Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2008 - Anul XIII, nr. 165 (3846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modestie şi optimism

Vitamina sufletului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul american de origine română Marin Gh. Ciobanu, care şi-a lansat săptămâna trecută cărţile la Suceava, le-a oferit participanţilor la manifestare,  prin modestia şi optimismul care-l caracterizează, un model de viaţă cu statut de exemplu.

 

„Omul trebuie să înveţe să zâmbească”

Plecat din România cu mai bine de trei decenii în urmă, după ce şi-a construit o carieră profesională în care, aşa cum a mărturisit el, a păşit cerând cu „entuziasm tineresc” să profeseze în condiţii grele, ajungând apoi la o catedră universitară, dr. Marin Gh. Ciobanu s-a stabilit în SUA după ce a lucrat în Guyana Olandeză şi în China, dar nu şi-a uitat niciodată rădăcinile.

Cele trei volume tipărite în limba română, intitulate „Mama şi copilul”, „Copilul nostru” şi „Adolescenţii”, reprezintă adevărate ghiduri de igienă fizică, intelectuală şi morală, cărora autorul le va adăuga, în curând, încă două volume intitulate „Sănătatea adultului” şi „Vârstnicii”.

Esenţa cărţilor sale, care vizează etapele (evolutive până într-o anumită fază) ale existenţei umane, este aceea că omul trebuie, din primele clipe, să înveţe să zâmbească şi tot cu zâmbetul pe buze trebuie să se despartă de lume.

 

„Un imn închinat vieţii”

Maratonist la vârstă octogenară, dr. Marin Gh. Ciobanu (care cu numai câteva luni în urmă a participat la o cursă de maraton la Los Angeles, unde, din 25.000 de participanţi, s-a calificat pe locul 8.000, ceea ce este un semn de sănătate şi rezistenţă) le-a spus celor prezenţi că volumele sale, care vor însuma în ciclul complet peste 2.500 de pagini, sunt doar...„simple mâzgălituri cu bune intenţii”. „Mâzgălituri” pe care n-a vrut să le facă decât în limba română pentru că din România a plecat şi aici vrea să-şi lase ofrandă uriaşul bagaj de cunoştinţe acumulat.

Cărţile sale, „un imn închinat vieţii”, cum le-a caracterizat dr. Ioan Ieţcu, au şi o semnificaţie de suflet întrucât primul volum este dedicat mamei, iar ultimul, pe care este încredinţat că-l va duce la bun sfârşit, va fi rezervat memoriei tatălui său.

 

„În Bucovina mai există oameni cu credinţă”

Dr. Marin Gh. Ciobanu, care apreciază că „educaţia este elementul cheie în evoluţia socială a omului, iar educaţia pentru sănătate este vitală”, a accentuat faptul că optimismul este „vitamina sufletului”.

A aplaudat entuziast muzica românească interpretată de cvartetul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” şi mi-a mărturisit la final că Bucovina, pe care a revăzut-o acum după foarte mulţi ani, este pentru el ca un rai.

„În Bucovina - a spus el cu emoţie - mai există oameni cu credinţă. E o delectare şi o odihnă sufletească să călătoreşti pe aceste meleaguri”.

Şi mi-a mai spus că va reveni la Suceava, cu sau fără cărţile sale, pentru că i-au plăcut locurile şi oamenii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vitamina sufletului.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Vitamina sufletului4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei