Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2008 - Anul XIII, nr. 183 (3864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Drumul de la „cur rupt” la „corupt”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În privinţa calamburului, tot litera de ceaslov a „Dicţionarului Explicativ al Limbii Române” ne dumireşte, săracul, spunându-ne că este „un joc de cuvinte bazat pe echivocul rezultat din asemănarea formală a unor cuvinte deosebite ca sens.” Cum ar veni, un fel de joc de gleznă lingvistic, fără profunzime, dar în stare să stârnească hazul. Vezi bunăoară un film cu Antonio Banderas nebărbierit şi îl botezi pe loc Antonio „Bani-de-ras” (dacă aveţi de gând să-i spuneţi şi dumneavoastră aşa, nu uitaţi să-mi viraţi bani pentru copy-right). Trebuie adăugat că, din hazul calamburului, se pot extrage şi celebritate, şi avere materială; iar dacă am sau nu dreptate, n-aveţi decât să-i întrebaţi pe Garcea sau pe jucătorii din echipa „Divertis”.

Dar nu numai asemenea personalităţi sunt în stare să emită calambururi grabnic aducătoare de haz. Mi s-a întâmplat să leg un vag prieteşug, la o petrecere, cu o domniţă judecătoare drăgălaşă foc, dar despre care aflasem că vinde sentinţele în procese ca la piaţă, de parc-ar fi legături de ridichi, durând-o undeva de ceea ce visătorii numesc „Dreptate”. Bătând şaua ca să mă priceapă, am întrebat-o de ce un judecător abia ieşit de pe băncile şcolare alege, la un moment incipient al vieţii sale, să fie corupt, şi de ce nu are răbdare să se altereze cu anii, cum s-ar spune, când cu toţii ne stricăm.

Atunci, cu cel mai gingaş zâmbet cu putinţă, superba împărţitoare de dreptate pe marafeţi mi-a răspuns că orice tânăr magistrat se află în faţa unei dileme: să fie „corupt” sau, dimpotrivă, să fie „cur-rupt”?

Am râs de-am făcut scurtă la muşchii feţei. Vă jur că, în cazul fericit în care respectiva n-ar fi fost arvunită printr-o logodnă c-un procuror şi el iubitor de lovele, aş face tot posibilul să-mi lipesc destinul de al dumneaei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul de la „cur rupt” la „corupt”.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Drumul de la „cur rupt” la „corupt”3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo! trimis de
( 6 aug 2008, 22:48:34
bravo mai ,,un roman,,!asta da comentariu!ce mai conteaza acum partidele?deocamdata trebuie sa ne gandim ce va fi maine nu la parlamentarii care dorm!!!

se cunoaste ca esti de pe la noi! iti sugerez sa candidezi la presedintie{dupa ce iti dai demisia din directiune}!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei