Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2008 - Anul XIII, nr. 164 (3845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Cristian Adomniţei versus Emil Poc şi Emil Bac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Haideţi să vorbim pe şleau. Examenul de Bacalaureat se aranjează de când hăul şi părăul. Acesta apare din ce în ce mai aranjat în lume pe măsură ce tupeul evaluatorilor şi supraveghetorilor, şi averile părinţilor cresc, iar cheful de învăţătură al copiilor şi de predare al profesorilor scade.

Şcoala românească nu poate fi altfel decât societatea românească despre care ştim cu toţii cum este. PD-L-ul lui Traian Băsescu a sărit cu „topoarele” la ministrul PNL al Educaţiei, suceveanul Cristian Adomniţei, cu intenţia de a-i lua acestuia capul.

Cel mai rău s-a dovedit a fi liderul de jure al PD-L, Emil Bac. Puşi pe harţă au fost şi Mircea Miclea şi Mihail Hărdău. Cei doi au fost miniştri ai Educaţiei, dar nu în Olanda sau în Elveţia, ci tot în România. Nu în România interbelică, ci în România anilor 2005 şi 2006, ani în care au avut loc examene de Bacalaureat la fel de aranjate, adică de vopsite, ca cel din 2008.

Singura vină pentru care Cristian Adomniţei a fost plesnit peste ceafă de Emil Poc şi i s-a turnat un hărdău de acuze în cap de către Mihail Hărdău este că acesta-i membru PNL. Iar în PNL nu sunt politicienii frumoşi, deştepţi, competenţi şi oneşti fiindcă toţi aceştia s-u grupat sub poala lui Traian Băsescu.

Din această „armată” de politicieni pe care orice ţară din lume şi-ar dori-o face parte şi Petru Carcalete. Domnul Carcalete este şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, judeţul cu cea mai mare promovabilitate la examenul de Bacalaureat. Domnul Carcalete este un fel de ministru al Educaţiei în judeţul Suceava. L-aţi auzit pe Petru Carcalete spunând că au fost aranjamente la Bac? Nu. I-aţi auzit pe Emil Bac, pe Mircea Miclea sau pe Mihail Hărdău întrebându-se cum de la Suceava Bac-ul a fost luat într-o proporţie apropiată de 100%? Nu.

Şi-atunci care-i problema? Problema e că ne aflăm în an electoral şi că, aşa cum spuneam, domnul Adomniţei e de la Partidul Naţional Liberal, şi nu de la Partidul Demagog minus Liberal.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Adomniţei versus Emil Poc şi Emil Bac.
 Vizualizări articol: 3441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Cristian Adomniţei versus Emil Poc şi Emil Bac4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parere trimis de
(15 iul 2008, 11:35:12
Poate domnul Avram a promovat un examen de bacalaureat aranjat, dar n-a fost totdeauna asa. Personal, am sustinut un bacalaureat foarte corect, prin anii '80, intr-o sala mare unde distanta dintre doua mese era apreciabila, n-aveam fituici, carti, telefoane sau mai stiu ce mijloace de frauda. Este adevarat ca nici profesorii nostri n-aveau vile, conturi in banci, limuzine. Nici astazi nu putem sa spunem acelasi lucru despre toti dascalii acestei tari. Sunt insa unii care din doua salarii de profesori au reusit sa aiba de toate; interesant este ca nimeni nu-i intreaba nimic. Poate, fiindca unii dintre cei care ocupa pozitii in acele institutii ale statului care ar trebui sa faca lumina in aceste cazuri, au cotizat pentru a promova bac-ul?
1.1  RE: Parere trimis de
(16 iul 2008, 20:19:35
Sunt intru totul de acord cu parerea dumneavoastra.Aceasta se vrea noua generatie ce va scoate Romania din mocirla in care a fost adusa de toate guvernele ce s-au perindat in ultimii 19 ani. Ce sa invete copii de la niste lotrii si de la niste mincinosi? Invata sa fure , sa minta si vor ajunge niste oameni in care nu te poti baza. Si cadrele didactice gresesc. Dumnezeu sa ma ierte , dar veniturile lor nu sunt de loc mici, comparativ cu veniturile cadrelor sanitare si a medicilor, fara sa mai vorbim de alte categorii sociale.
2.   Bac cu bani trimis de
(15 iul 2008, 12:24:28
am stat cateva minute in statia de la inspectorat. tineri si mai putin tineri ieseau de la bac. liceul particular de langa inspectorat.proba de limba romana.limbaj de semianalfabeti, note de 10.... si 1000 de lei promovarea. concluzii in asteptarea unui autobuz.autobuzul a venit la timp si m-a dus la gara. din curtea inspectoratului curgeau jeep-uri....petru carcalete e profesor de fizica sau era candva profesor. sa-i uram drum bun si vant bun din pupa lui olarean spre senatul romaniei. salutari domnule avram.poate ne vedem vreodata.s-au poate iti trimit ceva sa apar si eu la gazeta. a bon entendeur.....
3.   S.a trimis de
(15 iul 2008, 18:35:51
sorine esti cam obraznic. poate tu ai luat bac-ul cum se ia acum.nici eu,nici sotia, nici pustoaica mea nu am luat bac-ul pe protocoale. pa.
4.   Domnului Sorin Avram trimis de
(16 iul 2008, 08:57:42
Tonomatul de Suceava, asa ar trebui sa ti se spuna dumitale.
5.   Slabut trimis de
(16 iul 2008, 09:30:37


Destul de ,,slabut'' articolul dumitale. Poti capta atentia cititorului fara a te servi de ,,bascalie'' la adresa numelui sau fizicului celor la care faci referire ??

6.   Afacere trimis de
(16 iul 2008, 11:24:30
ca bacul a devenit o afacere ,nu e o noutate;profii de romana si limbi straine o recunosc ; recunosc ca trebuie sa dea si ei mai departe pentru a fi in comisia de examinare , ca au obligatii fata de inspectorii lor, dar le convine ; anul acesta a fost foarte rodnic:10 000 roni pentru fiecare prof, examinator.

au fost cazuri cand profii au plecat nemultumiti si cu aceste sume

ce e nedrept , e cazul elevilor care nu au avut de unde sa dea ,au stiut foarte bine si au luat noua

sa nu mai vorbim de proba de sport:300 roni indiferent daca erai paralel sau nu cu probele.FRUMOS,NU?
7.   Numai afaceri?' trimis de
(16 iul 2008, 14:58:59
in jud sv e o intreaga mafie de la inv.superior,inspectorat pana la cel primar.
8.   Dar trimis de
(16 iul 2008, 21:25:09
ma tem sa nu patesti ceva. Cui da in pedale i se pune fluturu pe cleanta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei