Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2008 - Anul XIII, nr. 204 (3885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sergentul major ucis era la prima misiune şi mai avea patru luni de serviciu militar în Afganistan

Duminică, 31 August 2008 (21:09:35)
Militarul român care a murit, duminică, în Afganistan, se afla la prima lui misiune, era plecat de două luni şi mai avea patru luni de serviciu militar în ţara respectivă, a declarat mr. Dorinel Costea, purtătorul de cuvânt al Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" Câmpulung Muscel.

"Sergentul major care a murit (n.r. - în Afganistan), Dragoş Traian Alexandrescu, avea 32 de ani, era căsătorit, avea doi copii şi era angajat al Ministerului Apărării din 2003. Era prima lui misiune, era plecat de două luni şi mai avea patru luni de serviciu militar în Afganistan. Ne exprimăm regretul şi suntem alături de familiile îndurerate", a declarat, duminică, mr. Dorinel Costea, purtătorul de cuvânt al Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele" Câmpulung Muscel, din care făcea parte militarul ucis.

Potrivit sursei citate, vestea morţii sergentului major "a provocat şoc printre colegii militarilor surprinşi de explozie", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Militarul ucis şi cei patru răniţi astăzi (n.r. - duminică) în Afganistan fac parte din Batalionul 30 Vînători de Munte "Dragoslavele" din Câmpulung Muscel. Ei se aflau într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 Qalat - Kabul, la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Deflagraţia a avut loc în momentul în care al treilea transportor amfibiu blindat dintr-o coloană de patru a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. La Batalionul de la Cimpulung Muscel vestea a provocat şoc printre colegii militarilor surprinşi de explozie", a conchis Dorinel Costea.

Un militar român a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi duminică în Afganistan, informează un comunicat al Ministerului Apărării remis agenţiei MEDIAFAX. În urma exploziei, sergentul major Dragoş Traian Alexandrescu a fost ucis. Militarii răniţi au primit asistenţă medicală la faţa locului, după care au fost transportaţi la spitalul militar din Baza Lagman.

Cei patru militari răniţi au vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani şi se află în stare gravă, a precizat, pentru MEDIAFAX, Andreea Dumitru, purtătorul de cuvânt al MAp. Cei patru sunt internaţi la Spitalul din Baza Lagman.

Ministerul Apărării a anunţat că militarii răniţi sunt: sergentul major Matei Gheorghe Irinel (28 de ani), fruntaşul Angelescu Dumitru Bogdan (27 de ani), soldatul Mihai Dumitru Marius (23 de ani) şi soldatul Butoi Ionuţ Claudiu (30 de ani) din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte "Dragoslavele".

Conform sursei citate, fruntaşul Angelescu Dumitru Bogdan este internat la spitalul din baza Lagman, iar starea lui este stabilă. Ceilalţi trei militari răniţi au fost transportaţi de la spitalul din baza Lagman la cel din Kandahar, unde este evaluată starea lor de sănătate şi primesc îngrijiri medicale.

Ministerul Apărării monitorizează starea de sănătate a militarilor răniţi şi ţine permanent legătura cu familiile acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sergentul major ucis era la prima misiune şi mai avea patru luni de serviciu militar în Afganistan.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sergentul major ucis era la prima misiune şi mai avea patru luni de serviciu militar în Afganistan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei