miercuri, 6 aug 2008 - Anul XIII, nr. 183 (3864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9427 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta5,1135 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Poluare sistematică

Directorii aproape penali de la ACET, SGA şi Garda de Mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Neglijenţă vecină cu crima în cazul a trei instituţii din Suceava, care au devenit complice la una dintre cele mai grave poluări. De trei ani de zile, ACET Suceava, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava şi Garda de Mediu Suceava închid ochii la poluarea râului Suceava cu dejecţiile populaţiei municipiului. Chiar dacă legea spune că trebuiau înaintate plângeri penale, până acum nu s-a dat nici măcar o amendă pentru poluarea râului Suceava. Puşi în faţa realităţii pe care o ignoră cu bună ştiinţă, directorii SGA şi ai Gărzii de Mediu au preferat să fugă de răspundere, în timp ce directorul ACET nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

 

Am plătit un pumn de bani pentru poluarea râului Suceava. Conducta de subtraversare a râului Suceava, investiţie recepţionată de administraţia locală în decembrie 2004 şi predată apoi către ACET, a fost funcţională la parametri normali doar jumătate de an.

Din vara anului 2005, conducta de supraplin a chesonului aflat pe malul drept al râului Suceava s-a găurit în mai multe locuri şi s-a deplasat din locul unde era fixată, lăsând loc apelor reziduale.

Aşa se face că ceea ce se scurge prin canalizare şi ar trebui să ajungă în staţia de epurare a ACET se „epurează” direct în apele râului Suceava.

Problema pare să nu preocupe pe nimeni, deşi poluarea continuă sistematic de trei ani.

Instituţiile care au atribuţii de control pe linia calităţii apelor şi mediului ridică din umeri şi îşi aruncă responsabilităţile de la una la alta. Evacuarea apelor reziduale în râul Suceava a devenit brusc un subiect care frige şi de care toată lumea încearcă să scape.

 

SGA Suceava: „Am anunţat Garda”, Garda de Mediu: „Nu ştim nimic”

Conducerea Gărzii de Mediu Suceava şi cea a Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava joacă la limita penalului în cazul subconductei de traversare, protejându-l pe Ştefan Groza, directorul ACET Suceava.

Plângerile penale care ar fi trebuit redactate împotriva lui Ştefan Groza nu numai că nu există, dar pentru această poluare societatea nici măcar nu a fost amendată.

Constantin Harasim, comisarul şef al Gărzii de Mediu Suceava, se jură că nu ştia nimic despre deversarea apelor reziduale.

„De când sunt în fruntea acestei instituţii nu am fost anunţat de problema pe care mi-aţi semnalat-o. Dacă cei de la SGA ştiau, trebuiau să ia măsuri. Eu nu ţin cu hoţii, iar cei care vor fi găsiţi vinovaţi vor fi sancţionaţi gradual. Chiar şi cei de la SGA riscă sancţiuni pentru că nu ne-au anunţat”, a spus Harasim.

De cealaltă parte, directorul SGA Suceava, Ioan Ungureanu, spune că cei de la Garda de Mediu ştiu exact cum stă situaţia.

„Ultima dată am fost la faţa locului în luna mai. Au fost prezenţi şi domnul director Groza şi un comisar de la Garda de Mediu. Dar văd că este o modă să se arunce vina la alţii şi să se găsească ţapi ispăşitori în alte părţi”, a precizat Ungureanu.

Întrebat cine avea responsabilitatea de a aplica sancţiuni şi de a înainta plângerea penală, directorul SGA Suceava a preferat să ocolească subiectul.

„Nu ştiu cine avea obligaţia să facă plângerea”, a menţionat Ioan Ungureanu.

 

Harasim, pe speaker cu Ungureanu

În încercarea de a ne convinge că habar n-are de problemele apărute acum trei ani la chesonul de pe malul drept, comisarul şef al Gărzii de Mediu Suceava l-a pus pe speaker pe omologul său de la Sistemul de Gospodărire a Apelor.

În timpul discuţiei, Ioan Ungureanu a recunoscut că poluarea are loc de trei ani şi este cunoscută de toată lumea.

„Au fost notificări din partea noastră şi s-a făcut cu ACET-ul un grafic de reabilitare. Toate aceste probleme se ştiu, iar din debitul de 300-400 de litri/secundă, peste un sfert se scurge în apele râului Suceava”, i-a explicat Ungureanu directorului Gărzii de Mediu.

De altfel, un subaltern de-al lui Constantin Harasim i-a confirmat acestuia că ştie de problemele de poluare.

Ciudat este că şeful Gărzii de Mediu Suceava continuă să susţină că nu ştia nimic.

„Eu ştiam că totul e OK”, şi-a justificat Harasim lipsa măsurilor pentru poluarea râului Suceava.

Nimic concret nu a făcut nici SGA Suceava. Întrebat dacă a aplicat vreo amendă pentru deversările care se repetă de trei ani la chesonul de pe malul drept al subtraversării conductelor de canalizare, Ioan Ungureanu a spus că nu ştie.

A promis însă că se interesează şi în 15 minute ne oferă un răspuns. Ulterior nu a mai răspuns la telefonul mobil, aşa încât concluzia nu poate fi decât aceea că ACET nu a primit nici o sancţiune.

 

Legea prevede plângeri penale

Potrivit Legii 107/1996, privind apele din România, poluarea voluntară constituie infracţiune şi împotriva celor vinovaţi se înaintează plângeri penale. Conform articolului 92 din Legea 107/1996, „evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafaţă sau subterane ... de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conţin substanţe în stare solidă, lichidă sau gazoasă, bacterii sau microbi, în cantităţi sau concentraţii care pot schimba caracteristicile apei, făcând-o astfel dăunătoare pentru sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, pentru viaţa animalelor şi mediul înconjurător, pentru producţia agricolă sau industrială ori pentru fondul piscicol, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la cinci ani sau cu amendă”.

Săvârşirea din culpă a acestei faptei se pedepseşte, de asemenea, cu închisoare de la un an la trei ani sau cu amendă.

Şi articolul 100 din aceeaşi lege prevede sancţiuni care merg până la plângeri penale.

„Poluarea în orice mod a resurselor de apă, dacă are un caracter sistematic şi produce daune utilizatorilor de apă din aval, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, se arată în Legea 107/1996, sancţiuni cu închisoare de la 6 luni la un an sau amendă fiind prevăzute şi dacă fapta este din culpă.

 

Investiţie de 11 miliarde de lei vechi, de mântuială

Tot ieri, am încercat să luăm legătura şi cu directorul ACET, instituţia care se face vinovată de poluarea sistematică a râului Suceava. Ştefan Groza nu a răspuns pe mobil, iar secretara instituţiei ne-a transmis că se află în concediu.

Lucrările de subtraversare a râului Suceava, cu tot cu chesoanele de pe cele două maluri, au costat 11 miliarde de lei vechi, din care Primăria Suceava a suportat ceva mai bine de 7 miliarde de lei vechi, iar diferenţa de 100.000 de euro a fost plătită de statul danez.

„Sunt foarte bucuros că apa uzată circulă acum printr-o conductă nouă şi care elimină practic pericolul poluării râului Suceava, din cauza avariilor care apăreau la fosta conductă, de suprafaţă. De astăzi, acel pericol a dispărut şi e de apreciat faptul că o lucrare atât de dificilă şi costisitoare a putut fi realizată chiar şi în condiţiile unui buget deficitar”, declara Ştefan Groza la momentul recepţiei lucrării.

Practic, lucrările de calitate pe care le clama directorul ACET nu s-au dovedit decât minciuni ordinare, iar banii contribuabililor s-au dus pe apa Sucevei în doar jumătate de an.

Mai grav este că banii cheltuiţi nu au făcut altceva decât să sporească gradul de poluare a râului Suceava, iar situaţia nu pare să-şi găsească prea rapid o rezolvare.

 

De ce s-a ajuns aici?

În lipsa unei opinii a directorului SC ACET SA Suceava care să ne explice banii aruncaţi pe aceste lucrări de mântuială, l-am consultat pe directorul SGA Suceava despre problemele apărute. Ioan Ungureanu a precizat că una dintre conductele care subtraversează râul Suceava s-a colmatat şi din acest motiv apele uzate din canalizarea oraşului nu mai ajung în totalitate în staţia de epurare a ACET-ului.

Chiar dacă ştia de aceste probleme încă de acum trei ani, directorul SGA Suceava a preferat să nu ia nici o măsură radicală. Mai mult, Ioan Ungureanu a ţinut să ne asigure că mizeria care se varsă direct în râul Suceava nu are nici o influenţă asupra calităţii apelor, iar măsurătorile realizate la staţia de la Tişăuţi arată că indicatorii de calitate se menţin în limite admisibile.

Şeful SGA Suceava a găsit şi o explicaţie pentru faptul că apele din canalizarea oraşului ajung direct în râu.

„Din cauza ploilor din ultima vreme, nivelul pânzei freatice este sus, iar conducta care este spartă lucrează ca un dren şi aduce apă în cantitate mai mare, care este refulată prin acel supraplin”, a spus Ungureanu.

Acesta nu a putut oferi o justificare de ce acest lucru se întâmplă şi în perioade normale, când nu se înregistrează ploi abundente, aşa cum s-a întâmplat în ultimele zile şi cum o demonstrează şi fotografiile făcute la faţa locului, unde se vede că apele reziduale se scurg direct în râul Suceava.

 

Pescarii, indignaţi de poluarea râului Suceava

Martorii poluării sistematice a râului Suceava sunt pescarii. Aceştia povestesc că totul se repetă de ani de zile, fără ca nimeni să ia vreo măsură.

„Noi plătim taxe pentru a putea pescui, iar din cauză că apele sunt poluate trebuie să ne găsim alte locuri unde să dăm la peşte, că aici nu se prinde mai nimic”, a spus unul dintre pescari.

Şi pentru Mircea Florea, un sucevean care cunoaşte zona de aproape 70 de ani, ceea ce se întâmplă acum este de neacceptat.

„Au venit anul trecut nişte muncitori să repare conducta spartă. Aveau câteva cauciucuri şi nişte sârmă. Le-a zis un alt pescar că aşa nu o să facă nimic şi atunci l-au luat la fugă, că cică nu-i treaba lui ce fac ei”, a spus Mircea Florea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorii aproape penali de la ACET, SGA şi Garda de Mediu.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Directorii aproape penali de la ACET, SGA şi Garda de Mediu4.854

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bine... trimis de
( 6 aug 2008, 11:16:16
...ca in cardasie cu prelipcarul si cu placintarul suntem furati pe fata..Imi este scarba de figurile celor doua "somitati" !
1.1  RE: Bine... trimis de
( 6 aug 2008, 15:13:34
"NAPOLEON",directorul Placinta nu are nici o "treaba" cu ceea ce se intampla la ACET.Directorul PLacinta este "managerul "de la TERMICA fostul CET,nu ACET.

Apropo:tu citesti articolul din presa?Sau iti dai cu parerea,fiind in necunostinta de cauza.La ACET director este d-l GROZA,iar cei responsabili de scurgerea dejectiilor de la WC-urile din apartamente,sunt GROZA si cei de la Garda de Mediu Suceava.
1.2  RE: Bine... trimis de
( 6 aug 2008, 22:19:31
termenul de finalizare a fost la finalul lui 2004, deci sub guvernarea super"inteleapta" a lui lungu.

oricum personajele lungu, groza, harasim nu se pot desprinde de aspectele negative.

2.   Tzeapa trimis de
( 6 aug 2008, 11:18:19
citez: "Investitie de 11 miliarde de lei vechi, de m�ntuiala "

Ce tot spunea Ovidiu Dontu in campanie.... acum se vede, lucruri facute scump si de proasta calitate... inca un exemplu ca cineva a avut dreptate... si populatia a mers pe exemplu ca " asta a facut ceva in comparatie cu altii" desi nu conteaza pe ce bani si cum ... important e ca se misca ...
2.1  RE: Tzeapa trimis de
( 6 aug 2008, 13:12:23
Schimbarea conductelor de subtraversare a raului Suceava s-a facut pe vremea PSD-ului, asa ca nu mai vorbi degeaba.
3.   Cat mai toleram? trimis de
( 6 aug 2008, 11:20:19
si cine stie cat timp va ramane asa...

haideti fratilor sa facem ceva. sa vedem care ar fi cea mai buna solutie.

o organizatie care se ocupa cu protejarea mediului? o reclamatie undeva?

faptul ca unii isi cresc averile pe spinarea sucevenilor o stie toata lumea dar de ce sa nu ne folosim de acea investitie, de ce sa nu poluam cat mai putin mediul?

4.   Acet trimis de
( 6 aug 2008, 11:20:38
dar acest harasim nu se poate sesiza din oficiu , vad ca -i place sa stea la televizor si sa spuna ca treburile minore dintre vecini nu sunt ale sale, probabil si aceasta infestare a riului suceava dupa capuyl lui este minora, haideti sa-i facem o baie in riu,deasemenea in suceava nu se mai gaseste un om ca sa preia conducerea acet,m ori nu vrea conul lungu.
5.   Flutur sa-i zboare trimis de
( 6 aug 2008, 11:25:04
Acesti subingineri ( Ungureanu si Harasim ) plini de ei si umflati in pene, dar incompetenti total ar trebui ca Flutur sa-i trimita acolo unde le e locul- simpli salariati. Acum nu le mai ajunge nimeni cu prajina la nas si sint in cirdasie cu Groza in tot felul de mazapazlicuri.
5.1  RE: Flutur sa-i zboare trimis de
( 6 aug 2008, 23:19:42
personajule ti-ai facut traba in continuare. felicitari. noapte buna.

du-te de mai viziteaza austria , italia, franta , vezi cat este de curat, observa mai multe si apoi lauda-l pe lungu.

a facut multe. primul lucru : a stricat suceava cu tot cu laudatorii lui
6.   UPGRADE trimis de
( 6 aug 2008, 11:30:36
SUCEAVA....UN ORAS PENAL
6.1  RE: UPGRADE trimis de
( 6 aug 2008, 15:59:45
Pacat......

Ne-am petrecut vacanta in Austria,Germania,Franta si Italia.Cu siguranta pot sa spun un lucru...Romania nici peste 50 de ani nu va arata ca Franta......Inca o data PACAT!!!
6.2  RE: UPGRADE trimis de
( 6 aug 2008, 22:31:23
gabriela, daca tu esti personajul care posta comentarii in perioada campaniei electorale la alegerile locale, e mai bine sa te abtii de la alte postari.

motivatia : l-ai sustinut pe lungu - un personaj mizerabil la propriu si la figurat.

mizeria din oras i se datoreaza in totalitate lui.

ar trebui sa te simti responsabila pentru prostiile facute de individul asta in suceava
6.3  RE: UPGRADE trimis de
( 6 aug 2008, 23:16:36
As dori sa lamuresc cate ceva.Eu nu sunt un personaj,sunt un om care are anumite principii.Nu-l cunosc personal pe domnul primar Lungu,dar am inteles ca s-au facut lucruri bune de cand este primar.Va reamintesc ca eu am revenit in Suceava acum un an.

RESPONSABILA ma simt pentru ceea ce fac eu!!!!!
6.4  RE: UPGRADE trimis de
( 7 aug 2008, 00:09:43
personajule ti-ai facut traba in continuare. felicitari. noapte buna.

du-te de mai viziteaza austria , italia, franta , vezi cat este de curat, observa mai multe si apoi lauda-l pe lungu.

una din probleme este ca unii observa si altii se iau dupa vorbe.

a facut multe. primul lucru : a stricat suceava cu tot cu laudatorii lui
6.5  RE: UPGRADE trimis de
( 7 aug 2008, 00:23:07
Noapte buna va spun si eu.Imi pare rau pentru ca nu sunteti coerent.Ceea ce am observat in Suceava si ma doare este faptul ca 90% din populatie se apuca de mai multe treburi deodata si nu fac nici pe unul cu simt de raspundere.Poate si asta este una din cauzele stagnarii.In afara de a va plange ce ati facut concret pentru Suceava?

P.S.Am sa ma reintorc cu multa placere in Franta,Italia,Monte Carlo,Olanda etc....
7.   Incompetenti si mincinosi trimis de
( 6 aug 2008, 11:37:54
bani aruncati in vant
8.   Incompetenti trimis de
( 6 aug 2008, 12:22:26
acest harasim nu a fost dat afara degeaba de un alt incompetent ,sef al sau.acum sint bine mersi amindoi .numai puscaria poate salva suceava de acesti specialisti care daca nu se inscriau intr-un partid ,oricare,ar fi in continuare someri sau niste nulitati cum de fapt sint.
9.   Doi trimis de
( 6 aug 2008, 13:06:41
penali si hoti , dezinteresati de suceava sunt toti de la primarie pina la toate institutiile de stat (aproape toate) deci ce sa ne mai minunam asta e traim ca sa furam sa mintim etc
9.1  RE: Doi trimis de
( 6 aug 2008, 22:21:08
desigur, flutur va face ceva (se va face ca nu baga de seama)
10.   Poluare trimis de
( 6 aug 2008, 13:12:07
Si balastira de la barajul de pe Suceava in dreptul localitatii Mihoveni polueaza apele riului Suceava. Daca mergi la pescuit in zilele lucratoare cind se lucreaza la spalarea pietrisului poti observa ca jumatate din apa Sucevei este plina de pamintul ce se deverseaza in Patrauceanca direct fara sa treaca prin decantor.Nu stiu ce fac cei de la mediu. Daca mergi pe digul dinspre Patrauti poti observa ca este ca o halda de gunoi. Toate plasticele si textilele ce prisosesc in gospodarii sint aduse aici. Primarul din Patrauti (reales)ce este doar un mare pescar nu vede (desi trece zilnic cu motoreta prin zona) si nici cei de la mediu nu ii dau o amenda sa-l mobilizeze.Cei de la mediu nu-si fac datoria desi sint platiti din bani publici. D-le Flutur faceti ceva pentru un judet mai curat.
11.   Hara trimis de
( 6 aug 2008, 13:29:32
Acest mediocru de Harasim nu va recunoaste niciodatadin doua motive

1. Este un supus toal lui Lungu si clicii lui fiindu/i frica sa nu fie dat afara, pentru ca nu are studiile necesare

2. este vorba de barbatie sa recunosti asa ceva , iar Harasim este un .i....ent intelectual, el se ocupa doar cu tot felul de matrapazlicuri. terenuri, balastiere, lemn, gatere.societati comerciale etc.un penal ce mai.........
12.   Se poate si mai rau trimis de
( 6 aug 2008, 13:44:55
Sunt de acord ca e destul de nasol sa deversezi apa uzata direct in rau, dar spre comparatie Bucurestiul deverseaza toata apa uzata in Dambovita pentru ca statia de epurare a capitalei de fapt nu este functionala sub nici o forma. Aia e adevarata poluare. Iar ca o paranteza chiar nu-i inteleg pe cei care pescuiesc langa statia de epurare. Trebuie sa fii inconstient de-a dreptul sa mananci peste care a crescut cat bivolul hranindu-se cu materie organica de la ape uzate si mai grav cu resturile spalate de rau de la groapa de gunoi. Pot sa afirm ca groapa de gunoi e de fapt adevarata bomba ecologica. V-ati pus intrebarea cat a spalat raul Suceava din groapa de gunoi cat au fost inundatii?

Iar partea cea mai nasoala este faptul ca tot noi romanii am facut lucrarea aia de mantuiala care deja e varza. Atata pot firmele si muncitorii romani din pacate. Si de fapt asta e lucrul cel mai tragic. Bani putini, educatie 0, deci marfa ieftina si proasta.
12.1  RE: Se poate si mai rau trimis de
( 6 aug 2008, 23:01:18
domnule gogu aveti multa dreptate,primaria in loc sa le faca locuinte sociale ANL la toti lenesii si handicapatii ,trebuia sa investeasca in infrastructura respectiv in canalizare ,drumuri ,parcari ,toalete ,parcuri ,gropi de deseuri ..etc ,;in suceava datorita faptului ca avem o canalizare in sistem unitar ,apele pluviale colectate din zona strazilor preia si multe pietre care bineinteles se depun pe canalizare exact in zona cea mai joasa adica in cele 2 conducte de subtraversare a riului suceava ,teoretic acest lucru nu ar trebui sa se intimple ,deci sa nu existe aceste pietre care sa infunde canalizarea .acet-ul nu are nici o vina ,findca propietarul canalizarii este consiliul local si el trebuie sa hotarasca cum se poate rezolva aceasta problema .acest articol este "comandat ",si adevarul va apare la iveala ,veti vedea si santajul si interesul acestui jurnalist .
13.   Saru mana trimis de
( 6 aug 2008, 13:51:52
Pana nu vor fi schimbati toti sefuletii astia politici (Ungureanu, Harasim, Groza, Placinta, etc) care stau pe niste salarii imense, cu masini de lux la scara, cu chiolhanuri si protocoale saptamanale nu o sa vedem calitate si respect pentru oameni. Jos cu ei, si sa vina niste oameni tineri , competenti, neindoctrinati cu spaga, ca sa putem sa intram si noi odata in Europa.Deocamdata suntem tot in gulag
13.1  RE: Saru mana trimis de
( 6 aug 2008, 14:28:51
gro(a)za este unul dintre cei mai mari hotoi din oras.

Si daca tot vorbim de masini de lux, ati vazut ce toyota le-a crescut gunoierilor? Sau cum sa-l numesc pe directorul gunoierilor? GUNOIERUL SEF ???
13.2  RE: Saru mana trimis de
( 6 aug 2008, 17:50:27
Ptr Cornea:individule,esti tragicomic sau dus cu sorcova.Tu ai avut vreodata o functie de raspundere?
13.3  RE: Saru mana trimis de
( 6 aug 2008, 20:09:55
Mai nenea Rolex! Culmea e ca am functie de conducere da intr-o multinationala. Si asta dupa ce am lucrat la stat cativa ani. Stii ce am reusit la serviciul de stat? Nimic. Pt ca nu am avut loc de fii ,nepoti si incapabili numiti politic. Asa ca mi-am bagat picioarele si lucrez la o firma meseriasa unde -mi sar capacele de munca da am masina faina, casa , bani si imi fac concediul in strainatate. Si toate pe munca.

Da am si eu o intrebare la tine: Chiar ai Rolex? Cine a dat asa o spaga si pentru ce?
13.4  RE: Saru mana trimis de
( 6 aug 2008, 21:49:42
D-le Cornea,eu am lucrat la fel ca tine la "stat" si nu am putut realiza mai nimic.Pana aici suntem de aceiasi parere.Lucrez de 8 ani in orasul Bordeaux la o companie energetica ce se numeste ALSTOM.Nu tai frunze si nici nu dau cu mop-ul.Sunt desenator proiectant �n electricitate si electronica.Acum sunt in vacanta in Romania,cu familia.Rolex-ul,l-am cumparat din Rouen la second-hand,cu numai 5700 euro si ma mandresc cu el.Am postat pe acest forum,deoarece am prieteni,fosti colegi,care mi-au vorbit despre politica de la noi,ce nu a avansat cu nimic de cand am plecat din tara.Daca nu stii,aproape orice functie de raspundere de la noi,este dependenta de politica.Crezi ca acest sef de la mediu,nu poate lua masuri drastnice asupra poluatorilor?Poate,insa amenzile vor fi contestate,nu se plateste nimic si acesta o sa fie demis politic.
13.5  RE: Saru mana trimis de
( 6 aug 2008, 22:26:36
personal ma pot pronunta asupra competentei a doua personaje: placinta si groza.

pentu orice sucevean este suficient sa vada evolutia lucrarilor de asa-zisa reabilitare a retelelor termice(in cazul lui placinta) si rezultatele conducerii lui groza la acet .

sunt argumente pentrua-i caracteriza simplu:

incompetenti.
14.   Pentru Cornea trimis de
( 6 aug 2008, 14:27:34
Eu nu ma pot pronunta asupra competentei celor enumerati pentru ca nu-i cunosc,nu-mi pot da cu parerea doar dupa cele scrise intr-un articol de ziar.

Ceea ce vreau eu sa spun este ca nu as fi asa de sigur ca cei tineri sunt mai buni.

Iti spun din proprie experienta ca majoritatea celor tineri sunt superficiali, cu pretentii enorme care nu se bazeaza pe nimic si mai ...nesatui.

Frazele astea care pun egalitate intre tinar si competent ,neindoctrinat cu spaga, etc sunt un soi de nou limbaj de lemn.

15.   Saracii directorii trimis de
( 6 aug 2008, 14:33:30
dl harasim cunoaste foarte bine situatia de la ACET,pt ca a lucrat la sga exact in domeniul gospodaririi apelor,multi ani fericiti,asa ca..............laso mai ca merge asa
16.   Treziiiiiitiva trimis de
( 6 aug 2008, 14:58:23
se vede de la o posta ca ,clica ,primar-lungu,groza,placinta,u si cati or mai fi in gasca lor ,fac ce doresc ei in sv din banul public si fara ca cineva sa se sesizeze,sa dea cu ei de pamant si sa fie pusi sa dea socoteala in fata legii,apropo daca nu stiiati conducta de deversare a fost facuta in 2004 cand dl lungu devenise primar......poate nu se stiia .

17.   Saracutii directori trimis de
( 6 aug 2008, 15:23:51
lasati fratilor ca este bine asa ,la salariile lor de sute de milioane pe luna,premii anuale tot de sute de mil.,din banii publici si altele ca :lucrari fara licitatii ,date spre executare oamenilor si firmelor apropiati lor,cu care lucreaza de ani de zile , a se vedea cum au fost facute lucrarile de inlocuire a conductei de deversare ,cum au fost facute lucrarile de anul trecut la reteaua de termoficare si pnct.termice si aici as intreba ............ cum au castigat licitatiia ptr. modernizarea punctelor termice de anul acesta ,firme care anul trecut nu au finalizat lucrarile de modernizare la pnct.termic Zamca 5 si altele ,a se vedea cum functioneaza punct. termic Zamca 5 .Liliacul ,Cuza Voda 3 ,George Enescu 4/2 si Ob.3 .Oare nu este nimeni care sa se sesizeze ?????? Pacat de sucevenii de buna credinta ,ca .....nu merita.
18.   Va mai amintiti ? trimis de
( 6 aug 2008, 15:42:40
parca mai in primavara ,prin aprilie au fost date in presa salariile celor care conduc TERMICA ,ale celor de la ACET si nu numai ,s-a intamplat ceva cu aceste persoane ?Va spun eu ca sunt bine mersi ,incaseaza incontinuare salarii ca si inainte ,si-au atins copul marind pretul la apa RECE,CALDASsi urmraza GIGACALORIA ,si astea toate cu concursul Primarului Lungu . Alooooo a verificat cineva cele spuse de Ovidiu Dontu in campanie ,s-a asternut uitarea ???? Poate se trezesc cei responsabili si vor face curatenie..................... zis poate............... cine stie !!!
19.   Harasim doarme trimis de
( 6 aug 2008, 15:59:46
atunci cand au fost inundatiile wc din bazar s-a infundat iar toata mizeria a fost deversata in raul suceava.greceanu statea de sase iar angajatii deversau dejectiile cu ajutorul unei pompe direct in rau.alo garda TREZIREAAAAAAAAAA!!!
20.   Aberatii trimis de
( 6 aug 2008, 17:00:53
"D-le" "EU",unde vroiai sa evacueze apa din bazar,in eter,in alta galaxie,sa o depoziteze la primarie?Iata ce "poluare" s-a realizat,s-a infundat WC-ul din bazar.Tu esti sub orice critica.Te intreb,ai habar ce inseamna o situatie de urgenta? Daca nu esti informat,informeaza-te omule,daca nu poti,nu mai posta pe forum ca esti varza.
20.1  RE: Aberatii trimis de
( 6 aug 2008, 19:27:55
Bre Kenenisa, sa ne-ntelegem : eu ala de mai sus nu sunt eu.winking
21.   Pentru cei ce nu vad trimis de
( 6 aug 2008, 17:03:15
acest groza se pare ca nu poate fi atins de nimeni si nimic de aceea se intampla toate minunile in orasul acesta.
22.   Pt toti papagalii care ii sug nasul lui Groza si s trimis de
( 6 aug 2008, 17:16:00
Stati pe forum si dati-va cu parerea despre poluare. Vina este a voastra kkciosilor ca folositi in loc de hartie, maneca la cojoc.
23.   .... trimis de
( 6 aug 2008, 20:58:37
probabil din cauza reclamatiilor marunte dintre vecini nu au avut timp de marii poluatori....

23.1  RE: .... trimis de
( 6 aug 2008, 22:31:06
Lasa mai supervizorule ca noi cunoastem cine este dir. la ACET si ca placinta este dir. la fostul CET( azi Termica ) ,amandoi si multi ca ei incaseaza sute de mil. de pe spatele prostimii petrec concedii in strainatate ,aici in tara nu suporta aerul ,masinile societatilor pe care le conduc ,le folosesc dupa bunul lor plac ,astfel in sae ani de cand placinta si groza sunt directori ,au devenit vatafi pe mosiia statului ,folosind banul public ,imbogatindu-se pe spinarea sucevenilor................... cand oare ??
23.2  RE: .... trimis de
( 7 aug 2008, 20:27:33
Ai dreptate,au salariimai mici decat spui tu,insa cred si eu ca iau premii de sute de milioane anual.Asa "sta" treaba,de exemplu:un inginer simplu cand ajunfe director,de la o garsoniera isi trage un apartament intr-un bloc de pe Marasesti,apoi o "coliba" la Tisauti,apoi o cabana la Malini,apoi conturi doldora,apoi o masina de la societate Ww Golf 5 pe care o conduce personal(nu-i trebuie sofer,de ce sa stie soferul unde merge directorul),apoi licitatii ptr lucrari(adica incredintari directe,dar in acte totul este in regula) si uite asa,ei directorii,"valetii" primarului,isi bat joc de banii publici.
24.   Rusine trimis de
( 6 aug 2008, 22:44:45
Sa le fie rusine : lui groza ,placinta,harasim ,ungureanu si toti tovarasi lor ,noi abia ne tragem aerul si ne chinuim ca sa platim facturile si ei nu mai pot de bine ,fac ce vor ei cu banul public .Chiar nu mai exista institutii cu oameni responsabili in suceava care sa aplice legea si sa-i puna la punct pe acesti directori ?
25.   Intrebare trimis de
( 6 aug 2008, 22:57:25
Oare cine a facut lucrarea si a inlocuit conducta de deversare a ACET ,nu cumva aceleasi firme care au facut si fac si azi lucrai de modernizare la reteaua de termoficare a orasului si la punctele termice ? Lucrarea a fost facuta de mantuiala si asta este dovada ca de trei ani se deverseaza toata mizeria in apa sucevei.

Poate cineva sa raspunda ?

26.   Oare trimis de
( 6 aug 2008, 23:11:56
..........acest groza,placinta,harasim ungureanu,primarul si cine or mai fi in aceasta clica nu pot fi trasi la rsapundere ptr. tot ce fac? Trezitiva domnilor din institutiile abilitate sa aplicati legea ,faceti curatenie ,aratati sucevenilor ca va faceti treaba si nu sunteti partasi la aceste hotii care se fac .

27.   Ne spune cineva trimis de
( 6 aug 2008, 23:24:43
Cum poat justifica acesti directori averile dobandite intr-un timp de 4-5 ani de cand au devenit directotri si se afla sub protectia primarului Lungu,am auzit ca la acesti directori de buna credinta li s-au prelungit mandatele de catre primarul Lungu,oare de ce ? Ptr. merite deosebite ?
27.1  RE: Ne spune cineva trimis de
( 7 aug 2008, 13:18:56
Bre cacanarule, bre !!! Sunt de acord cu ce ai scris mai sus, dar alege-ti un alt nick. Nu de alta, dar ma faci de rusine cu greselile tale.
28.   Sinistratii trimis de
( 7 aug 2008, 08:51:36
Ne intrebam ,oare din salariile de sute de milioane pe luna ,incasate de directorii: Groza si Placinta ,au trimis SINISTRATILOR cat de cat ,asa vreo 100 mil ,de altfel aceasta suma infima de 100 mil este salarul unuia dintre cei 2 directori pe o luna de zile . Daca nu au facuto ,vor fi pedesiti de bunul Dumnezeu , cei responsabili se pare ca nu sunt in masura sa faca ce trebuie , sa aplice legea.
28.1  RE: Sinistratii trimis de
( 7 aug 2008, 09:03:47
Ioane &Gheorghe stati linistiti si nu va amagiti degeaba,sutele lor de milioane le vor folosi ptr.concedii in strainatate ,chiolhanuri ,femei si alte lucruri mult mai importante decat Sinistratii si necazurile lor.Cu siguranta le-o veni vreamea si lor ca nu mosteneste nimeni pe vecie pamantul.
28.2  RE: Sinistratii trimis de
( 7 aug 2008, 09:14:23
Da draga EU ,pana atunci cand le va venii si lor vreamea noi ce sa facem ? Dumnezeu este mare si ne va purta de grija si noua dar si lor ,totul se contabilizeaza pe aceasta lume ,sa nu se uite acest lucru.Dumnezeu sa le ajute dupa cum gandesc si fac ei.
29.   Din arhiva trimis de
( 7 aug 2008, 09:37:53
In unul din ziarele locale din lunile iunie -iulie, directorul Placinta de la termica a recunoscut intr-un tarziu ca lucrarile din anul trecut, de reabilitare a retelelor termice de la punctul termic Zamca 5 ,nu au fost terminate ptr. ca a venit frigul,acum gasim din nou in presa locala ca aceleasi firme care nu au finalizat lucrarile sau nu le-au executat cum trebuie ,au devenit castigatoarele licitatiilor ptr modernizarea retelelor de termoficare si a punctelor termice ,care se fac anul acesta......... oare de ce ???????????????? Ia mai verificati cine a executat lucrarile la conducta de deversare a ACET si daca acea lucrare facuta 80% din bani publici merita 11 miliarde lei vechi.Daca este cineva interesat sa scoata adevarul la suprafata sa o faca , au destule motive
30.   !!! trimis de
( 7 aug 2008, 10:00:16
traim in romania si asta ne ocupa tot timpul(m. badea)
31.   PACAT trimis de
( 7 aug 2008, 10:03:30
........ca Suceava are destui oameni competenti in institutiile statului si nu pot sau nu vreau sa-si faca traba cu profesionalism ......... din ce motive ???? noi le cunoaste valoarea acestor specialisti responsabili sii sfatuim sa -si faca treaba cum este corect si legal ,indiferent ca au de a face cu primarul Lungu,cu dir. groza ,placinta ,harasim si altii din clica lor .Am ajuns ca astazi sa fie mult mai rau decat pe timpul lui Ceausecu,s-au vazut baieti destepti numiti directori peste noapte si fac ce verau ei cu banul public si sfideaza ,pe cei de rand de parca ne platesc ei pe noi , nu noi pe ei din bani publici .NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE !
31.1  RE: PACAT trimis de
( 7 aug 2008, 10:19:47
Traiane ce daca traim in Romania trebuie sa ne umilesca la infinit acelesi personaje care pe timpul lui tatucu cantau ode partidului iubit , acum s-au vazut mari directori cu sute de milioane salarii din banii publici si nu numai, se cred ca sunt de neinlocuit si .......... unicati in Romania ( din punctul lor de vedere ,binenteles).

Daca cei platiti ptr. a aplica legea nu o fac inseamna ca ramane sa ne facem singuri dreptate ,cand se ajunge la disperare atunci este foarte grav.
32.   Stiiati ca ? trimis de
( 7 aug 2008, 10:39:22
averile colosale ale acestor directori au fost dobandite in ultimi 4- 5 ani,sub protectia Primarului Lungu ? Firma fratelui lui Lungu cu 7 angajati numai in anul 2007 a avut un rulaj de aprox. 400 miliarde lei vechi ? Acesti directori au incasat si incaseaza salarii si prime anuale de sute de milioane ,au cate 2-3 locuinte de sute de metri patrati si cate 2-3 limuzine ptr. ei si fmiliile lor ,toate dobandite din bani publici ? Lista poate continua daca este cineva interesat.Poate aud si cei care trebuie sa auda .
33.   Felicitari trimis de
( 7 aug 2008, 10:58:28
Firmei EON GAZ ca a trimis catre sinistratii din Sv. si Bt. suma de 500 000 euro,directorii de la ACET, CET-TERMICA,MEDIU,SGA, alte societati ar face bine sa ajute si ei ,slava domnului ca au de unde .
34.   Adevarul trimis de
( 7 aug 2008, 13:21:44
Ahhhha acum ne dam seama de ce dir. Groza de la ACET a sarit in ajutorul Primarului Lungu ,in campanie electorala ,cand acesta a fost acuzat de Dontu ca apa din Burdujeni nu este de Berchisesti ,dr.Lazareanu de la DSV stia ce spune cand afirma ca apa intradevar nu are aceleasi calitati ca apa de puturi de adancime,cum era apa inainte in oras.Oare se mai intereseaza cineva ,cum este la ora actuala toata apa din Suceava? In compensatie ,Primarul Lungu dupa doar o saptamana de la alegeri a aprobat impreuna cu o parte din cons.local vechi, scumpirea apei reci ,cum si-a dorit dir. Groza .
35.   Ptr. voi trimis de
( 7 aug 2008, 13:42:39
Oare toate aceste ilegalitati vor mai dura mult? Speram ca in cel mai scurt timp la conducerea societatilor ACET,TERMICA ,MEDIU,si nu numai sa fie numiti alti directori cu frica de Dumnezeu,sa conduca pe principii de performanta ,transparenta ,incredere si respect fata de angajati si contribuabili .

Numai asa vom arata ca am intrat in UE ,altfel vom mai orbecai mult si bine.
36.   Din arhiva trimis de
( 8 aug 2008, 09:11:12
Tot in presa locala din iun-iul sa tot scris ca ,valoarea contractului ptr. modernizarea retelelor de termoficare si a punctelor termice ,lucrari facute anul trecut (2007) , a fost depasita cu 1 mil de euro .Au verificat cei responsabili cu astea ,de ce sa ajuns in aceasta situatie ? SOMN USOR , e bine asa .

CAINI LATRA ,URSUL MERGE,CARAVANA TRECE !!!
36.1  RE: Din arhiva trimis de
( 8 aug 2008, 09:58:32
Traiane sa intelegem ca la ACET si Termica sunt cele mai mari Somitati din sv ?

Sa dovedeasca pritonguerofesionalism,caracter ,valoare , servicii de calitate ,nu doar prin salariile fabuloase ,pe care le incaseaza. EU cred ca cele doua societati ,mai functioneaza

cum functioneaza datorita salariatilor profesionisti ,care ii duc in spate si pe acesti

taietori de frunze la caini ........... etc.
36.2  RE: Din arhiva trimis de
( 8 aug 2008, 10:10:59
Da frate si cand ne gandim ce salarii au acesti sefi ,de zeci de milioane lunar,ca doar au circulat prin presa mai asta primavara ,cum dracu sunt pe functie de conducere la aceste societati ,cu salariile ,nesimtit de mari ,doar apropiatii dir. Groza si Placinta ,si mai sunt si cate 2 din familie pe functii de conducere .Chiar nu aude nimeni ???????????????
37.   Adevarul trimis de
( 8 aug 2008, 09:40:41
Cunoasteti ca la ACET si TERMICA sunt angajatti catae 2-3 persoane dintr-o familie ?

Cei care sunt apropiatii dir. Groza si Placinta ( cumnati,nasi ,fini,cumetri,lideri de sindicat si prieteni de familie) sunt sefi de neinlocuit ,iar copii lor sau alti membri din familiile lor le calca pe urme .Sunt angajati fara a se scoate posturile vacante la concurs ,sau daca le mai scot ,din cand in cand ,au ei grija ca totul sa iasa cum trebuie .De asta suntem unde suntem !
37.1  RE: Adevarul trimis de
( 8 aug 2008, 18:09:11
Ma doare-n "alup",fac ce vreau,am in spate pe "SAFUL al MARE",angajez,dau afara,nu muncesc,am adus rude in societate,cunostinte,"preteni m-ai pot ciupi cate un premiu anual de 7 sute de milioane lei,este OK.Pana la premiu,fac cate 7-8 licitatii,am "pretenii" care au grija sa iasa totul bine(adica sa castige cel care este informat cat valoreaza lucrarea),cand se deschid ofertele,hop-castiga "al meu".Actele sunt beton,poate sa vina si Garda Financiara,nu are ce sa-mi faca.Vedeti mai sarantocilor,de aia am pus in functii curve,carcotasi,valeti si pupincuristi.Sa ma pupe,cand si unde vreau.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei