Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De astăzi

Călătorii cu 50% mai scumpe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Începând de azi, fiecare călătorie cu autobuzul sau cu maxi-taxi îi va costa pe suceveni cu 50% mai mult decât până acum, ca urmare a majorării tarifelor societăţilor de transport public în comun. În ultima şedinţă a Consiliului Local a fost aprobată cererea acestora de majorare a preţului biletelor de călătorie cu 50%, adică de la 1 leu la 1,5 lei.

Scumpirea transportului în comun se va resimţi în fiecare familie, ţinând cont de faptul că zilnic, mai bine de jumătate din populaţia Sucevei circulă cu mijloacele de transport în comun alte TPL sau cu microbuzele de maxi-taxi ale ATPL (asociaţia privată a transportatorilor în comun).

Problema e că, deşi vor plăti mai mult decât până acum, călătorii vor beneficia de aceleaşi servicii, aici fiind inclusă şi aglomeraţia infernală din fiecare zi şi coatele primite în coaste de la călătorii ce stau mai înghesuiţi decât într-o cutie de sardele.

Conducerea TPL-ului susţine că din banii încasaţi în plus, care vor acoperi şi pierderile înregistrate în ultima vreme în balanţa de venituri şi cheltuieli a societăţii, vor fi achiziţionate şi şase autobuze noi, care vor prelua o parte din numărul mare de călători.

O altă motivaţie a scumpirii biletului cu 0,5 lei a fost aceea că la o valoare mai mică nu s-ar putea da rest tuturor clienţilor, încât aceştia ar ajunge să plătească mai mult pentru acelaşi serviciu.

 

Trei luni cu abonamente mai ieftine

Chiar dacă preţul biletelor a crescut începând de astăzi, sucevenii vor mai putea cumpăra abonamente pe liniile de transport ale TPL, la vechile preţuri, timp de încă trei luni.

Scumpirea transportului public se va resimţi în preţul abonamentelor de anul viitor, de la 1 ianuarie 2009, când abonamentul lunar pe o linie de transport va  costa 45 de lei, pe două linii – 75 de lei, iar pe toate liniile – 90 de lei.

Până atunci, sucevenii vor putea circula cu abonamente achiziţionate preţul de 30 de lei - o linie, 50 de lei - două linii şi 60 de lei - toate liniile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătorii cu 50% mai scumpe.
 Vizualizări articol: 1755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Călătorii cu 50% mai scumpe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma gandeam sa renunt la masina in favoarea .. trimis de
( 1 oct 2008, 12:15:15
Ma gandeam sa renunt la masina in favoarea transportului in comun.... imi pare bine ca nu am facut acest pas!

Dar sa nu-l aud pe inaptul ala de primar ca spune ca el lupta cu problemele traficului cand el este complice la scumpirea biletelor....

Ai mai pierdut un vot Lungu!
2.   Doi trimis de
( 1 oct 2008, 13:32:27
Acum cind traiul din suceava pentru majoritatea locuitorilor este SCUMP, mai ales si in prag de iarna, domnul lungu si acolitii lui ne arata la ce ii duce capul si ca a uitat promisiunile din campania electorala. Nu cred ca e justificata aceasta crestere mai ales daca dorea cu adevarat sa mai subtieze traficul in suceava care oricum este groaznic. De acum nu o sa iti mai convina sa stai in bus inghesuit la banii astia, decit cei care nu au alta solutie. Am masina ma doare undeva....
3.   ... trimis de
( 1 oct 2008, 13:49:17
Pacat ca nu avem tramvai in Sucava. In fine, am votat cu Lungu, asta meritam pentru ca suntem imbecili. Un taran care a bagat Ambro in falimet a ajuns sa conduca Suceava, votat de noi. Ma astept al un faliment notoriu al sucevei. Nu ca Psd-ul ar fi fost mai bun, dar astia sunt cei mai penibili de dupa revolutie.
4.   .... trimis de
( 1 oct 2008, 14:43:03
domnul primar sa rezolve problema traficului intai si dupa aia sa scumpeasca biletele.numai la noi toate lucrarile pe strazi se fac ziua si parca n-ar fi dejuns muncitorii stau in coada lopetii si numara masinile si tu injuri in trafic.rusinica dom' primar
5.   Si ce? trimis de
( 1 oct 2008, 15:45:12
si daca aveam tramvai ce? in iasi, un bilet de calatorie cu tramvaiul sau cu autobuzul costa exact 1,5 lei. si nu doar in iasi. asa e cam peste tot in tara. degeaba ne exprimam nemultumirile; ca oricum asa va ramane.
6.   FOARTE BINE PROSTIA SE PLATESTE trimis de
( 1 oct 2008, 17:10:04
Din 1990 bateti din palme ca oligofrenii.Asa va trebuie.
7.   Coorect trimis de
( 1 oct 2008, 18:28:31
mi se pare corect sa scumpeasca beletele pt ca si motorina a scazut si cum altu feliu sa faca bani primaria nuu? si una peste alta cum puii mei sa-si mai cumpere grosaru maserati daca nu vinde tacsu avtobuzili la primarie?
8.   Am uitat trimis de
( 1 oct 2008, 18:32:06
ba mai lasati-o dreacu cu votul ca chiar daca nu va duceati niciunul la vot tot lungu iesea !sic!
9.   Rusine-saracie mare trimis de
( 2 oct 2008, 08:41:25
hotie la drumul mare, astia sunt consilierii pe care i-ati votat in iunie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei