Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriate

Ambasadorul Ucrainei s-a întâlnit cu oamenii de afaceri suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ambasadorul Ucrainei în România, Markian Kulyk, s-a întâlnit, ieri, cu preşedintele executiv al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Ovidiu Donţu, la dezbateri participând şi oameni de afaceri interesaţi să colaboreze cu firme din Ucraina.

Potrivit spuselor lui Ovidiu Donţu, printre problemele discutate cu diplomatul ucrainean se numără dezvoltarea unui sistem informaţional comun care să contribuie la creşterea schimburilor de mărfuri dintre cele două ţări, şi în special cu firmele sucevene; identificarea soluţiilor pentru a efectua operaţiunile vamale comune, similar cu sistemul de la graniţa cu Republica Moldova, precum şi creşterea numărului de puncte de trecere a frontierei.

„De asemenea, s-a mai discutat încheierea unui acord privind micul trafic de frontieră, luarea unor măsuri pentru reducerea birocraţiei şi fiscalităţii, organizarea de misiuni de afaceri de ambele părţi ale graniţei, precum şi strângerea colaborării cu instituţiile din Ucraina prin parteneriate transfrontaliere, în cadrul proiectelor cu finanţare europeană”, a declarat preşedintele executiv al CCIA Suceava.

 

Proiect pentru dezvoltarea antreprenorială în regiunea de graniţă

Ovidiu Donţu a mai arătat că CCIA Suceava este deja solicitantul unui proiect privind dezvoltarea antreprenorială în regiunea de graniţă, proiect care se va finaliza pe 30 noiembrie 2008. De asemenea, el a mai spus că instituţia pe care o reprezintă este partener în alte două proiecte demarate de Administraţia Regională de Stat din Cernăuţi, privind dezvoltarea turismului în regiunea de graniţă şi îmbunătăţirea şi creşterea serviciilor financiare oferite de instituţiile abilitate în Cernăuţi.

„Semnalul pe care l-am primit este că firmele sucevene vor să-şi extindă colaborările pe tot teritoriul Ucrainei, nu numai în regiunea Cernăuţi şi că trebuie să folosim exemplul de bune practici privind fondurile transfrontaliere”, a declarat Ovidiu Donţu.

La rândul său, ambasadorul Ucrainei, Markian Kulyk, a precizat că „dorim ca traficul de frontieră România - Ucraina să fie mult mai fluent, sens în care se are în vedere în viitorul apropiat extinderea şi modernizarea a trei puncte de trecere a frontierei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Ucrainei s-a întâlnit cu oamenii de afaceri suceveni.
 Vizualizări articol: 950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorul Ucrainei s-a întâlnit cu oamenii de afaceri suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei