Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2008 - Anul XIII, nr. 183 (3864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Sute de kilograme de alimente expirate, retrase de la comercializare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile ridicate din această perioadă au sporit numărul controalelor pe care Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului le efectuează în magazinele alimentare.

În urma acestor controale, sute de kilograme de alimente au fost retrase de la comercializare şi distruse din cauză că nu respectau reţetele de fabricaţie, aveau ambalaje necorespunzătoare, sau termenul de valabilitate era expirat.

Directorul OJPC Elena Oanea a declarat că au fost retrase de la comercializare 380 de kilograme de produse alimentare expirate, iar controlul efectuat s-a soldat cu aplicarea a 82 de amenzi, în valoare totală de 273.200 de lei.

Controlul s-a derulat pe perioada a trei săptămâni şi s-a efectuat în magazine alimentare şi mixte, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, dar şi în hipermarketuri şi lanţuri de magazine care au ca obiect de activitate comercializarea de alimente.

 

Un magazin alimentar din Mironu a fost închis

Elena Oanea a declarat că „au fost identificate produse alimentare dintre cele mai diverse, constând în carne sau produse din carne semipreparate şi dulciuri, expirate, comercializate în condiţii improprii sau ambalate necorespunzător”.

Pentru neregulile constatate, OJPC a decis închiderea temporară a activităţii unui operator economic din localitatea Mironu.

„Abaterile constatate aici vizează aproape toate prevederile legale care reglementează acest domeniu de activitate şi denotă o totală lipsă de responsabilitate a operatorului economic”, a mai adăugat Elena Oanea.

Aceasta a precizat că agentul economic nu avea firmă, preţurile produselor nu erau afişate în magazin, carnea şi preparatele nu erau etichetate. De asemenea, agentul economic comercializa produse expirate, depozita marfa în condiţii improprii şi vindea băuturi alcoolice la pahar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de kilograme de alimente expirate, retrase de la comercializare.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de kilograme de alimente expirate, retrase de la comercializare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeala... trimis de
( 6 aug 2008, 11:22:50
Am observat ca oficialii suceveni din toate domenii au o obsesie narcisista de a aparea la radio-tv-ziar si in special Monitorul de Suceava. Conferintele de presa sunt ca ciupercile dupa ploaie. Ceea ce observam este totusi ca fiecare isi urmareste scopul: Oanea arata ca are activitate, Garda de Mediu ne arata ca la noi natura inca este "virgina" (poate in c-u-r) si nu exista poluare decat pe ici pe colo, Motan ne spune ca a adus tehnologie, Dulgheru ca s-a deghizat, Puscasu ca si-a adus iar tehnologie, etc. Insa nimeni nu ofera vreo informatie concreta. De exemplu doamna asta, Oanea, de ce nu ne spune cine comercializeaza produse expirate

? Daca ar face conferinta de presa pt informare am sti deja din reportaj. Am afla din alte conferinte cand putem folosi noua tehnologie, am afla ca apa este poluata, etc. Insa asa ii numai vrajeala. Is confetinte facute la vrajeala ..Numai si numai la vrajeala...
2.   Reclama e sufletul comertului trimis de
( 7 aug 2008, 09:16:34
hai doamana nu ne mai aburi cu din astea,ai bluza alba am vazut...alteceva ce mai vrei ..spune unde ai fost si ce ai gasit exact..ptr ca maine te lauzi ca ai donat la sinistrati ..toti sunteti frunza pe apa ...vreti reclama

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei