Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2008 - Anul XIII, nr. 183 (3864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proteste

Val de nemulţumiri din partea asociaţiilor de locatari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şedinţa cu asociaţiile de proprietari, de ieri, de la sediul Primăriei Suceava, a fost una din cele mai furtunoase de până acum, zeci de preşedinţi şi administratori de asociaţie protestând împotriva iniţiativei viceprimarului Lucian Harşovschi, de a le face publice salariile.

“De ce vă băgaţi unde nu vă e treaba? De ce trebuie ca salariile noastre să fie făcute publice. Să ne sară nouă oamenii în cap? De ce nu faceţi publice mai bine salariile voastre, că sunteţi plătiţi din banii noştri!”, au sărit unii şefi şi administratori de asociaţie, pe tânărul viceprimar sucevean, criticând aspru şi pe cei care au scris în presă despre acest subiect, care le-ar fi făcut lor mult rău.

 

Salariile conducerii asociaţiei, afişate pe listele de plată la întreţinere

Cu puţin timp în urmă, Lucian Harşovschi a declarat că intenţionează să oblige toate asociaţiile de proprietari să facă publice sumele cu care sunt plătiţi administratorii, preşedinţii de asociaţie, casierii, cenzorii şi femeile de serviciu, lucru care i-a nemulţumit profund pe mulţi dintre reprezentanţii asociaţiilor de locatari.

Rezistând cu brio valurilor de nemulţumire ale celor din asociaţii, Lucian Harşovschi le-a explicat acestora că este normal ca salariile lor să fie cunoscute de cei care le plătesc acei bani, mai ales că obligaţia lor era să le facă publice în cadrul şedinţelor adunării generale.

“Am verificat procesele verbale de la toate adunările generale ale asociaţiilor şi numai la jumătate dintre ele, salariile preşedinţilor şi administratorilor au fost stabilite în mod public. Restul şi-au pus ce salarii au vrut ei, fără a anunţa pe nimeni. Treaba lor, ce salarii şi-au pus, dar să apară şi pe listele de plată, ca oamenii să le cunoască”, a declarat Harşovschi.

 

Nemulţumirea asociaţiilor, justificată parţial de reacţiile adverse ale populaţiei

Acest lucru i-a mai potolit pe reprezentanţii asociaţiilor de locatari, care au început să zică că nemulţumirea lor vine din faptul că oamenii de a căror administrare se ocupă au sărit pe ei, acuzându-i de hoţie, pentru că şi-ar fi stabilit salarii de zeci de milioane de lei vechi.

“Eu unul am indemnizaţie de 700 de lei. Am zis mereu, să vină altul în locul meu, dacă crede că se descurcă mai bine. Când le-am zis care e răsplata, nici nu au vrut să audă”, a zis Aurel Nichiforeanu, preşedintele asociaţiei 25.

“Să vină alţii în locul nostru să vedem dacă rezistă măcar o lună”, au spus administratorii şi preşedinţii de asociaţie, care s-au plâns că dacă ar fi ca salariile lor să fie stabilite de cei care vin la şedinţe, adică nemulţumiţii şi reclamagiii, nu ar ar avea salarii nici de 500 de lei.

“Cine ar sta pe asemenea sume, să aibă responsabilităţile pe care le avem noi? Nu ştie nimeni câtă bătaie de cap avem şi cât de greu este să te descurci cu atâtea sute sau mii de oameni”, au spus administratorii şi preşedinţii de asociaţie.

“Sunt unii care ne-ar lua la bătaie dacă am trece pe listele de plată că avem salarii de 1500 – 2000 de lei. Nici noi nu putem lucra pe nimic, avem făcute studii şi avem multă treabă. Problema e că cei care ne sar nouă în cap sunt tot rău-platnicii, nu cei care îşi plătesc mereu întreţinerea”, a spus un alt administrator, îngrijorat de faptul că iniţiativa lui Harşovschi va fi curând pusă în aplicare.

Pe de altă parte, mulţi dintre cei aflaţi în sală au întrebat care sunt colegii lor care au salarii de 4000 – 5000 de lei, aşa cum se vehiculează despre conducerea unor asociaţii de proprietari, dar nimeni nu le-a răspuns la întrebare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Val de nemulţumiri din partea asociaţiilor de locatari.
 Vizualizări articol: 1632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Val de nemulţumiri din partea asociaţiilor de locatari3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jigodiile .. trimis de
( 6 aug 2008, 11:24:14
...astea de sefi de asociatii sunt niste hoti ! Fura de crapa pe spinarea locatarilor!
2.   Felicitari pt initiativa viceprimarului trimis de
( 6 aug 2008, 11:28:01
mi se pare fireasca masura viceprimarului,trebuie transparenta ca la primarii,afisate la fiecare asociatie salariile lor,pt ca sunt multe nereguli care se fac cu banii nostri.....daca Lucian nu reuseste ce si a propus e slab
2.1  RE: Felicitari pt initiativa viceprimarului trimis de
( 6 aug 2008, 15:26:13
In mod normal asociatiile sunt controlate de membrii ei. Asa ne/am invatat noi romanii ca altii sa vina si sa ne faca ordine in batatura. Initiativa este buna si se poate pune in practica cu mare usurinta daca membrii unei asociatii convoaca o sedinta si stabilesc acest lucru. Iata cum defineste DEX/ul asociatia:

ASOCI�TIE, asociatii, s.f. 1. Grupare de persoane creata pentru a atinge un scop comun si organizata pe baza unui statut.

Conducerea asociatiei nu pica din cer... este aleasa de membrii asociatiei respective pentru a le reprezenta interesele. Daca acestia considera ca nu sunt reprezentati cum trebuie nu au decat sa se adune si s/o schimbe.
3.   Am crezut altceva din titlu... trimis de
( 6 aug 2008, 11:41:46
Credeam ca au facut scandal din cauza ca oamenii trebuie sa plateasca apa de ploaie (cu mult mai mult decat cea potabila furnizata), credeam ca au facut scandal ca cei care au platit repartitoare pentru caldura platesc mai mult cu ele pe calorifere decat inainte de a le monta, credeam ca au facut scandal ca sunt platite pierderile de apa, caldura si curent de pe retele ... dar ei NU !!! Tot pe ei se apara ... ei sunt revoltati ca oamenii afla cat la suta din cotizatia lor merg in buzunarile acestor comunisti !!! La groapa de gunoi cu ei si pusi la lopatat !!!
3.1  RE: Am crezut altceva din titlu... trimis de
( 7 aug 2008, 13:09:01
Ai perfecta dreptate. Eu nu inteleg de ce toti besinosii astia de mosnegi pe care ii cauta doamna cu coasa pe acasa isi taraie gognelele mari cat maingile de rugby prin diferita asociatii nu lasa tineretul sa munceasca. Ganditi-va la cati copii au terminat diferite facultati cu specific economic nu au loc de munca si expiratilor astora nu le mai ajunge. Sau ganditi-va la cati oameni de peste 40-45 de ani au fost pusi pe liber cand s-au daramat fabricile si pe ei chiar ca nu-i angajeaza nimeni. Ar trebui ca TOTI cei care deja au o pensie sa fie dati jos.
4.   Buna initiativa trimis de
( 6 aug 2008, 11:46:40
masura domnului viceprimar este super buna. nu renuntati. ce au de ascuns? daca zic ei ca sunt atat de corecti ce au de ascuns? fiecare este rasplatit dupa munca lui. ce tot zic ca lasa locul la altii ,ca nici unul nu lasa scaunul. domnule viceprimar daca tot nu sunt secrete salariile afisati-le pe site sa le citim si noi, le listam noi si le punem la scara blocului sa le afle si vecinii.
4.1  RE: Buna initiativa trimis de
( 6 aug 2008, 12:08:51
Vreau sa spun ca sefii de la asociatii tot noi i.am pus acolo unde sint . Personal as fi bucuroasa sa.mi platesc facturile cu cardul direct la furnizori asa cum procedez la EON si la TELEFONIE. As vrea sa ma retrag din asociatie ca si asa administratia nu ma ajuta cu nimic...decit ca le dau bani...ca sa.mi i.a banii !!!!!!!!!!
5.   Administratori trebuie sa invete atributiile trimis de
( 6 aug 2008, 11:50:07
daaaaaaa......multa treaba mai au .......nu-si misca fundul din birou doamne fereste.....iau banii degeaba.....punetii la traba.......sa ia niste cursuri cum sa vorbeasca cu oameni.............vinerea cica sunt pe teren .... ia controlatii si o sa vedeti ce teren fac........scarile blocurilor arata jalnic....femeile de servici nu au vazut detegent.... cit matura ciine cineste
6.   Niste hoti trimis de
( 6 aug 2008, 11:51:27
Eu am avut o restanta la asociatie de 1000ron si majorari am platit 600ron . E corect asa?
6.1  RE: Niste hoti trimis de
( 6 aug 2008, 12:07:21
Ar trebui sa mai platesti inca 600 ron taxa de proasta...majorarile nu le stabileste asociatia retardato, ci furnizorii de apa, canalizare, gaz s.a.m.d...asociatia nu are unde sa isi inregistreze banii din majorari si cum sa ii foloseasca....

Marsh la cratitza inapoi
6.2  RE: Niste hoti trimis de
( 6 aug 2008, 18:07:55
Si atunci cum se face ca intre asociatii diferite exista calcule diferite ale majorarilor pentru aceleasi sume restante?
7.   Inainte de a-si face lefuri mari trebuie sa si mun trimis de
( 6 aug 2008, 11:52:48
la fiecare asociatie este afisat un program in care se specifica si zile de teren. unde le fac? cand? sau pe unde fac terenul?hai lasati domnilor ca nimeni nu-i prost.sunt atatea probleme pe la blocuri care tin de administratie ,va cheama lumea dar ne tratati de parca sunteti cineva. Are dreptate Cornel. ma gandeam ca au facut scandal pentru plata apei de ploaie , a curentului electric, dar..........
8.   SI EU AM CREZUT ALTCEVA DIN TITLU...! trimis de
( 6 aug 2008, 11:53:00
De acord in totalitate cu comentariul lui CORNEL
9.   E normal trimis de
( 6 aug 2008, 11:56:25
e normal sa fie facute salariile lor publice, asa vom sti si noi cum reusesc unii performante salariale uriase pe spatele altorahappy
10.   Vrem lamuriri trimis de
( 6 aug 2008, 11:58:39
domnule viceprimar ,va cerem d.voastra ceea ce asociatiile nu vor sa ne explice. Lor le place sa tipe cand intrebi ceva. Vrem modul de calcul ,de la ce suma si perioada de neplata a datoriilor pentru care se percep majorarile ? de ce asociatiile nu le afiseaza intr-o NOTA la afisierul fiecarei scari. sa ne documentam si noi si apoi nici noi nu mai protestam cand suntem vinovati.
11.   Adevarul trimis de
( 6 aug 2008, 12:04:00
A devarul este ca administratorii isi fac de cap majoritatea pe linga faptul ca tipa la proprietari ,ameninta si au un comportament iesit din comun mai incarca si lista de plata.iar o presedinta de la asociatia de proprietari din burdujeni lucreaza ca,ospatar la brinzac in bazar si este si presedinta de asociatie asa ca cum sa nu aiba gura mare sa tipe la oameni.S-a spus ca se vor face controale la asociatiile de proprietari, in burdujeni cind vor ajunge? In legatura cu salariile felicitari domnule Lucian Harsovschi ca va zbateti sa faceti ceva bun macar sa vedem si noi ce salarii au pentru ca nu vedem o justificare a acestor salarii .
12.   Bun comentariul de la 10 trimis de
( 6 aug 2008, 12:05:25
TRANSPARENTA
13.   PUSCARIE HANCERIUC trimis de
( 6 aug 2008, 12:05:45
dar ce ziceti de "Puscarie" Hanceriuc, care e sef mare in primarie cu asociatiile? cum a putut Lungu sa puie un fost p�rnaias sef peste hoti? ca are teancuri de reclamatii si nimeni nu le baga in seama. Primarul sigur nu, sa vedem ce va face acum viceprimarul. Ca a facut puscarie pentru delapidare, nu ca a dat cuiva o palma. Un golan uns cu toate alifiile, ca toti hotii din primarie!
14.   Revoltat trimis de
( 6 aug 2008, 12:06:21
de ce nu vor sa se afiseze salariile presedintilor de asociatie? pentru ca au salarii foarte mari asta este singura explicatie.
15.   Ba fratilor trimis de
( 6 aug 2008, 12:12:57
Am impresia sau voi sunteti prosti ?

In primul rand, multi dintre voi uitati sa va platiti factura la mobil si rata la banca in fiecare luna, daramite sa va ocupati de tot ce inseamna administrarea unei asociatii, chiar si cu cateva blocuri...Voi aveti vreo idee cata hartogaraie si umblatura de-ampulea se face pentru te miri ce?

In al doilea rand, chiar credeti ca ati gasit cei mai mari hoti din tara asta in persoana sefilor de asociatii? Chiar asa de ingrijorati sunteti de salariul lor ca nu puteti dormi noaptea? Se fura miliarde intregi din banii nostri in fiecare luna, si voi va uitati la maruntis? Cati dintre voi salariati cu acte in regula stiti cate milioane se platesc la sanatate din banii vostri, si cand mergi la spital, trebuie sa iti cumperi seringa si ac sa te sparga in c.u.r. ?

Tara arde, si pe voi fa f.u.u.t.e grija de maruntis...mari prosti de oameni
15.1  RE: Ba fratilor trimis de
( 6 aug 2008, 13:03:06
haha...ma distrezi...
16.   Ha trimis de
( 6 aug 2008, 12:29:42
uitati-va pe listele voastre de plata, la rubrica administrativ, si vedeti cat platiti pentru salariul administratorului, casierului (sau casier-administrator), al femeilor de serviciu, al aluia care face listele pe calculator s.a.m.d

daca vedeti ceva de genul 7 RON - 10 RON, sa stiti ca atat va costa pe voi faptul ca cineva are in spate o carca de treaba in fiecare luna...e un fel de dati un leu pentru ateneu....pentru 10 RON n-ar trebui sa comentati atat si sa mancati ciuperci gratis...si mi se pare normal ca salariul sa creasca liniar cu numarul de locatari...voua daca va da seful de 10 ori mai mult de munca, va convine sa munciti pe aceeasi bani sau ati vrea si voi o leafa mai mare

Sunteti niste ipocriti
16.1  RE: Ha trimis de
( 6 aug 2008, 12:56:08
Imi place ca esti pornit asa...se vede vana in tine...pffff....asa e omule...scapati de astia si Romania o sa isi revina ca o floare dupa ploaie...

Voi aveti habar ca puteti sa ii schimbati si aveti tot suportul legal sa o faceti? De ce nu o faceti? De ce nu te duci tu acolo sa fii corect si frumos si politicos? Cine crezi ca e prostul care o sa stea la sula voastra pe 500 ron, sa il luati voi la puricat ca va iese prea multa apa rece la veceu, ca e prea mult incalzirea, ca de ce penalizare, ca de ce aia si de ce nu aia...hehehe...

Oamenii astia, de bine de rau, si-au asumat o raspundere, pe care nici unul din voi tzaranilor cocliti la orash nu v-ati asumat-o si nici nu o vreti...si atunci nu inteleg de ce mancati c.a.c.a.t degeaba
16.2  RE: Ha trimis de
( 6 aug 2008, 16:32:10
Nu a zis nimeni ca altii nu muncesc...dar voua nu v-ar conveni sa va publice salariile, cel putin celor care lucreaza in primarii, prefecturi, administratii publice etc etc, care sunteti platiti din banii MEI (apropos, nu sunt in nici o asociatie, dar stiu ce se intampla pe acolo din surse foarte sigure).

De ce nu vreti sa stiti si salariile directorilor din primarie? Aia de unde naiba sunt platiti? Dar a secretarelor care iti raspund in flegma si sunt niste incompetente? Hai sa ne aflam toti salariile si sa ne linistim.
16.3  RE: Ha trimis de
( 6 aug 2008, 22:46:45
bhai Dacox chiar esti un mosneag prost! da cin te opreste fraiere sa vezi declaratile de avere asa la misto cum sunt!sunt pe site uri fraiere!
17.   Pot fi trimis de
( 6 aug 2008, 12:41:58
Pot fi de acord, ca nu toti isi fac treaba bine. Dar nu-i bagati pe toti in aceeasi cratita.

Multi evita sa puna interfon prin asociatie, ca sa nu isi auda dupa aia discutii si aluzii ca au incasat comisioane grase. Din cauza voastra, a celor cu gura mare si bogata, care nici nu stiu unde e sediul asociatiei ca nu dati pe acolo cu lunile...
17.1  RE: Pot fi trimis de
( 6 aug 2008, 12:57:12
Nu pot decat sa ma bucur...dar cand ai mai multe blocuri in asociatie, creste numarul de oameni fara bun simt care nu au ce face...
18.   Asociatii trimis de
( 6 aug 2008, 12:46:15
da domnilor, vrem sa cunostem si noi cei ce platim ce salarii aveti?

in afara faptului ca incasati banii nu faceti absolut nimic

am avut atatea probleme cu asociatia si pana la urma nu am iesit la capat

19.   Sa fim seriosi trimis de
( 6 aug 2008, 12:51:43
Haideti domnilor sa fim seriosi. 500 lei pe luna? Si de ce mai stau acolo, daca salariul e mic, responsabilitatea mare. Domnilor nu va plangeti ca mulgeti de la asociatii de 5 ori mai mult, plus comisioanele care vi se dau (stiti Dvs, spagi si atentii). Daca nu va convine salariul si responsabilitatea e mare, lasati domnilor pe altii si mergeti in alta parte; pardon in alta parte nu puteti mulge cum o faceti aici. Am zis!
19.1  RE: Sa fim seriosi trimis de
( 6 aug 2008, 13:01:13
Dna Indignata Popescu, cine vrea sa vina sa faca e mereu liber...asociatiile mari se pot fractiona, administratorii curenti se pot schimba, deci se poate...Dar nu vine nimeni in locul lor, pentru ca e mai usor sa mananci rahat de pe margine, decat sa pui osul la treaba....iar noi romanii suntem campioni la mancat rahat pe margine...eu nu l-am auzit pe niciunul ca ar vrea el sa fie administrator de asociatie...Vrea cineva din voi de maine sa inceapa???? Hai sa va aud
20.   Utilitati trimis de
( 6 aug 2008, 12:58:44
Intr-o tara normala,asociatiile de proprietari ar tebui sa aiba un rol decorativ,eventual sa coordoneze femeile de servici si muncitorii de la spatiul verde.Plata utilitatilor sa fie facuta direct la furnizor.De ce sa platim comisioane grase la aceste asociatii,stiti cate smecherii se fac la limita legii de acesti ,,mari conducatori,,?...
21.   Utilitati trimis de
( 6 aug 2008, 13:14:04
la siret nici nu se cunosc administratorii

dar se plateste in fiecare luna 5 ron pt ce nu au facut nimic noi am varuit noi am pus interfon pt ce mai stau noi maturam scarile sunt de acord cu antivorbitorii facturile platie direct la furnizor sa se desfiinteze asociatiile pt ce platim

22.   Nu avem nevoie de administratori trimis de
( 6 aug 2008, 13:24:25
SA SE PLATEASCA LA BANCA..CHELTUIELILE..AR FI CEL MAI BINE..CHIAR NU AM NEVOIE DE PENSIONARI.CARE LUCREAZA CA ADMINISTRATORI DE ASOCIATIE...CARE NICI NU STIU BINE SA CITEASCA..SI IN PLUS..MAI TREBUIE SI SA FUG DE LA SERVICI..SA-MI PLATESC CHELTUIELILE..SA NU INTRU LA PENALIZARI..CA AU PROGRAM FOARTE REDUS..DE 3 ORE..SARACII..SA NU CUMVA SA SE STRESEZE PREA TARE..
23.   DC SA NU LI SE AFISEZE SALARIILE?? trimis de
( 6 aug 2008, 13:26:53
Se tem cumva ca le sar oamenii in cap>>Fac fel de fel de manereli..au ceva de ascuns cumva??
24.   Salariile la asociatiile de locatari trimis de
( 6 aug 2008, 13:44:57
Felicitari domnule viceprimar! Sper sa va duceti treba pana la capat, ca la nivel de asociatii nu reusim sa facem nimic. Fosilele care stau de 40 de ani in fruntea unei asociatii au grija sa nu putem convoca o adunare a asociatiei pentru a afla manarelile lor. De 3 ani nu au dat o dare de seama intr-o sedinta, fac doar acte la dosar. Au angajat un pluton de femei de serviciu care nu matura scarile blocurilor cu lunile fiind prea ocupate sa faca curatenie la vila doamnei casier, sa faca cumparaturi la piata si sa puna conservele pentru iarna(bineinteles tot pentru sefi), sa presteze servicii de curatenie la domiciliu sau la firmele din zona. Sigur ca, pentru atata munca, se justifica salariul de 1000 ron al unei femei de serviciu la asociatia de locatari (pardon, era sa spun de fraieri). Probabil ca din salariul de 500 RON si-a facut asa o vila casiera. Daca este asa extenuanta munca la asociatie, de ce nu se duce sa-si vada de pensie(pe care tot noi cei care mai muncim i-o platim).
25.   Adevarat trimis de
( 6 aug 2008, 13:48:09
Hanceriuc recidivistul este responsabil in primarie, fratele lui este presedinte de asociatie.Faci sesizare la primarie si nu se rezolva nimic. Domnul primar parca doarme, dupa ce este votat. D-le vice primar felicitari pentru ce vreti sa faceti. Sinteti tinar nu va lasati intimidat de niste smecheri fara scoala si unsi cu toate alifiile sa fie lunecosi.Puneti in primarie un om integru sa se ocupe de asociatii si problema se va rezolva.Salariile celor din asociatii sint mai mari decit pensiile lor pentru care au muncit o viata, dar la asta nu se gindesc. Iau si piele de pe bietii pensionari. Nu fac nimic decit calculeaza si incaseaza sumele ce vin de la furnizorii de utilitati pentru care mai primesc si comisioane grase.Succes domnule viceprimar, avem incredere ca veti reusi.
26.   Transparenta trimis de
( 6 aug 2008, 14:08:06
Daca e asa extenuanta munca la asociatie iar salariile asa mici, de ce nu pleaca si sa lase locul altora? De ce nu accepta cu niciun chip fractionarea asociatiei (vezi asociatia 34 din Burdujeni care este foarte mare), in mai multe asociatii de bloc ? Scria cineva mai sus ca e simplu, ca legea prevede, ca se poate, etc., dar credeti ca le pasa lor de lege? Am mai postat odata un comentariu pe aceasta tema si am scris despre o incercare de desprindere din marea asociatie, dar nu s-a reusit nicicum. Cred ca mai degraba urnesti un munte din loc decat un administrator de asociatie. Si asta pentru ca e foooooooooorte greu si muncesc de nu mai pot pe salarii mici !!!! Rusine sa le fie ca mai fac si scandal...Sa fie afisate salariile, macar asa ca sa stim si noi cu cat ii platim.
27.   Si eu am fost victima lui Hanceriuc trimis de
( 6 aug 2008, 14:28:29
un bloc a suferit din cauza neregulilor pe care le face....PUSCARIE
28.   Asociatii trimis de
( 6 aug 2008, 14:28:33
TOVARASE POPA, chiar nu ti-e rusine !
29.   Si astia dau mita la primarie ca n-i mai schimbat? trimis de
( 6 aug 2008, 14:54:39
Fieti-va mila si-i mai inlocuti pe astia ca s-au obisnuit stea degeaba sa nu faca mare lucru! Atitea lucruri sunt de facut intr-o asociatie dar ii tineti pentru ca dau la rindul lor MITA!
30.   ESTE RUDA CU PSD ISTU CARE A CONDUS ITM ? trimis de
( 6 aug 2008, 15:22:27
CAT A FOST CELALALT HANCERIUC LA ITM ,PATRONII SI AU BATUT JOC DE ANGAJATI PT CA SE LAUDAU CA IL AU SPATE PE HANCERIUC DE LA ITM,CA SUNT PRIETENI CU EL CA AU ,,MULTE IN COMUN"......EU CRED CA SI ASTA DE LA PRIMARIE E RUDA PSD ISTULUI,TARE E CA ACEST HANCERIUC PSD IST A FOST BAGAT IN PREFECTURA DE OREST ONOFREI DE LA PDL CA SI CONSILIER AL LUI CU TOATE CA ESTE LA O VARSTA LA CARE IA SI PENSIE...SI TINERII NU AU DE LUCRU.....TOTI BOSOROGII SECURISTI IAU PENSIE SI STAU SI IN CONSILII JUDETENE SI PREFECTURI SI IAU SI SALARII IAR TINERII NU AU UNDE SE ANGAJA....TARA DE RAHAT...PDL ISTU LUNGU L A LUAT CONSILIER SI PE IONESCU PSD ISTU ....SI EI ZIC CA SUNT DE DREAPTA.......PDL SI PSD VIN DIN FSN SECURIST SI EXPIRAT ODATA CE SUNT FRATI.....VA SALUT DIN TREN SCLAVILOR DIN TARA VOASTRA A PSD ULUI SI PDL ULUI
31.   Asociatiile nu-si mai au rostul trimis de
( 6 aug 2008, 16:02:47
nu fac nimic pentru locatari,fiecare furnizor de servicii sa-si incaseze contravaloarea serviciului facut catre locatari,astfel nu vom mai plati bani fara rost,deoarece asociatiile nu fac administratie si nici nu se straduiesc sa faca ceva pentru cei care in platesc.Complicitatea primariei este clara si primarul,consiliul,ar trebui sa initieze o alta lege privind activitatea asociatiilor de proprietari.Staful asociatiei lucreaza pentru altii si nu pentru cei care ii platesc,mai vorbesc nepoliticos cu locatarii.
32.   ASA E PESTE TOT trimis de
( 6 aug 2008, 16:17:01
Am fost la asociatia 52 din spate la bebelusul cu o problema si administratorul(seredenciuc)mi se pare in loc sa ma ajute a inceput sa tipe ca imi taie subventia si are el ac de cojocul nostru a locatarilor de pe scara RUSINE SA-TI FIE!

33.   "Niste derbedei" trimis de
( 6 aug 2008, 17:23:23
Iata ce se intampla cu adevarat."Presedintii" de asociatii,se autopropun in aceste functii,intocmesc Proces-Verbal de sedinta in lipsa participantilor(fals in documente),nu convoaca Adunarea Generala a membrilor de asociatie,isi stabilesc salariile ,angajatii,au numai drepturi nu si responsabilitati.IN fapt,au un program dupa cum urmeaza:

1.Luni--teren------adica libertate

2.Marti--program de la ora 15 la 18.

3.Miercuri--program de la 15 la 18.

4.Joi--program de la 15 la 18.

5.Vineri--teren-----adica libertate.

Total ore lucrate in jur de 9 ore.Salariu lunar 2000 Ron impozabili,adica douazecidemilioanelei.Daca tinem cont ca si-au angajat si sotia sau sotul pe post de "Grivei" la asociatie,mai adunam circa 1500 Ron.Asadar,dragi romani,intrebatii pe acesti evazionisti asanumitii presedinti de asociatie,ce fac,altceva decat cand stau cu fundul in scaun si culeg banii de la locatari.
34.   Tov POPA trimis de
( 6 aug 2008, 17:23:48
Alo !!!!!!!!!!!!!!!! tovilor s.a scumpit kilogramul de prosti......! Vrem sa PLATIM DIRECT LA FURNIZORI . Eu platesc pe card la EON si TELEFONIE. Si daca tot cineva ne .a facut TARANI.......sa stiti ca cei de la sat platesc facturile la FURNIZORI. Sefii asociatiilor ii platim sa ne i.a banii < in rest nu fac mare brinza >pardon>>>fac pt ei !!! Ne>am saturat si de hirtogaraia care se afiseaza si de cele mai multe ori dispare. JOS BIROCRATIA. In alte tari n.am intilnit atita hotie sa fie omul purtat, speculat si jignit de niste functionari pe care noi i>am inscaunat si ii platim .
35.   Bani de pomana trimis de
( 6 aug 2008, 17:35:14
Are dreptate Dl Vice sa se publice dalariile tuturor celor de la carma asociatiilor Nu fac absolut nimic

pe marasesti la Bl,A Sc A este un miros de desuportat De 4 ani locatarii se plang Au inceput sa stranga bani dar de 2 luni nimic Macar sa inceapa sa aduca materiale sau ceva da domnilor pentru indemnizatiile pe care le luati trebuie sa si munciti ceva,ceva ca le luati degeaba daca nu ar fi mari nu v-ati bate sa va aleaga locatarii Nu ar trebui sa fiti impotriva publicarii lor

Bravo Dl Vice Dl Lungu si-a vazut sacii in caruta si s-a inconjurat de netrebnici Salvati-l pana nu e tarziu

36.   "Niste derbedei" trimis de
( 6 aug 2008, 17:36:26
EXEMPLU Un locatar care are la asociatia unde se zice ca este arondat cu consimtamantul lui,de plata intr-o luna,suma de 300 ron,suma ce cuprinde plata ptr gaze,energie electrica,lift,apa rece,apa calda,incalzire,etc,de ce "tampita" de la asociatie,plateste cu prioritate gazele,apa rece si energia electrica?Sa nu aiba scandal de la proprietari.Daca nu plateste la gaz---se debranseaza imediat,la apa rece--idem,la fel si la energia electrica de pe scara."PROSTII" raman cei de la Termica,care primesc de la asociatii ce mai ramane,daca mai ramane ceva dupa ce isi iau salariile "trepadusii"(presedintii de asociatii).De ce nu se distribuie banii incasati de "toapele" de la asociatii,proportional cu sumele datorate catre furnizori.Daca ptr apa calda si caldura trebuie 50%,atat sa plateasca din incasari.Doar exista duplicatele din chitantiere.O sa discut cu cei de la Termica si Acet,precum si cu cei de la Garda Financiara sa faca controale.
37.   Fara asociatii trimis de
( 6 aug 2008, 19:39:40
Cred ca am putea trai la fel si fara ''ASOCIATII''. Ne-am putea plati si singuri fiecare factura la furnizori .Sincer nu cred ca fac altceva decit incaseaza banii. La ce o fi necesar un presedinte ? Si apoi daca tot e, si nu face nimic atunci sa fie platit cu salariu minim pe economie. 500 e suficient mai ales daca e si pensionar.
38.   Niste hoti trimis de
( 6 aug 2008, 19:44:10
Sa mearga cineva sa controleze asociatia din Obcine este dezastru ce se intampla acolo se fura ca-n codru.
39.   Pentru papagali subscrisi la asociatie trimis de
( 6 aug 2008, 19:53:16
sa-si publice intai in ziare sau in alte locuri alesii locali salariile, dupa care sa va bate-ti cu pumnii inc piept ca ati gasit marii delapidatori.Niste mosnegi care cistiga 500-600 lei pe luna la o asociatie de 15-20 de blocuri ,astia sunt cei care ne fura?Sa avem pardon , ganditi obiectiv si nu va aruncati la titlul din ziar, ca nu babalicii astia fura banul public!!!!!
40.   Pentru anonimul trimis de
( 6 aug 2008, 20:23:46
Domnule daca se fra veti plati tot voi , locatarii, ceea ce au furat altii .Asa s-a intamplat si la asociatia 74 pe Oituz unde o donsoara a facut paguba de 800milioane si a fugit in Italia. Si tot noi cei care ne-am platit cheltuielile am suferit un an de zile fara apa calda , deoarece furnizorul o oprise .
40.1  RE: Pentru anonimul trimis de
( 6 aug 2008, 22:02:03
NU VA DURA MULT PANA CE PANARAMA VA FI PRINSA
41.   E un inceput trimis de
( 6 aug 2008, 20:50:22
Nu vad ce va panicati. O sa va fie facute publice salariile. Nu va ia nimeni capul. Daca va faceti treaba nu are nimeni sa va reproseze nimic, daca nu........au sa caraie. Plus ca e plin de securisti in cadrul asociatiilor de locatari. Tot felul de mumii dubioase bantuie pe acolo. Si la urma urmei sunt banii nostri si avem dreptul sa stim ce se intampla cu ei. Felicitari mele pentru Lucian si pentru masurile luate.
42.   !!! trimis de
( 6 aug 2008, 21:20:30
Cum va explicati ,domnilor de la Asociatii, ca mai toti sucevenii sunt nemultumiti ? UNUL dintr-o suta v-ar putea recunoaste niste merite ,daca le-ati avea. De comentat comenteaza mai mult cei ce sunt la zi cu platile , ei sunt cei mai nemultumiti; unii ,,n-au gura mare ''de prea mult bun simt ,altora le e lehamite doar sa va vada , dar nu toti vom accepta cu umilinta modul in care ne sfidati , pe banii nostri...Suntem tot atat de nemultumiti de dumneavoastra pe cat ati fost toti in momentul in care ati aflat de posibila publicare a salariilor . Iar discutiile cu :,,vrea cineva din voi sa vina maine sa inceapa? '', sau cu ,,ii puteti schimba si aveti suportul legal sa o faceti'''...ponderati-va domnilor atitudinile si vocabularul si-aveti grija ce va doriti...!!
43.   Bietii locatari trimis de
( 6 aug 2008, 21:35:50
daca va uitati la mutrele lor veti recunoaste pe multi pupincuristi de pe vremea impuscatului nomenclaturisti sau cu foste grade,grasuti si cu priviri severe si autoritare ca adevarati feudali stapini pe locatarii blocurilor,locatari care nici nu mai au sentimentul ca sint proprietari.Daca s-ar face niste mici verificari s-ar descoperi multe inginerii contabile,iar salariile lor nici pe departe nu reflecta "munca asidua" de care dau dovada.Ei reprezinta ultimele bastioane ale feudalismului exercitat asupra locatarilor proprietari de apartamente.
43.1  RE: Bietii locatari trimis de
( 6 aug 2008, 22:02:30
Mare dreptate ai,este unul in George Enescu il cheama Mosneagu,fost militean betivan,un drojder notoriu,care s-a imbolnavit de cancer la bot din cauza tariei si a scapat de la moarte,astazi este presedintele asociatiei de pe Str Zorilor.Acest "trepadus "comunist,este un "derbedeu" "hot",care imediat ce a ajuns sa aiba banii pe mana lui,a cumparat masina desi nu stie sa conduca,a angajat sotia pe post de contabil,femei de servici dupa preferinte,a schimbat locuinta,intr-un cuvant a prosperat instantaneu.Cum?Garda de Finante o sa ne spuna.
44.   Ticalosilor trimis de
( 6 aug 2008, 21:40:50
De ce nu vreti sa se afle ce salariu aveti?Pt. ca lumea sa nu vada cum v-ati umplut burtile pe spatele locatarilor?
45.   Brovo viceprimarului! trimis de
( 6 aug 2008, 22:28:06
Viceprimarul stie ce face! Toti administratorii, presedintii, cenzorii si cati or mai fi prin comitetele asociatiilor sunt niste HOTI. Unde mai pui ca sunt platiti din banii nostri cu sume fabuloase, dar sa vezi ce gura au, mai frate, daca le ceri vreun act - cum ar fi contractele incheiate cu EON, cu cei de la gunoi, cu cei de la ACET etc. Ascund mari mirsavii, comisioane grase de la tot felul de firme- de deratizare, de constructii, de igienizare, cu cei de la lifturi. Colcoie asociatiile cu fel de fel de hotomani, cu fel de fel de tate neobrazate, inculte dar...cu mina lunga. Inselatoria este in orice asociatie. Femeile de serviciu nu primesc detergent, scarile nu primesc becuri - desi ei au facturi de mama focului pentru tot felul de produse de curatenie. Sa-i vezi cum se aduna mosnegaraia la asociatia 18 de pe Marasesti ca sa-si imparta malaiul nu ca sa controleze ce face madam doldora de aur de administratoare. Sa se ia masuri de Garda financiara si Politia. HUO HOTILOR! LA ZDUP
46.   Un viceprimar cu initiativa trimis de
( 6 aug 2008, 22:45:01
Ma bucur ca lumea vede hotia de la asociatii, dar ce pacat ca nu exista nici un exemplu de pedepsire a celor care ne insala de ani buni. Poate ca noul viceprimar va avea puterea de a lupta cu haitele de hoti si ca va lua la puricat asociatie de asociatie. Ar trebui sa se intilneasca nu numai cu presedintii si administratorii ci mai ales cu proprietarii - atunci ar avea de auzit multe de tot si toate adevarate. Iar dumnealor sa dea socoteala pentru fiecare banut in parte ca este al nostru si nu al lor. Noi ii intretinem din venitul nostru vai de capul lui. Ei fac burti mari si averi pe buzunarul nostru. Sa le fie rusine la hoti! Si mai au tupeul de a vorbi. In numele cui? Doar al lor! Cu ce drept! Ei reprezentau la sedinta niste proprietari si drepturile lor, nu pe ei. Dar hotii au intotdeauna gura mare asta se stie. Au uitat ca sunt platiti de oameni si se cred stapini pe mosie. LUATI MASURI URGENTE DOMNULE VICEPRIMAR CA DE ALTFEL LUMEA ISI VA PIERDE INCREDEREA SI N-O SA VA MAI VOTEZE.
47.   Asociatiile trimis de
( 7 aug 2008, 09:00:04
Asociatiile astea au fost infiintate cu scopul de A APARA INTERESELE MEMBRILOR EI, ADICA A LOCATARILOR! In momentul de fata aceste "Asociatii" nu sunt altceva decat firme care profita de pe urma locatarilor. Singura problema cu acestea e ca, in relatia client-firma exista intotdeauna un contract cu clauze clare, in timp ce in relatia locatar-asociatie nu exista nici un fel de contract si asta duce la abuzuri. Sefii de asociatii nu se ocupa decat de propriul profit, nicidecum de apararea intereselor proprietarilor. Va amintiti cum ne-am pricopsit cu repartitoarele si cu contractele dezavantajoaste cu firma Elsaco? Va reamintesc eu: cu "ajutorul" dat de onoratele asociatii, ai caror presedinti si-au luat felia groasa de la Elsaco. Parerea mea e ca aceste asociatii trebuiesc desfiintate, iar noi locatarii sa avem contracte individuale cu fiecare furnizor de servicii/utilitati. De ce trebuie sa bag bani in curul unor bosorogi fosti securisti?
47.1  RE: Asociatiile trimis de
( 7 aug 2008, 10:56:21
Bravo Toxic! Asa este. S-au pus repartitoare cica obligatoriu, ca asa spune primaria, dar noi stam mai mult in frig si platim la fel de mult caldura. Este o mare hotie "afacerea Repartitoare" cu firma ELSACO. Administratorii au incasat gras la chestia asta. Comisioanele au fost enorme!!! Eu n-am vrut sa-mi pun repartitoare dar mi s-a spus ca daca nu le montez am sa platesc toate pierderile din retea plus la pausal. Platesc mai mult ca la pausal pentru ca nu pot sta in frig iar daca intreb de ce se rasteste administratorul la mine. Nu stim care este formula de calcul iar cei de la Elsaco sunt si mai mari hotomani pentru ca ei stiu ca repartitoarele este doar o alta afacere a lor din care noi iesim pagubiti iar ei se imbogatesc. Si asta cu acceptul administratilor si presedintilor de asociatii. De ce nimeni nu se ocupa de PROBLEMA REPARTITOARELOR? De ce nu putem renunta la ele? Cei de la Elsaco si de la asociatie ne ameninta daca vrem sa renuntam. Cica nu se mai poate. Este adevarat?
48.   Pensionari ???///// trimis de
( 7 aug 2008, 10:59:02


la o asociatie din centru este presedinta o dna care este salariata la politie , dupa ce a fost salariata secu . E bine sa ne spuna ce salarii lunare incaseaza , ce pensie va avea la salariile ce a avut si are pe unde lucreaza,,,,Nu cumva ar trebui sa se puna aici ca presedinte un pensionar ce are acum o pensie de 700-800 lei si o situatie familiala mai dificila ? Ce fac ei acolo poate face orcine, nu se cer studii superioare pentru asta,,,,mai au si casieri si alti salariati pe linga ei,,,Daca aceasta este si salariata , cind se mai ocupa de miile alea de memdri din cadru asociatiei,,,,,Ce interese ne apara ei ?? Negociaza cu firme instalari de interfoane ? mansardari de blocuri ? Am inteles ca se poate plati direct la primarie ,consumul de apa si lumina de pe scara, curatenia,,,,, si sa te retragi de la asociatie ca membru in cadrul acesteia,,,Este adevarat ? daca ..DA,,atunci ar trebui sa se desfiinteze aceste asociatii , platim prea mult si pentru ele .
49.   Repartitoare trimis de
( 7 aug 2008, 11:09:05
Au dreptate cei care au scris despre repartitoare si despre afacerile administratorilor si presedintilor de asociatii. Asa este. de ce primaria nu se ocupa de hotia la drumul mare cu repartitoarele de la Elsaco? Domnule primar si viceprimar, mai vedeti ce este cu hotia asta!!!! Oamenii platesc enorm chiar daca au repartitoare!!! Daca aparatul merge la maxim la 5 atunci te usuci platind. Trebuie sa stam in frig la fel ca pe vremea odiosului pentru ca nu avem bani sa platim atita. Era mai bine la pausal. Celor de la asociatii nu le pasa ca ei au facut direct contractul cu firma si nu noi proprietarii care platim de fapt. Cum vine asta? Cu IRE, cu telefoanele, cu televiziunea prin cablu, cu internetul avem contract direct. De ce cu repartitoarele trebuie sa se ocupe asociatiile? Pentru ca asa ei pot fura si mai tare. Toti administratorii si presedintii sunt niste infractori la vedere dar nimeni nu ia nici o masura cu acesti hoti care s-au calificat in a ne insela pe noi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei