Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2008 - Anul XIII, nr. 204 (3885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modificări cu bucluc

Cozi imense pentru numerele de înmatriculare provizorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Aglomeraţia de la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a crescut şi mai mult în cursul acestei săptămâni. Nebunia şi aşa greu de controlat s-a accentuat după apariţia unui ordin, prin care proprietarul unui autovehicul neînmatriculat poate primi succesiv mai multe autorizaţii de circulaţie fără plata taxelor şi tarifelor de înmatriculare.

 

Noile reglementări au intrat în vigoare de luni, 25 august, iar efectul s-a văzut imediat. Ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava au fost luate cu asalt de oamenii dornici să obţină numere provizorii de înmatriculare.

Dacă până acum o săptămână se înregistra o medie de 80-100 de persoane/zi care depuneau dosare în această direcţie, zilele acestea numărul solicitărilor a crescut la peste 200 în fiecare zi.

Conforma unor norme interne ale Direcţiei Permiselor şi Înmatriculărilor, pentru un autovehicul neînmatriculat se pot elibera succesiv mai multe autorizaţii de circulaţie, fără achitarea taxelor şi tarifelor aferente înmatriculării, cu condiţia să nu depăşească termenul de 90 de zile.

„Această măsură a fost luată ca urmare a numărului mare de solicitări pentru omologarea autovehiculelor în vederea stabilirii emisiilor de dioxid de carbon pentru plata taxei de poluare. Aceste servicii sunt atribuţia Registrului Auto Român, iar din cauza numeroaselor cereri, intervalul de programare a proprietarilor de autovehicule depăşea în mod frecvent valabilitatea autorizaţiei provizorii de circulaţie”, a arătat comisarul Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.

 

Soluţii pentru evitarea aglomeraţiei nu există

Din cauza spaţiului inadecvat, soluţii pentru a evita aglomeraţia nu există.

„O variantă ar fi să mai deschidem unu-două ghişee, dar pentru că spaţiul nu ne permite, nu putem face aşa ceva. Deocamdată se lucrează la un singur ghişeu şi toţi solicitanţii se adresează în acelaşi loc. Între timp, am decis să lucrăm în două schimburi şi am prelungit programul de lucru, între orele 8.30 - 18.00. Temerea mea este că numărul de cereri pentru atribuirea de numere provizorii de circulaţie va creşte până spre 300 în fiecare zi”, a mărturisit comisarul Chiaptanaru.  

Curtea unde funcţionează Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava devine neîncăpătoare în fiecare dimineaţă, iar oamenii sunt nevoiţi să aştepte ore în şir în soare pentru a reuşi să ajungă la ghişeu.

 

Mii de persoane vor să-şi înmatriculeze maşinile second-hand

Eliminarea taxei de primă înmatriculare şi introducerea unei noi taxe, denumită de poluare, începând cu 1 iulie 2008, a adus o avalanşă de cereri din partea sucevenilor. Câteva mii de persoane şi-au adus maşini la mâna a doua din străinătate, iar pentru a putea circula pe drumurile din România trebuie să parcurgă o serie de etape. Piatra de încercare este stabilirea emisiilor poluante, sarcină care revine RAR.

Serviciile acestei instituţii sunt criticate deseori, mai ales pentru numărul mic de cazuri rezolvate zilnic. Din acest motiv, pentru a primi la mână hârtia cu parametrii de poluare în care se înscrie autovehiculul, sucevenii sunt programaţi la RAR la circa două luni după înscriere, aspect ce provoacă indignare şi revoltă printre oameni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozi imense pentru numerele de înmatriculare provizorii.
 Vizualizări articol: 1179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Cozi imense pentru numerele de înmatriculare provizorii1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma bucur enorm trimis de
(30 aug 2008, 12:17:14
ma bucur ca tantili alea de la ghiseu,in special ala blonda cu coc sau ce dracu o avea pe cap,si care e o isterica si o nefootoota are treaba acum de 3 ori mai mult ca inainte !
2.   Cozi imense pentru....UNII trimis de
(30 aug 2008, 13:53:03
Barem luati de pe perete anuntul "INSTITUTIA PREFECTULUI" deoarece o compromiteti!

Intelegem ca este aglomeratie, dar de ce unii 'baieti destepti' ies cu teancul de numere iar altii sunt pusi sa astepte ca fraierii pana la ora 15,00 pentru a primi certificatul, de exemplu,aceasta in timp ce alt afis mare de pe perete te amageste ca nu vor trece dacat maximum doua ore pana ce vei intra in posesia lui.

RUSINE!
2.1  RE: Cozi imense pentru....UNII trimis de
(30 aug 2008, 15:52:13
aia care ies cu teancuri de numere sunt persoane juridice care se ocupa de vanzari de autoturisme noi si totdeauna persoanele juridice au prioritate...dar nah...te-ai facut singur fraier mai sus....Cozi imense pentru....UNII trimis de SV 09 FRA...IER
2.2  RE: Cozi imense pentru....UNII trimis de
(30 aug 2008, 18:57:21
asta estii si atata potii zdreanta
2.3  RE: Cozi imense pentru....UNII trimis de
(30 aug 2008, 19:36:41
daca ar fi un ghisaeu pentru persoane juridice si altul pt. persoane fizice s-ar evita speculatiile.
2.4  RE: Cozi imense pentru....UNII trimis de
(31 aug 2008, 02:08:10
esti un mare destept p.......
3.   Prostia scufunda romania trimis de
(30 aug 2008, 21:34:19
In cartea de identitate a masinii pe care o cumperi din strainatate e trecuta norma de poluare,dar idiotii si farsori din ro au nevoie sa scoate bani din orice.Ca sa inscri o masina ai nevoie de un dosar de 3cm grosime,pt ca inteligenti de la politie au nevoie ca cineva sa le traduca datele masini,pt ca ei nu au capacitatea sa inteleaga ,copii dupa o serie de acte si toate actele in original ale masinii,plus actul de vinzare cumparare,plus numerele pe care le-a avut masina din tara de unde a fost cumparata si toate astea pt ce? Ce vace politia cu prima carte de identitate a masinii su cu numerele dintr-o tara straina.Lucrturile merg asa greu pt ca se doreste asta,prin simpificarea metodelor de inscriere a masinilor.Ani de zile politisti au umblat cu masini furate,au fost cei care au dat permise pe bani frumosi iar cind ajungi la ei sa te trateaza ca pe un nimeni.In aceasta problema un rol imp. o are Tariceana,care si-a aparat pe fate minarelile legate de vinzarea de masini din ro
4.   Ca bine zici... trimis de
(30 aug 2008, 22:54:06
corect si la obiect.
5.   Ref. la numerele vechi trimis de
(31 aug 2008, 09:48:40
Credeti sau nu,numerele straine vechi le vind la REMAT.Aluminiul e scump fratilor!
6.   NU VEDETI K PESTELE E DE LA CAP IMPUTIT ? trimis de
(31 aug 2008, 14:42:01
CE SA LE CERI LA NISTE AMARATZI CARE FAC CHIPURILE 3 ANI DE SCOALA LA CAMPINA SI VIN DE SE DAU COCOSI PE STRAZILE MUNICIPIULUI ? ...CAT DESPRE CEILALTI .. ESTE O VB "SPUNE-MI CU CINE TE INSOTZESTI K SA-IT ZIC CINE ESTI !" ... "TRAIASCA" CORUPTIA SI DA DOAMNE SA LE VINA ODATA MINTEA LA CAP SI LA GABORI ! POATE ASHA AJUNGEM SI NOI PESTE 50 DE ANI CUM E IN UNGARIA SAU POLONIA ACUM ... SA NE SIMTIMIM CU 50% MAI SIGURI SI INCREZETORI ! BINE K NU AM MASINA PERSONALA ... CI DE SERVICI !
7.   Xx trimis de
( 1 sep 2008, 10:50:50
traim in romania si asta ne ocupa tot timpul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei