Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2008 - Anul XIII, nr. 165 (3846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Flutur trimite la DNA documente noi pentru dosarul Bucovina Ecotermgaz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a depus la Departamentul Naţional Anticorupţie documente noi prin care se demonstrează o serie de nereguli în activitatea firmei Bucovina Ecotermgaz, prin intermediul căreia se implementează proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene” în valoare de 86,3 milioane de euro, şi care prevede alimentarea cu gaze naturale a 62 de localităţi, reabilitarea reţelelor termice şi construirea de centrale termice de cogenerare în mediul urban.

Flutur a arătat că din documentele respective reiese modul în care, în anul 2005, Consiliul Judeţean a transferat în contul Bucovina Ecotermgaz suma de 5 milioane de euro din creditul de 86,3 milioane de euro contractat de la Deutsche Bank London, pentru ca firma respectivă să se poată înscrie la licitaţia pentru desemnarea operatorului de gaz în judeţ.

Gheorghe Flutur a mai precizat că printre documentele care vor ajunge la DNA se regăseşte şi o hotărâre a CJ Suceava, de la sfârşitul anului 2005, prin care se aproba transferul a 5 milioane de euro către Bucovina Ecotermgaz, dar cu o altă destinaţie decât cea de a fi folosită pentru a acoperi garanţia de participare la licitaţie.

El a spus că transferul a avut loc între 16 – 20 decembrie 2005, perioadă în care suma respectivă a ajuns în contul firmei care implementează proiectul „Utilităţi şi mediu”, după care banii au revenit la Consiliul Judeţean.

 

Flutur dezvăluie discuţia „secretă” cu Mîrza

Iniţiativa lui Gheorghe Flutur a fost determinată de declaraţiile făcute de fostul preşedinte al CJ Suceava, Gavril Mîrza, care l-a criticat că nu a înscris firma Bucovina Ecotermgaz la licitaţia pentru desemnarea operatorului de gaz în 34 de localităţi ale judeţului.

Mîrza afirmase că acest lucru a reprezentat „o mare greşeală” din partea actualei conduceri a administraţiei judeţene.

„Am toate documentele la mine, inclusiv hotărârea judecătorească care arată clar că transferul de bani s-a făcut în mod ilicit. Nu poţi să transferi azi o sumă de 5 milioane de euro azi din creditul extern şi peste trei zile să o duci înapoi. Practic s-a dorit să se arate că o firmă are bonitate, după care iar nu mai avea această bonitate. Asta sugerează Gavril Mîrza acum. Să transfer fonduri din creditul făcut de suceveni către Bucovina Ecotermgaz ca să poată participa la licitaţie”, a explicat şeful administraţiei judeţene.

Gheorghe Flutur a mai precizat că Bucovina Ecotermgaz nu putea să participe la licitaţie pe motiv că aceasta a avut loc chiar la începutului noului mandat. El a explicat că toate comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean, care teoretic ar fi trebuit să aprobe transferul unor sume de bani pentru înscrierea la licitaţie, s-au constituit exact în ziua în care aceasta a avut loc.

„De ce nu au aprobat ei transferul de bani în mai, la ultima şedinţă din mandatul trecut? Eu fizic nu aveam timp”, a precizat Flutur. El s-a arătat deranjat de modul în care Gavril Mîrza a tratat această problemă.

„Atunci când mi-a dat cheile de la biroul său m-a rugat că dacă sunt anumite probleme pe care le găsim, cum e firesc să apară atunci când se schimbă garda, să avem o discuţie între noi. Am văzut că alege să le discutăm prin presă, iar eu sunt dispus să alegem şi această variantă”, a mai spus Flutur, care a mai adăugat că el nu îşi doreşte să polemizeze cu nimeni şi că a venit la CJ Suceava pentru a construi.

 

„Gavril Mîrza să-şi vadă de pensia lui politică”

Gheorghe Flutur a mai precizat că din momentul în care a ajuns la conducerea CJ Suceava a găsit numeroase probleme în activitatea acestei instituţii, însă nu a considerat că este necesar să iasă cu acestea în presă.

Mai mult, el a precizat că o parte dintre probleme, inclusiv cea de la Bucovina Ecotermgaz, i-au fost confirmate şi de angajaţi ai Consiliului Judeţean şi ai firmei respective.

„Ştiu că este un proces pe rol la DNA şi trimit hârtiile suplimentare pentru a-i sprijini să finalizeze acest lucru. Nu ne putem juca aşa. Avem puseuri de la Felix sau de la mare de la insolaţie şi venim şi mai dăm o dumă. Eu tratez foarte serios acest mandat ştiu ce avem de făcut şi îmi doresc să ajungă gazul metan în toate localităţile. Însă nu am să fiu sensibil la ipocriziile pe care le-au făcut unii. Dacă unii vor să intre în campanie electorală, în speţă domnul Mîrza, îl avertizez că avem foarte multe teme pentru zilele viitoare de la nebuniile din primării care le găsim pe fonduri date de Consiliul Judeţean până la proiectele fantomă făcute în această perioadă”, a declarat Gheorghe Flutur.

Nu în ultimul rând, el a explicat că la Bucovina Ecotermgaz se realizează un audit intern, după finalizarea acestuia urmând a se lua o decizie cu privire la viitorul acestei firme.

Flutur a ţinut să-i transmită lui Gavril Mîrza „să-şi vadă de pensia lui politică şi de pauza pe care i-a oferit-o PD-L să se odihnească”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur trimite la DNA documente noi pentru dosarul Bucovina Ecotermgaz.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Flutur trimite la DNA documente noi pentru dosarul Bucovina Ecotermgaz2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Totul e-n ceata! trimis de
(16 iul 2008, 12:17:29
Afirmatii, explicatii, afirmatii si, iar explicatii, de o parte si de cealalta, numai bine ca sa fie din ce mai incalcit, in ceata deasa pentru toti locuitorii din comunitatile vizate de acest program! Cei ce vor sa stie ce va fi cu alimentarea si pretul la energia termica in localitatile unde lucrarile la programul "Utilitati si mediu" sunt in faza avansata vor primi vreo veste in legatura cu ce-i asteapta, vor mai fi vreodata alimentati de la acea centrala de cogenerare, se va continua instalarea contoarelor pentru energie termica, va mai scadea pretul, va creste, va fi folosita tot metoda subventiilor de la buget? Afirm inca odata, domnul Boc a castigat la Cluj cu un asemenea scor si datorita faptului ca pretul la energia termica livrata are cel mai scazut pret din tara, ori la noi iernile sunt mai grele ca la Cluj!
2.   Razbunari trimis de
(16 iul 2008, 14:55:25
eu cred ca d-nul flutur ar trebui sa-si vada de treaba si sa nu-l intereseze ce a fost inainte la cj.ce semeni aia culegi d-nule flutur!!!!!!!!!!!
3.   Ministru trimis de
(16 iul 2008, 16:51:03
Sa spuna domnul FLUTUR ce a facut la Ministerul Agriculturi!
4.   FINANTIST DE TALIE MONDIALA ! trimis de
(16 iul 2008, 16:58:47
Pe cand incepe dl. Dontu sa trimita la DNA documente referitoare la activitatea fantastica a firmei fratelui primarului de Suceava?
5.   DECE NU AJUTA SPORTUL SUCEVEAN? trimis de
(16 iul 2008, 22:41:50
sunt de acord ca toti fura... dar unde sunt PROMISIUNILI si PROIECTILI din campanie?
5.1  RE: DECE NU AJUTA SPORTUL SUCEVEAN? trimis de
(17 iul 2008, 20:44:02
Inainte de a te apuca de ceva in ,,curtea" ta ,trebuie sa faci un pic de curatenie .Cam asa ceva trebuie sa faca acum Flutur ,sa rupa legaturile tumorii canceroase care a fost in jurul lui Mirza .Cunosc problema destul de bine ca sa-mi dau seama ce s-ar intimpla daca nu ar face asa.Sute de mii de euro s-au scurs catre alte destinatii din fondurile alocate judetului si totul cu ajutorul tov. Mirza, un maestru in aranjamente de acest gen.Asa s-au dus si bani pentru drumul jud. Suceava-Vatra Dornei(DN17),tot asa s-au spalat si banii destinati reabilitarii aeroportului .Aceste manevre oneroase mai nou se numesc,,inginerii financiare ",pentru ei,ca sa arate ce,, destepti "sunt iar in termen popular se numeste :hotie pe fata!
6.   PAUZA DE ...... trimis de
(17 iul 2008, 20:59:31
Pauza oferita de PDL prin electorarul sau tov. MIRZA sper sa fie cit mai lunga si in jud.Botosani si ca sa nu se plictiseasca de unul singur sa-si ia cu el si directorii adusi de el(stiu ei care ),dar la cit sunt de nesimtiti, sau lipit de scaun cu super glue,dar oricum le vine rindul ,asa ca domnilor aveti bunul simt si in cel de-al 12-lea ceas lasati-ne mergeti....cu domnul (..? )Lasati-ne sa redresam economia acestui jud, sa scoatem jud. din mocirla in care l-ati bagat in atitia ani in care ne-ati condus destinele

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei