Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2008 - Anul XIII, nr. 204 (3885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concluzie sondaj

Angajaţii de la Spitalul Suceava au probleme de comunicare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sondajul de opinie realizat de sociologi de la Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor (AREAS), pe un eşantion de 300 de salariaţi de la Spitalul Suceava, sub protecţia anonimatului, a scos la iveală faptul că lipsa de comunicare este o adevărată problemă în această unitate sanitară.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava, dr. Tiberiu Brădăţan, a arătat că medicii, asistentele, infirmierele şi brancardierii relaţionează greu între ei, dar aceeaşi dificultate în comunicare se regăseşte şi în relaţia dintre membrii echipei de îngrijiri medicale şi pacienţi.

 

Personalul sanitar, obligat să urmeze cursuri de comunicare

După aflarea rezultatelor sondajului de opinie, conducerea unităţii a decis ca până la sfârşitul anului toţi angajaţii să urmeze cursuri de comunicare, care vor fi realizate de Fundaţia pentru Sănătatea Familiei şi Comunităţii, Crucea Roşie Elveţiană şi Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România - filiala Suceava.

„Se doreşte să se pună la punct aspectul comunicării la nivel profesional între membrii echipei de îngrijire şi între aceştia şi pacienţi. Primii implicaţi sunt asistenţii, la această categorie de personal fiind deficienţa de relaţionare cea mai mare. Deja au fost instruite primele două grupuri de cadre medii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi Pediatrie, urmând să fie prinse şi restul secţiilor. După asta, se va trece la medici şi personalul auxiliar”, a punctat responsabilul de relaţiile cu presa al Spitalului Suceava, adăugând că investiţiile în dotare, făcute în ultima vreme, coroborate cu modificarea conduitei personalului, vor duce în final la o creştere a calităţii asistenţei sanitare acordate în această unitate medicală.

 

Pacienţii, rezervaţi în a-şi spune ofurile

Referindu-se la sondajul privind gradul de satisfacţie al pacienţilor faţă de serviciile medicale acordate în spital, dr. Tiberiu Brădăţan a specificat că bolnavii s-au arătat extrem de reticenţi, refuzând să completeze chestionarele, în ciuda caracterului lor confidenţial.

„Ne aşteptam să fie mai deschişi, dar ei vor să fie cât mai discreţi, deşi li se explică clar că nu trebuie să spună cum se numesc, că răspund sub protecţia anonimatului. Întâmpinăm greutăţi în intervievarea pacienţilor de pe unele secţii, cum ar fi Neurologie, unde bolnavii sunt în mare parte paralizaţi, Pediatrie, unde sunt internaţi copii, Anestezie şi Terapie Intensivă sau Chirurgie, unde pacienţii sunt imobilizaţi la pat şi sub influenţa unei medicaţii specifice”, a menţionat medicul.

Concluziile sondajului realizat de AREAS vor fi utilizate pentru identificarea punctelor slabe şi forte ale spitalului, urmând a sta la baza unor decizii care vor schimba în bine situaţia din Spitalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii de la Spitalul Suceava au probleme de comunicare.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Angajaţii de la Spitalul Suceava au probleme de comunicare2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ??????????????? trimis de
(30 aug 2008, 13:07:23
Lipsa de comunicare ? Eu zic ca s.a instalat individualismul sau s.a ajuns la un fel de Babilon. Si nu numai in domeniul sanitar ! Nu.si mai iubeste nimeni aproapele, nu mai sint toti pentru unul si unul pentru toti ! Se traieste dupa legea junglei ! Comunicarea vine numai in caz de mari calamitati.....ex :cutremur la scara mare ! Eu care am suferinte de mai multi ani si mi s.a vorbit ca la ultimul animal , incerc sa ma impac cu universul si sa nu astept compasiune de la nimeni ! Mai zic :ce.mi doresc altii mie , sa aiba si ei !!!!!!!!!!!
2.   Halal menager de ingrijiri trimis de
(30 aug 2008, 15:30:09
am avut o mica problema si m-am adresat directorului de ingrijiri CHIRAP DOINA,am constatat ca daca nu-i impingi in buzunar nu te ajuta,este o figura de om nesatul....am dat si am rezolvat problema,dar culmea nici nu stie prea multe profesional,sunt curios ce pregatire poate sa aiba asemenea persoana...oare are macar 7 clase????
3.   Comunicarea bato vina trimis de
(30 aug 2008, 17:31:54
cum sa mearga bine spitalul daca tot comunistii sant la conducere,aceiasi oameni,aceleasi obiceiuri,dl Buburuzan si contabilul sef se afla tot la fruntea conducerii,nu li s-a miscat nici un fir de par din cap si nici nu ia pensionat nimeni,cu toate ca au dosare penale si au furat toate ajutoarele si tot spitalul,si ca ei mai sant multi.Pana nu o sa le schimbe cu oameni tineri care au fc o facultate si nu au unde lucra,nu o sa se schimbe nimic in spital,ei la rad in nas la restul ca sant smecheri,
3.1  RE: Comunicarea bato vina trimis de
(30 aug 2008, 20:54:40
Suceveanul suparat, are perfecta dreptate, dar nu spus tot. Eu va asigur ca clica din conducerea spitalului si parteneriatul BUBU -TIMOFTI -TUGU, etc va cadea in cel mai scurt timp. Formalitatile au inceput. Se fac rezervari pentru cazare la Botosani, dar la camerele cu gratii. O sa vedeti. CINEVA nu doarme . Numaratoarea inversa a inceput.
4.   Pentru justitia trimis de
(31 aug 2008, 09:11:43
asculta eu lucrez de multi ani in acest spital,dar asa persoane pregatite ca tinerii absolventi de astazi precum hrab de la aprovizionare ,chirap marea directoare si vieru,omul cu pile nu am mai vazut,deci si tu justitia scoala multa nu ai din moment ce ai scris ca clica....hai mai invata ..sau tot din astia esti
4.1  RE: Pentru justitia trimis de
(31 aug 2008, 13:57:21
Pentru CAZAC. Este adevarat JUSTITIA, eu nu lucrez in spital, dar am lucrat si indirect ,v-am ajutat pe toti, pe cei mai sus enumerati ,dar vremurile au trecut ,eu m-am mutat ,dar legatura cu fostii colegi o mai tin. Cu privire la invatatura, este adevarat, eu sunt doctor cu 7 ani de studii si un master in drept, iar dumneata...nu ai cu invata.
5.   Plecand de la trimis de
(31 aug 2008, 11:40:40
Plecand de la acest sondaj ar putea incepe o investigatie jurnalistica serioasa, in folosul pacientilor in primul rand, dar si al multor salariati de toate profesiile, implicit pentru prestigiul spitalului! Sa va dorim succes? Il veti obtine cu siguranta, daca veti intreprinde aceasta actiune!
6.   Lupul precum oile trimis de
(31 aug 2008, 20:12:37
mizerie mare in acest sistem sanitar,,daca radu de mai sus e medic cu o expimare de 2 lei,atunci eu care lucrez si sunt cu studii facute la zi si nu pe bani,nu pot fi de acord cu exprimarea lui...mai bine nu te lauzi ce esti ...ca si clica din spital,
6.1  RE: Lupul precum oile trimis de
(31 aug 2008, 21:22:06
Asa cum se vede treaba, in spitalul Suceava lucreaza numai oameni slabi pregatiti, angajati prin relatii si cunostinte si sunt numai interese pentru bani si functii.Dar de bolnavii care platesc taxe la CASS, cine se mai ocupa? Tot persoanele de mai sus amintite in comentarii. Halal sa va fie!
6.2  RE: Lupul precum oile trimis de
(31 aug 2008, 22:10:24
Fii sigur ca de acesti bolnavi tot asistentii se ocupa caci medicii nu au timp pentru ca trebuie sa se ocupe de cabinete particulare, si tot asistentii stau prost cu comunicarea. Daca medicul cheama pacientul la consultatie la cabinetul particular tot asistentii sunt vinovati......, pentru toate asistentii si infirmierele sunt vinovati......
6.3  RE: Lupul precum oile trimis de
( 1 sep 2008, 09:41:37
De cand e MOTANITA la conducerea spitalului e mare devanbada ,totul merge mai rau decat pe vremuri ,ce face ?

7.   Fara succes trimis de
(31 aug 2008, 22:16:37
mai iesiti domnilor din birouri si vedeti realitatea.Nu tot ce visati noaptea aplicati ziua caci prima lipsa de comunicare pleaca de la dumneavoastra. Personalul mediu comunica foarte bine si este bine pregatit, drept dovada si numarul mare de cadre care pleaca peste hotare unde sunt apreciate la adevarata valoare.Nonvaloarea si lipsa de comunicare incepe de la doctori in sus.Sunteti mult prea superiori sa va amintiti in ce consta meseria dumneavoastra!
7.1  RE: Fara succes trimis de
( 1 sep 2008, 09:31:10
Ai dreptate,nu asistentele au probleme de comunicare ,care sunt si implicate in alinarea bolnavilor cu o vb buna ,caci nu sunt psihologi in spital,si nu-s platite de nimeni,ci DOCTORII nu au timp sa comunice ,{mai sunt si exceptii},alergand dupa interesele lor[cab partic.,etc].Mai nou,nici presa nu comunica prea obiectiv toate problemele din spital.De exemplu ,cum se face ca un TOMOGRAF nou nout ,dupa acte, s-a si defectat dupa nici o luna de functionare ,....sau ce fel de act medical a facut DR HANCU de a decedat o mama de patru copii sunt curios cum o sa se musamalizeze si ace3st CAZ de foarte maRE ACTUALITATE ,CAND LA CATEVA ORE DUPA O CEZARIANA LEHUZA A FACUT peritonita SI A DECEDAT,. La internare i s-a facut analize ?sau le-a citit macar?

Cam cati oameni au omorat familia HANCU ,si ptr cati au fost judecati?

Probabil vor ramane cu judecata DIVINA.
8.   Fara succes trimis de
( 1 sep 2008, 16:05:34
Intradevar asistentele de calitate sunt plecate in strainatate,iar ignorantele ca ata****au ramas in urgenta,niste taranci.Daca le vezi pe strada,imbracate civil te crucesti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei