Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 sep 2008 - Anul XIII, nr. 211 (3892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Preşedintele CJ şi primarii, făcuţi responsabili ai lucrărilor de reconstrucţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean are responsabilitatea urmăririi executării lucrărilor de refacere a drumurilor judeţene şi a podurilor din zona acestora, în timp ce primarii sunt responsabili de lucrările de reparare a drumurilor comunale, a podurilor aferente, precum şi de reconstrucţia caselor distruse de ape. Cel puţin aşa susţine prefectul Alexandru Băişanu, care a declarat că realizarea acestor lucrări nu cade în responsabilitatea sa directă, aşa cum a încercat să acrediteze şeful statului, Traian Băsescu, la recenta sa vizită în judeţ.

„Nu îmi doresc să intru în polemici cu preşedintele României, nici cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, nici cu oricare alt politician. Datoria mea este de a face politica Guvernului, care m-a însărcinat să veghez la buna desfăşurare a lucrărilor”, a declarat Băişanu. El a solicitat primarilor şi preşedintelui Consiliului Judeţean să se implice direct în rezolvarea problemelor. „Cer primarilor şi preşedintelui Consiliului Judeţean să se implice direct în rezolvarea problemelor pe care le au în subordine, pentru care au responsabilitate şi pe care preşedintele Băsescu le-a scos în evidenţă la Moldoviţa lângă un primar PD-L şi un preşedinte de Consiliu Judeţean PD-L”, a spus prefectul.

 

Băişanu: „Respect legalitatea indiferent de provocare”

Băişanu a menţionat că programul de reconstrucţie a locuinţelor distruse de ape se desfăşoară în parametri normali şi legali, precizând că până pe 1 decembrie a.c. casele vor fi terminate.

El a arătat că una din problemele importante, şi anume găsirea de noi suprafeţe de teren în zone neinundabile, a fost rezolvată, ca de asemenea şi stabilirea firmelor de construcţii care vor realiza lucrările. „Acum toate terenurile necesare sunt la dispoziţia constructorilor în mod legal. Pe de altă parte, vorbim de licitaţiile pentru desemnarea constructorilor. În judeţ, prefectul şi primarii au respectat întru totul legalitatea, şi anume contractările s-au făcut pe baza legislaţiei în vigoare prin licitaţie prin depunere de oferte pe SEAP. Aceasta pentru ca lucrurile să fie făcute conform legislaţiei şi pentru a nu exista suspiciuni vizavi de cheltuirea banilor Guvernului. Chiar şi aşa suntem în parametri de construcţie. Acum toate primăriile au contracte cu constructorii, iar marea majoritate lucrează deja la construirea caselor”, a spus Băişanu, care a adăugat că „respect legalitatea indiferent de provocare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CJ şi primarii, făcuţi responsabili ai lucrărilor de reconstrucţie.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preşedintele CJ şi primarii, făcuţi responsabili ai lucrărilor de reconstrucţie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Slugoi trimis de
( 8 sep 2008, 14:51:48
umbla Flutur ca un slugoi pe langa Basescu,satisfacut de ca-lmustruluieste pe prefect.Si-a incordat muschii destul in campanieacum sa se apuce de treaba. nu era necesar sa vina base sa ne arate pe cine sprijina el in judet.acest lucru se stia

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei