Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2008 - Anul XIII, nr. 183 (3864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mansardarea imobilelor, cu acordul proprietarilor de la ultimul etaj şi a 2/3 din membrii asociaţiei

Miercuri, 6 August 2008 (18:47:21)

Supraetajarea şi mansardarea imobilelor va fi realizată cu aprobarea a două treimi dintre membrii asociaţiei de proprietari şi cu acordul tuturor proprietarilor apartamentelor de la ultimul etaj, potrivit unui proiect MDLPL pentru modificarea legii asociaţiilor de proprietari.
 
  Propunerea de modificare a Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari aparţine Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL) şi are în vedere ca lucrările de supraetajare şi/sau mansardare a unui imobil să se realizeze de către asociaţia de proprietari, dacă decizia este aprobată de două treimi dintre membrii asociaţiei şi de toţi proprietarii locuinţelor aflate la ultimul etaj al imobilului.

Modificarea legislativă este necesară pentru a permite realizarea de lucrări de reabilitare şi mansardare a blocurilor de locuinţe şi reglementează decizia de iniţiere a lucrărilor, precum şi înstrăinarea cotei părţi indivize aferentă proprietăţilor individuale din terasa blocului.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, prevederile referitoare la decizia asociaţiei de proprietari de a iniţia lucrări de reabilitare termică şi mansardare "nu sunt suficient de explicite", acest lucru împiedicând "o implicare în program a anumitor asociaţii de proprietari".

Întrucât realizarea mansardării nu se face de către asociaţia de proprietari, iar spaţiile de locuit construite astfel nu devin proprietate a asociaţiei, modificarea legislaţiei permite reglementarea situaţiei proprietăţii terasei pe care se va construi mansarda şi care, potrivit statutului asociaţiei de proprietari, revine tuturor proprietarilor de locuinţe din bloc, în cote părţi indivize.

Legea 230/2007 stabileşte şi faptul că proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termică şi eficienţa energetică, iar pentru clădirile afectate de seisme, aceştia trebuie să ia măsuri urgente pentru consolidare, cu sprijinul autorităţilor competente.

De asemenea, prin programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe şi condominii, în conformitate cu prevederile OUG 187/2005, Guvernul pune la dispoziţie resurse financiare importante pentru investiţii în reabilitarea termică şi asigurarea eficienţei energetice a acestor imobile, finanţarea cheltuielilor fiind asigurate în proporţie de 34 la sută de la bugetul de stat, 33 la sută de la bugetele locale şi 33 la sută din fondul de reparaţii al asociaţiilor de proprietari.

Proiectul legislativ se află în dezbatere publică, pe site-ul MDLPL, până în 14 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mansardarea imobilelor, cu acordul proprietarilor de la ultimul etaj şi a 2/3 din membrii asociaţiei.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mansardarea imobilelor, cu acordul proprietarilor de la ultimul etaj şi a 2/3 din membrii asociaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe langa constitutie trimis de
( 7 aug 2008, 03:50:41
da da sa modifice si Constitutia si Codul Civil care consfinteste dreptul de proprietate
2.   FAC ASTIA LEGI SA PROFITE CLIENTELA trimis de
( 7 aug 2008, 11:38:36
ASTIA CU MANSARDELE FAC AFACERI MURDARE ODATA CE DAU BANI UNUIA DIN BLOC ,DE OBICEI SEFU DE SCARA SA I CONVINGA PE VECINI SA SEMNEZE......DUPA AIA DUMNEZEU CU MILA......FAC LUCRARI DE MANTUIALA.....BANU SA LE IASA ...CALITATEA E 0.....BLOCURILE AU FOST CONCEPUTE FARA MANSARDE ....DAR BANII SCHIMBA ORICE .......MAI ALES OMUL....IL CUMPARA CA PE O VITA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei