânarea grevei generale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei