Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2008 - Anul XIII, nr. 204 (3885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Un sirian, candidatul cu cea mai mare medie la bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cel mai bun candidat „sucevean” al celei de-a doua sesiuni de bacalaureat din acest an s-a dovedit a fi sirianul Nassouh Shadi. Acesta a obţinut media 9,68 la examenul de bacalaureat, cea mai mare medie din judeţ, şi al patrulea rezultat la nivel naţional.

Nassouh Shadi este absolvent al unui liceu din Siria, promoţia 2008, însă nu este străin de şcoala românească, întrucât cursurile primare şi o parte din cele gimnaziale le-a făcut la Iaşi. Liceul l-a urmat în Siria, acolo unde se află părinţii lui, iar acum s-a întors la Suceava, la bunicii din partea mamei, şi a susţinut bacalaureatul.

Pentru că este cetăţean străin, candidatul a avut nevoie de aprobare specială de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului pentru a da bacalaureatul în România. Pentru a obţine aprobarea, sirianul a trebuit să facă dovada că a absolvit cursurile liceale.

 

Note peste 9 la toate probele

Acesta a susţinut examenul în aceleaşi condiţii, după aceeaşi metodologie şi programă ca şi candidaţii români şi a reuşit să-i întreacă, la note, pe toţi.

Nassouh Shadi a susţinut probele de examen la limba şi literatura română, limba engleză, matematică, anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană şi educaţie fizică.

Primele două probe, cele orale, la limba română şi la limba engleză, au fost promovate cu note maxime.

La examenul scris la limba română, Nassouh Shadi a luat nota 9,3, proba scrisă la matematică a promovat-o cu nota 9,2, iar la cea de anatomie şi fiziologie umană a obţinut nota 9,6. Educaţia fizică a fost ultima probă din concurs, iar Nassouh Shadi a luat nota 10.

Media la bacalaureat a lui Nassouh Shadi a fost depăşită doar de alţi trei candidaţi din ţară, unul din Tulcea, care a finalizat examenul cu nota 9,72, un altul din Arad, care a terminat examenul cu media 9,70, şi de un candidat din Timiş, care a obţinut o medie cu o sutime mai mare decât cea a sirianului.

 

Vrea să facă facultatea în România

Nassouh Shadi este copilul unei familii mixte, tatăl sirian şi mama româncă, originară din judeţul Suceava. Părinţii băiatului sunt medici, profesează în Siria, iar Nassouh Shadi a spus că medicina este una dintre facultăţile pe care doreşte să le urmeze. Totodată, facultatea de informatică este o altă opţiune a lui Nassouh Shadi, însă tânărul nu este decis încă la care facultate se va înscrie.

Un lucru este sigur, şi anume acela că Nassouh va urma cursurile unei facultăţi în România.

 

Promovabilitate de 90,9 la sută

320 de absolvenţi de liceu au promovat examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune din acest an. Procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost de 90,9%. 32 de candidaţi nu au reuşit să treacă de examen, iar majoritatea celor respinşi au picat la proba scrisă la matematică.

Rezultatele examenului s-au afişat în cursul zilei de ieri. Tot ieri, între orele 16:00-20:00, candidaţii nemulţumiţi de una sau mai multe note obţinute au avut posibilitatea să depună contestaţie.

Lucrările se vor reevalua în următoarele zile, iar luni, 1 septembrie 2008, se vor afişa rezultatele finale ale examenului de bacalaureat.

Aceasta a fost ultima sesiune de examen din acest an, iar candidaţii nepromovaţi vor putea să dea din nou bacalaureatul anul viitor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sirian, candidatul cu cea mai mare medie la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 2844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un sirian, candidatul cu cea mai mare medie la bacalaureat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ahah... trimis de
(30 aug 2008, 11:26:20
Bravo lui...!!
2.   Bun asa trimis de
(30 aug 2008, 12:39:01
il cun personal..am fost colega lui de clasa...si e un baiat f inteligent..bv shadi!
3.   Bravo, cu mici retineri trimis de
(30 aug 2008, 14:01:55
Oricum este meritul lui incontestabil, dar a fost si factorul psihologic la examinatori.Sunt sigur ca daca a stiut de 7 i s-a dat 9 s.a.m.d. Engleza sunt convins ca o stie din familie, matematica este universala, problemele ce se ridica sunt la limba romana. Nu ma stresati, caci nu stie baiatul limba si literatura romana de 9.3. Sunt in stare sa fac prinsoare 1 contra 100.
3.1  RE: Bravo, cu mici retineri trimis de
(31 aug 2008, 13:07:40
De acord, nu uita insa ca materia "limba si literatura romana" este in forma actuala, iertat fie-mi, un mare rahat. In primul rand partea de limba (gramatica) lipseste cu desavarsire din programa de BAC. In al doilea rand partea de literatura este de fapt un test de recitare (sau de redare in scris) a opiniilor 'savante' ale unor neica-nimeni autointitulati critici literari. Ma mira ca nimeni nu realizeaza caracterul pseudo-stiintific al acestei discipline si a examenelor care o urmeaza.
4.   Anonim trimis de
(30 aug 2008, 14:09:57
am vrut sa-i tramsmit domnului raspopitul daca se incumeta sa-si verifice conostintele generale cu domnul nassouh la limba si literatura romana sa vedem care stie mai mult sau daca stie domnul nassouh de 9.3
4.1  RE: Anonim trimis de
(30 aug 2008, 14:18:07
D" acord. Sa stabilim o intalnire , iar daca ma bate onorez prinsoarea.
5.   Super trimis de
(30 aug 2008, 14:30:49
Probabil parintii sai au fost mai cu dare de mana . Ce va surprinde ca a luat nota mare la bac ??? .. sau nu mai traim in Romania cumva ?
6.   Bravo trimis de
(30 aug 2008, 14:49:18
bine shady sa ajungi ceti doresti:X succes de la fany si gelu
7.   Oricum trimis de
(30 aug 2008, 17:30:36
iti dorim multi copii in judet si nevasta romanca buna.....gospodina. daca ne lasa urmasi ajuta la ridicarea coeficientului de inteligenta pe judet ceea ce nu e un lucru tocmai rau....
7.1  RE: Oricum trimis de
(30 aug 2008, 18:49:25
NICI GREU...
8.   Mai trimis de
(31 aug 2008, 01:02:21
nu va lasati pe mana lui ma !
8.1  RE: Mai trimis de
( 1 sep 2008, 00:17:23
Asta e cel mai tare comantariulaughing)
9.   Haha trimis de
(31 aug 2008, 14:55:31
bravo shady .. fara mine n`ajungeai la ziarlaughing
10.   Felicitari trimis de
(31 aug 2008, 23:06:46
pe merit a luat s stie toata lumea.mi-a fost coleg si bravo lui.merita toate laudele
11.   Mabrouk trimis de
( 1 sep 2008, 23:38:05
alf mabrouk ya shadi in shallah btrseer doctor kbeer w btrja3 3ala soria

mabroooooooooooook

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei