Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2008 - Anul XIII, nr. 165 (3846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bară la bară

Traficul din Suceava, un adevărat coşmar când plouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ploaia torenţială căzută ieri dimineaţă, începând cu ora 10.00, a dat peste cap traficul din municipiul Suceava, şi aşa aglomerat aproape în fiecare zi. Din cartierul Burdujeni şi până în Obcine sau George Enescu, până după ora prânzului, s-a circulat bară la bară, iar în intersecţii blocajele s-au succedat unele după altele. 

Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a explicat că aglomeraţia are două cauze: scăderea vitezei de rulare, cauzată de apa adunată pe asfalt şi faptul că, pe ploaie, posesorii de maşini circulă mai mult la volanul propriilor autoturisme.

 

Fără soluţii

„Întotdeauna aveam un trafic foarte aglomerat când plouă, însă astăzi (n.r. ieri) a fost o situaţie cu totul deosebită. Cererea de trafic a crescut brusc, în timp ce drumurile sunt aceleaşi. Cum traficul a fost bară la bară am avut mai multe tamponări decât într-o zi obişnuită, fără a înregistra însă accidente grave”, a declarat comisarul şef. După ora 12.00, când ploaia a încetat, iar apele au început să se retragă de pe şosea, traficul s-a mai aerisit.  

Cel puţin pe termen scurt soluţii pentru rezolvarea acestor probleme nu există. Şoseaua de centură reprezintă o salvare care mai trebuie mult aşteptată, în timp ce una din soluţiile propuse de poliţiştii de la circulaţie, anume interzicerea virajelor la stânga, este doar o propunere care are şanse mici să fie pusă în practică.

Conform unui studiu recent al poliţiei rutiere, numărul maşinilor din judeţul Suceava a ajuns astăzi să fie de peste trei ori mai mare decât cel din 1990, în condiţiile în care drumurile au suferit puţine schimbări.

Şoselele din municipiul Suceava sunt, însă, de departe, cele mai aglomerate din judeţ. Creşterea numărului de maşini a cunoscut cel mai mare salt începând cu 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul din Suceava, un adevărat coşmar când plouă.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traficul din Suceava, un adevărat coşmar când plouă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adica? trimis de
(16 iul 2008, 11:44:11
" solutiile propuse de politistii de la circulatie, anume interzicerea virajelor la st�nga"asta ce ar insemna?ca daca eu trebuie sa merg acasa si am obgligatiriu de virat la stanga ca altfel nu am cum ce ar trebui sa fac?sa las maina la mama huciului si sa merg pe jos?daca soferii ar fi mai ingaduitori si s-a lasa unul pe altul sa treaca atunci ar fi fost altfel.in alte tari doar pui semnalizarea si te bagi.ca te lasa ceilalti participanti la trafic insa in romania daca ai de iesit de pe artera secundara in una principala ai toata sansa sa astepti 10 minute pentru ca nimeni nu te-ar lasa sa intri si tu...of of....romanii astia...
1.1  RE: Adica? trimis de
(16 iul 2008, 11:52:32
in alte tari totul e perfect, numai la noi totul e aiurea.

adica "pui semnalizarea si te bagi".. fah da proasta esti, pai si atunci pt ce mai exista semne de circulatie, reguli de prioritate s.a.
2.   . trimis de
(16 iul 2008, 12:56:34
traficul bara la bara e in fiecare zi nu numai cand ploua .... de pe la ora 10 pana dupa 4 numai bara la bara se merge asa ca nu mai mancati rahat degeaba cu ploaia voastra
3.   Rusine trimis de
(16 iul 2008, 15:11:46
Unde sunt politistii ? Cei din Primarie nu monitorizeaza traficul ?

Temporizarile la unele semafoare sunt total aiurea! Primarul si alti sefi nu sofeaza prin oras sau judet?

Ca la Suceava la nimeni ! Se mai adauga si nesimtirea majoritatii soferilor, in primuil rand a taximetristilor si celor de autobuze!

In care oaras civilizat vezi mastodonti condusi de tarani -soferi care incalca toate regulile?

Sefi ai Orasului si judetului , va rog la munca pe teren!
3.1  RE: Rusine trimis de
(16 iul 2008, 15:21:03
pe sefi orasului ii doare in p.... ca ei au soferi nu stau ei la volan cate o ora sa ajunga din burdujeni pana in centru la ora amiezii
4.   Prosti ca gardul!!! trimis de
(16 iul 2008, 17:22:50
Au mai facut idiotii si droanga aia mare de sens giratoriu la iesirea spre falticeni cu procaria aia de stuar pe mijloc!!! Daca orice prost isi da seama ca ala e prea mare acolo nu inteleg cum cel care la proiectat nu a putut sa isi dea seama!! Sunteti varza bai guvernantilor!!! Dati-va foc!!!
5.   Asa trimis de
(16 iul 2008, 17:36:02
DACA SI ASTA E TRAFIC MARE VOI NU ATI IESIT DIN SV DECAT PANA LA TARA
5.1  RE: Asa trimis de
(17 iul 2008, 09:56:11
Va invit la Bucuresti, iar la intoarcere va veti considera norocosi de trafic. Inca nu ati facut cateva sute de metri in 2 ore jumate.
6.   Strazi aerisite trimis de
(16 iul 2008, 18:27:39
sefii orasului sv ar trebui sa scoata masinile de scoala din orasele limitrofe pe care le a adus Dl.Cheptanaru la judet
7.   Nemultumit trimis de
(16 iul 2008, 18:34:20
sefii sunt niste comunisti care le plac adunarile generale , de aceea au stins toti cursantii la suceava si stau ca animalele la cozi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei