Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2008 - Anul XIII, nr. 211 (3892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Administraţie

Onofrei acuză „presiuni foarte mari” asupra înalţilor funcţionari publici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subprefectul demisionar Orest Onofrei acuză Guvernul că face „presiuni foarte mari” asupra înalţilor funcţionari publici şi a şefilor instituţiilor deconcentrate pentru a-i determina să ia atitudini politice.

Onofrei apreciază acest lucru ca fiind „grav”, în condiţiile în care funcţionarii au datoria să facă administraţie, nu politică, precizând că ceea ce se întâmplă acum îi oferă un argument în plus la decizia sa de a demisiona. El a spus că legea prin care înalţii funcţionari publici erau scoşi din sfera politicii „a rămas doar pe hârtie”, arătând că toţi cei care nu au vrut să se implice politic au fost schimbaţi din funcţie şi înlocuiţi cu activişti PNL sau viitori candidaţi PNL. „Îmi argumentez declaraţia prin faptul că se cere mereu prefecţilor să ia atitudini politice în situaţii dificile, în special celor care nu vor să candideze. Pe de altă parte, cei care vor să candideze sunt puşi într-o situaţie în afara legii, pentru că, luând mereu atitudini politice, încalcă de fapt statutul înaltului funcţionar public, care îi obligă să stea departe de politică”, a declarat Onofrei.

 

„Prefecţii au fost obligaţi de Guvern să devină nişte politruci”

Orest Onofrei a precizat că Guvernul a mai creat presiune asupra funcţionarilor publici şi după modificarea printr-o ordonanţă de urgenţă a Legii 188, care reglementează activitatea acestora. El a explicat că legea prevedea demisia funcţionarului public în cazul în care acesta dorea să candideze, arătând că ordonanţa care face parte din pachetul de legi privind alegerile parlamentare îi dă posibilitatea suspendării din funcţie şi revenirii pe post în situaţia pierderii alegerilor.

„Acest lucru creează o presiune extrem de mare asupra funcţionarilor publici de conducere, pentru că, dacă nu se implică politic suficient, revenirea lor pe post este pusă sub semnul întrebării. Atunci, ei sunt forţaţi să candideze probabil mulţi împotriva voinţei lor, iar pe de altă parte, sunt ameninţaţi de faptul că, dacă nu fac treabă suficientă, li se poate refuza acceptarea lor înapoi. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu prefecţii, care au fost obligaţi până la urmă de Guvern, împotriva voinţei multora dintre ei, să devină un fel de politruci”, a spus Onofrei. El crede că prefecţii ar trebui să fie lăsaţi să facă administraţie şi să nu fie puşi să ia atitudine asupra liderilor politici din teritoriu „chipurile în numele Guvernului, când de fapt este o goană disperată să facă imagine”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei acuză „presiuni foarte mari” asupra înalţilor funcţionari publici.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei acuză „presiuni foarte mari” asupra înalţilor funcţionari publici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parol, monser? trimis de
( 8 sep 2008, 11:32:38
Cind ai ajuns prefect, ai dat concurs de unul singur si bineinteles - ai cistigat. Dupa aia, pentru ca aveai o mica problema - condamnare cu suspendare dupa ce ai omorit un copil cu masina, ai facut recurs si procesul s-a judecat la Iasi. Acolo unde ceata lui Pitigoi (Fenechiu, Chiuariu) trage sforile si ai iesit nevinovat, numai bun de prefect apolitic. Printre altele, dupa ce ti-ai tras casoiul de linga liceul 'Petru Rares', ai mai intrat putin in curtea liceului, ca sa-ti tragi garaj si iesire din curte. Halal moralitate, apoliticule!
1.1  RE: Parol, monser? trimis de
( 8 sep 2008, 18:21:44
Acu si-a gasit si un partid pe masura.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei