Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2008 - Anul XIII, nr. 183 (3864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spitalul Suceava

Pacienţii cu insuficienţă renală nu vor mai veni noaptea la dializă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii cu insuficienţă renală care necesită dializă la Spitalul Judeţean de Urgenţă vor scăpa de coşmarul şedinţelor din turele de noapte. Cel mai târziu săptămâna viitoare, dializele efectuate în cursul nopţii vor deveni o amintire urâtă pentru cei peste 220 de bolnavi, şi asta datorită dării în folosinţă a noului salon, dotat cu şapte aparate noi şi tot atâtea paturi.

 

Suplimentarea numărului de personal

Dr. Mihai Ardeleanu, şeful Centrului de Dializă Suceava, a arătat că în urma demersurilor întreprinse la conducerea Spitalului şi Ministerul Sănătăţii Publice s-a obţinut aprobare pentru creşterea numărului de aparate pentru dializă de la 25 la 32 şi extinderea spaţiului existent, cu o încăpere situată lângă Centrul de Dializă.

Totodată, s-a primit acordul şi pentru suplimentarea numărului de personal, astfel încât în cursul acestei luni va fi organizat concurs pentru angajarea a patru asistente medicale, trei infirmiere, un psiholog şi un statistician. Un alt concurs urmează a fi organizat în toamnă, când se va susţine examen pentru ocuparea a opt posturi de asistente medicale şi a unor posturi de infirmiere.

„Turele de noapte sunt foarte obositoare pentru bolnavi, care pierd o parte din noapte cu dializa şi restul cu drumul, dus şi întors. După darea în folosinţă a noului salon, vom renunţa la ele”, a spus medicul.

 

Clădire nouă pentru Centrul de Dializă

Dr. Mihai Ardeleanu a arătat că cele şapte aparate de dializă noi, însoţite de tot atâtea paturi şi saltele, au fost aduse de firma Fresenius, gratuit, care a mai livrat o staţie de preparare a apei, de putere mai mare decât cea existentă în momentul de faţă la Centrul de Dializă (capacitate de 2000 de litri pe oră) şi un aparat de făcut concentrat de dializă, de capacitatea cea mai mare, respectiv 500 litri.

Medicul şi-a exprimat speranţa că, luna viitoare, va demara şi construcţia noului Centru de Dializă, o clădire pe trei nivele, care va fi dotată cu 42 de aparate de dializă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienţii cu insuficienţă renală nu vor mai veni noaptea la dializă.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pacienţii cu insuficienţă renală nu vor mai veni noaptea la dializă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Secolul vitezei trimis de
( 6 aug 2008, 11:21:50
excelent ,,,,,excelent

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei