Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 oct 2008 - Anul XIII, nr. 231 (3912)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Deficit de locuri

Studenţi suceveni, cazaţi la hotel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Camere de hotel pentru o parte dintre studenţii suceveni rămaşi fără locuri de cazare în căminele Universităţii „Ştefan cel Mare”. Aceasta este soluţia pe care a găsit-o conducerea Universităţii Suceava pentru a le facilita studenţilor condiţii optime de începere a noului an academic.

 

Cămine aflate încă în reabilitare

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, profesorul universitar dr. ing.  Adrian Graur, a spus că „prin cazarea studenţilor la hotel se va acoperi numărul de locuri de cazare din căminele în care încă se lucrează”.

Este vorba despre 236 de locuri pe care universitatea le va asigura pentru studenţi prin cazarea lor în trei hoteluri din municipiul Suceava. Rectorul Adrian Graur nu a precizat numele hotelurilor la care vor locui pentru o vreme studenţii, acesta spunând că încă se poartă discuţii cu conducerile acelor unităţi, în vederea stabilirii unui tarif de cazare apropiat de cel pe care îl plătesc studenţii din cămine.

De asemenea, pentru a face faţă numărului mare de cereri de cazare în cămine, venite din partea studenţilor, conducerea universităţii a solicitat Inspectoratului Şcolar aprobare de cazare în căminele de elevi din municipiu. Astfel, aproximativ 100 de studenţi vor fi cazaţi în camere de internat din căminele de elevi.

Universitatea „Ştefan cel Mare” traversează o criză accentuată în ceea ce priveşte numărul de locuri de cazare existente la ora actuală, din cauză că unele cămine se află în reabilitare.

„Căminul 3 se află în reabilitare, ceea ce înseamnă aproximativ 200 de locuri de cazare. În Căminul 2, aripa A, alte 150 de locuri de cazare nu pot fi ocupate pentru cel puţin o lună, până la finalizarea lucrărilor”, a spus Adrian Graur.

Vremea nefavorabilă din luna septembrie, precum şi deficienţe în capacitatea de mobilizare a constructorilor sunt principalele motive invocate de rectorul Graur care au dus la întârzierea finalizării lucrărilor din căminele studenţeşti.

 

Bloc de garsoniere pentru studenţi

„Prin cazarea studenţilor la hotel, în internatele de elevi şi în locurile disponibile din căminele noastre, am reuşit să rezolvăm aproximativ 80% din cererile de cazare primite”, a mai subliniat Adrian Graur.

Acesta a mai adăugat că „Universitatea ia în considerare varianta de a cumpăra un bloc de garsoniere care să fie transformate în locuri de cazare pentru studenţi”.

În ceea ce priveşte tarifele de cazare în căminele Universităţii „Ştefan cel Mare”, rectorul Adrian Graur a spus că „acestea variază, în funcţie de cămin şi confort, între 95 de lei pe lună şi 155 de lei pe lună, pentru studenţii de la învăţământul fără taxă”. Studenţii cazaţi în Căminul 1, care nu este reabilitat, vor plăti 95 de lei pe lună. Studenţii cazaţi în Căminul 2, reabilitat, vor plăti 110 lei pe lună, iar pentru cei din Căminul 4, o lună de cazare costă 155 de lei.

Studenţii cu taxă plătesc 205 lei pentru o lună dacă stau în Căminul 1, 220 de lei în Căminul 2 şi 265 de lei dacă stau în Căminul 4.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi suceveni, cazaţi la hotel.
 Vizualizări articol: 1984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Studenţi suceveni, cazaţi la hotel3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei