Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

Biserica şi CJ Suceava colaborează pentru promovarea turismului religios

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean va colabora cu 15 primării sucevene şi cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor în vederea conceperii şi promovării turismului religios în judeţ. Potrivit acordului de asociere, cei 17 parteneri vor coopera în vederea întocmirii proiectului „Turismul religios în Bucovina” care ar urma să fie lansat în cadrul „Forumului Regional de Investiţii” care va avea loc în perioada 10 – 12 octombrie a.c. la Centrul Economic Bucovina Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că acest proiect reprezintă o oportunitate în dezvoltarea turismului suceveaen.

„În general, când se vorbeşte despre judeţul Suceava ca destinaţie turistică, se face referire la Bucovina turistică. Această destinaţie turistică şi-a căpătat renumele de ţinut al mănăstirilor pictate, datorită faptului că dispune de o reţea densă de mănăstiri din secolele XV – XVII”, a precizat Flutur.

El a subliniat faptul că şapte dintre mănăstirile din judeţ fac parte din patrimoniul UNESCO, respectiv Voroneţ, Mănăstirea Humorului, Moldoviţa, Arbore, Pătrăuţi, biserica Sf. Gheorghe a mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi Probota, iar în perioada următoare, la această listă se va adăuga şi mănăstirea Suceviţa.

Gheorghe Flutur a arătat că asocierea dintre instituţia pe care o conduce, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi 15 primării de localităţi în care există monumente istorice de patrimoniu va permite promovarea turismului religios ca principală formă de turism practicată, dar şi dezvoltarea comunităţilor locale.

 

Consilierul PSD Roman Stecyk contestă existenţa acestui proiect

Existenţa proiectului promovat de Gheorghe Flutur a fost contestată, ieri, de unul dintre consilierii judeţeni ai PSD, Roman Stecyk. Acesta a criticat faptul că membrii deliberativului judeţean trebuie să voteze aprobarea unei asocieri fără să cunoască conţinutul proiectului „Turismul religios în Bucovina”.

„Acum nu ştim nimic despre acest proiect. Am impresia că el nici nu există şi parcă ar fi un fel de ‚Cântarea României’. Se vorbeşte că acest proiect va fi lansat imediat, dar nu am văzut nici o formă a acestuia”, a spus Stecyk.

În replică, Gheorghe Flutur s-a oferit să-i pună la dispoziţie o primă formă a proiectului, subliniind faptul că asocierea cu 15 primării şi cu Arhiepiscopia s-a făcut tocmai pentru a definitiva strategia de promovare a turismului religios.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica şi CJ Suceava colaborează pentru promovarea turismului religios.
 Vizualizări articol: 1113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biserica şi CJ Suceava colaborează pentru promovarea turismului religios0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei