Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 oct 2008 - Anul XIII, nr. 255 (3936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

„Respingem orice promisiune, ofertă electorală a domnului Orest Onofrei”

Fiind în campanie electorală pentru postul de senator, Domnul Orest Onofrei se angajează, dacă va fi ales, să promoveze un proiect de lege pentru a rezolva problema Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina. Cum domnul Orest Onofrei a ţinut să convingă electoratul sucevean prin declaraţia publicată în presă joi, 23 octombrie 2008, de grija domniei sale pentru problemele Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ne simţim datori să facem cunoscută, aceluiaşi electorat, şi, evident, domnului medic veterinar Orest Onofrei, ex-prefect de Suceava, poziţia noastră în această privinţă.

Dintru început, respingem orice promisiune, ofertă electorală a domnului Orest Onofrei în repararea nedreptăţilor regimului comunist şi neocomunist faţă de Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei şi faţă de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, din următoarele considerente:

Fiecare campanie electorală la Suceava, în perioada de tranziţie, a început cu promisiunea politicienilor din Bucovina de a rezolva această problemă. Electoral, toţi candidaţii suceveni au recunoscut dreptul Bisericii Ortodoxe Române la restituirea bunurilor confiscate de regimul comunist în Bucovina. Odată aleşi, ei au blocat toate căile de aplicare a legii. Rezultatul este vizibil astăzi pentru orice creştin: devastarea pădurilor bisericeşti, spre profitul demnitarilor şi funcţionarilor corupţi şi al străinilor care, opriţi a tăia pădurile din ţara de obârşie, au găsit cea mai bună oportunitate în România.

Din punct de vedere legislativ, problema restabilirii Fondului Bisericesc a fost rezolvată prin legislaţia funciară în vigoare, cu ultima completare prin Legea nr. 247/2005, promovată de şeful local de partid al domnului Onofrei, domnul Gheorghe Flutur.

Oricâte discuţii s-ar purta, blocarea restabilirii drepturilor bisericeşti în Bucovina intră, înainte de toate, în responsabilitatea trio-ului cunoscut: Gheorghe Flutur, ex-ministru, Orest Onofrei, ex-prefect, şi avocatul diversionist Radu Ursu, primul - preşedinte, ceilalţi doi - vicepreşedinţi ai Partidului Democrat - Liberal Suceava.

Chiar de bună-credinţă, specializarea domnului Orest Onofrei - medic veterinar - nu-i permite acestuia în nici un mod abordarea unei probleme juridice, mai ales după ce, în calitatea de prefect, nu a respectat nici măcar hotărâri ale instanţelor de judecată, definitive şi irevocabile, începând cu o decizie a înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

După ce ne-a minţit, şantajat, insultat, calomniat, domnul Orest Onofrei, de altă credinţă (pe care i-o respectăm, dacă măcar faţă de cultul căruia aparţine este corect), politician ajuns la al treilea partid, şi numai în funcţii înalte, nu mai poate convinge nici un creştin ortodox care i-a cunoscut adevărata faţă. Ca atare, declinăm orice ofertă pentru rezolvarea problemelor noastre din partea domnului Orest Onofrei şi a colegilor domniei sale în judeţul Suceava.

în consecinţă, la aşa oameni şi aşa vremuri, nu ne rămâne decât să ne rugăm Bunului Dumnezeu şi să căutăm sprijinul unor români adevăraţi, cu simţul dreptăţii şi al credinţei strămoşeşti, care să ne susţină în demersul nostru pentru a restabili adevărul, dreptatea şi legea în Bucovina, cauză sfântă pentru dreptcredincioşii şi slujitorii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPEI SUCEVEI ŞI RĂDĂUŢILOR

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Respingem orice promisiune, ofertă electorală a domnului Orest Onofrei”.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
„Respingem orice promisiune, ofertă electorală a domnului Orest Onofrei”4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei