Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2008 - Anul XIII, nr. 204 (3885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă

Suceava, fără bani de la Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Municipiul Suceava pare să fi intrat în dizgraţiile Guvernului, dacă ar fi să luăm în considerare faptul că, anul acesta, fonduri de la bugetul de stat au ajuns aici doar cu ţârâita şi doar în prima parte a anului.

Cel mai elocvent este cazul finanţărilor promise pentru unităţile de învăţământ sucevene, unde, din cauza banilor care nu au mai ajuns, lucrările au stagnat, iar suprafeţele extinse şi modernizate nu vor putea fi date în folosinţă decât peste câteva luni.

Acesta este şi cazul a cinci grădiniţe, „Aşchiuţă”, „Prichindel”, Grădiniţa „1 2 3”, Grădiniţa nr. 16 şi noua grădiniţă din cartierul Obcini, a Liceului cu Program Sportiv şi a Colegiilor Naţionale „Ştefan cel Mare”, „Mihai Eminescu” şi „Petru Rareş”, unde au fost demarate proiecte de zeci de milioane, care nu au mai fost finalizate, deşi şcoala trebuie să înceapă curând.

 

Doar 10% din banii necesari, alocaţi Sucevei

Conform primarului Ion Lungu, numai pentru susţinerea proiectelor de extindere şi modernizare a unităţilor de învăţământ trebuia repartizată de la Guvern suma de 43,7 milioane de lei, adică 12,471 de milioane de euro.

“Din aceşti bani, ne-au fost repartizaţi până în prezent doar 10%, adică 4,4 milioane de lei (43 de miliarde lei vechi). Nu este un reproş, ci doar o constatare. Când am demarat aceste proiecte, ni s-a spus că bani sunt suficienţi, dar uite că între timp nu au mai venit, iar lucrările sunt foarte costisitoare. Sper ca în cele din urmă aceşti bani să vină, pentru că Ministerului Educaţiei şi Învăţământului i s-a repartizat 6% din PIB, în vreme ce Primăria nu are posibilităţile financiare de a susţine singură aceste ample proiecte”, a declarat edilul sucevean.

Ion Lungu a adăugat că, din luna martie a acestui an, Guvernul nu a mai repartizat nici un leu Sucevei, dar a precizat că acesta nu este un caz singular, multe alte oraşe şi municipii din ţară fiind în aceeaşi situaţie.

“Probabil că acolo, sus, la Guvern, au fost ceva probleme cu banii, de nu s-au mai dat finanţări prin ţară. O parte din vină o poartă şi inundaţiile, care au dat peste cap investiţiile pentru care erau repartizate sumele de bani existente”, a tras concluzia primarul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, fără bani de la Guvern.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Suceava, fără bani de la Guvern1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S-au dat bani trimis de
(30 aug 2008, 11:04:13
S-au dat bani prin ordonanta guvernului de miercuri.

1.1  RE: S-au dat bani trimis de
(31 aug 2008, 09:37:34
Da, dar nu suficienti!!!!
1.2  RE: S-au dat bani trimis de
(31 aug 2008, 17:01:03
ai rabdare sa-i cheltuie pe astia intai si se vor mai da
1.3  RE: S-au dat bani trimis de
(31 aug 2008, 17:12:56
ce reprezinta suficienti?
1.4  RE: S-au dat bani trimis de
( 1 sep 2008, 16:23:45
Sunt proiecte pentru care s-au promis bani, dar nu au fost dati. De exemplu, in invatamant. Sunt mai multe unitati care nu pot incepe anul scolar la 15 septembrie pentru ca guvernul nu a dat banii necesari, desi au fost promisi. Lucrarile au stat pe loc din acest motiv. Nici acesti bani, dati cu intarziere, nu rezolva in totalitate problema. Cand faci un proiect, nu te joci cu el. Sunt unitati cu proiecte de finantare care nu au mutat nici macar o caramida din lipsa de bani. Ce zicea Adomnitei? Faceti proiecte, ca bani sunt! Invatamantul are 6% din PIB! DECI: UNDE-S BANII?
2.   La Petru Musat bani la greu!!! trimis de
(30 aug 2008, 11:24:37
Si Phare pe vremea P.S.D si acum ,bravo lor.!!!
3.   Aoleu trimis de
(30 aug 2008, 11:28:47
Oare a cui e vina ? Nu tot a ,,dragului" nostru de primar care schimba barca politica dupa cum bate vantul ????? rusine curvelor....
4.   ,,Dupa munca... recunostinta! trimis de
(30 aug 2008, 12:06:08
De ce la PIATRA NEAMT si BACU sunt bani si orasele de acolo arata ca la Viena!?
4.1  RE: ,,Dupa munca... recunostinta! trimis de
(30 aug 2008, 18:47:34
AIA SUNT MOLDOVENI ADEVARATI.
5.   Suceava trimis de
(30 aug 2008, 12:43:38
pentru ca in aceste orase sunt primari gospodari .
5.1  RE: Suceava trimis de
(30 aug 2008, 18:57:36
VENITI SI VIZITATI ORASUL C-TA APOI FACETI O MICA MARE DIFERENTA. PRIMRARUL SUCEVEI....LA SPUNZURATOARE
6.   Campania a trecut, PD-Laturilor asteptam fapte trimis de
(30 aug 2008, 13:19:34
Luati presa din timpul campaniei si faceti o comparatie cu ce schiauna acesti impostori fascisti-comunisti acuma. Atunci vorbeau de miliarde de Euroi, proiecte peste proiecte de nu mai puteam de bine iar acuma cersesc doi lei de la guvernul liberal. Totusi guvernul a dat si o sa mai dea dar nu poate sa arunce cu banii in functie de poftele hotului de Flutur si altor flamanzi ca el. Sa critici guvernul in orice ocazie, pe alta parte sa ceri de la guvern sa-ti dea bani pentru propria -ti campanie, este o mare, dar foarte mare marlanie din partea acestui avorton politic numit Flutur, prim secretar al Sucevei.
6.1  RE: Campania a trecut, PD-Laturilor asteptam fapte trimis de
(30 aug 2008, 17:58:12
fascisti comunisti? adica Hitler s-a imperecheat cu Stalin si a rezultat o noua rasa?

7.   Un primar adevarat trimis de
(30 aug 2008, 14:20:03
Un primar adevarat se gandeste in primul si in primul rand la oamenii care l-au ales, nu se ocupa de fel de fel de sforarii politice. Primarul din Gura Humorului, putea sa faca oricand transbordarea in barca altui stapan politic, dar a ales sa faca pentru localitatea sa si nu sa faca nu stiu ce puci, fiindca a fost moftul cuiva! Din punctul de vedere al alegatorilor, gestul lui Ursaciuc este de apreciat spre deosebire de ale altora care, alesi sa faca ceva pentru comunitatile lor, s-au ocupat exclusiv de jocuri politice!
8.   Nu va pripiti trimis de
(30 aug 2008, 17:26:54
ursaciuc joaca la enspe capete, cam ca porcu' de fllutur,daca as fi ca liberalii n-as mai da un ban la Humor.
9.   Sa va lingeti pe bot trimis de
(30 aug 2008, 20:40:08
va ajunge nenorocitilor !

bine ca mai sunt si ,,parlamentare"in toamna ca sa nu mai prindeti voi din PD-L nici un ciolan la Suceava.V-ati dat in petec prea repede fraierilor.Nu stiti sa nu tradati increderea oamenilor.,,Taranoi cu camesa scoasa pe sub sacou''.
9.1  RE: Sa va lingeti pe bot trimis de
(30 aug 2008, 22:04:54
IUBESC TRADAREA .......DAR URASC TRADATORII
10.   Jos cu taranoiul de primar trimis de
(30 aug 2008, 21:55:35
Jos cu taranoiul de primar! Sa-l boicotam !

sa nu votam la toamna cu PDL!
11.   SOLUTIE PT. SUCEVENI trimis de
(31 aug 2008, 02:13:16
PSD-PNL va boicoteaza pt. ca nu votati cu balaurii rosii. Procedati precum Boc de la Cluj, dati in judecata guvernul pt. restituirea taxelor, ori retineti taxele pur si simplu si luati-va banii care va trebuie si vi se cuvin pt. reparatii si toate cele. Cu banditii nu trebuie sa aveti maniere de salon! Sucevenii sunt cei mai cinstiti dintre moldoveni la ora actuala, cei mai gospodari si cei mai patrioti. La ocna cu borfasii neamului.
12.   Mai e o problema trimis de
(31 aug 2008, 11:31:14
daca nu ar fi fost umflate in mod artificial toate preturile, atat la materii prime cat si la utilitati, sunt convins ca banii ar fi ajuns... bine, asta daca nu luam in calcul faptul ca sunt o groaza de comisioane care trebuie trase din acesti bani, ca lucrarea e trecuta prin 7 firme fantoma (care trebuie sa castige toate gras) inainte de a se apuca de treaba etc etc etc
13.   Incompetenta lui lungu trimis de
(31 aug 2008, 16:05:33
peste doua saptamini incepe scoala si numarul locurilor din gradinitele de stat este mic. lungu, sesizand si aceste lucruri incearca sa dea vina pe guvern si pe lipsa acestuia de interes fata de problemele din teritoriu ( plinsete declansate la comanda de partid - se altura lui uricec (oare de ce s-au lipit atitia impostori si incapabili in pld?)). o observatie simpla, facuta acum patru ani i-ar fi prezentat lui lungu necesarul de locuri in gradinite( numarul de nasteri inregistrare la primaria suceava).

14.   Incompetenta lui lungu trimis de
(31 aug 2008, 16:14:47
nepriceperea lui lungu est dovedita de la inceput, de la constructia bugetara,obtinerea veniturilor, obtinerea surselor de finantare si terminand cu modul (absolut ilogic pentru comunitate) in care sunt risipiti banii sucevei.

cea mai simpla metoda este de a te plinge ca nu ai bani si sa arti cu degetul inspre cei din jur.

tot ceea ce se intimpla acum este o dovata a incompetentei profesionale, manageriale a individului lungu (prin comparatie sesizati diferentele intre suceava si piatra neamt, un oras asemanator atat ca numar de populatie si ca putere economica cu suceava - diferenta este facuta de calitatile primarului- din pacate al nostru are numai defecte) .

o repet (si o voi prezenta intotdeauna, cind va fi cazul) lungu a fost cea mai prosta alegere pentru suceveni.

imbecil

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei