Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2008 - Anul XIII, nr. 165 (3846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MCC va cumpăra, cu circa 2 milioane de euro, un teren la Roma pentru BOR

Miercuri, 16 Iulie 2008 (19:09:58)

Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) va cumpăra, cu circa 2 milioane de euro, un teren din Roma, pe care se află şi o clădire, unde vor fi amenajate o Parohie şi o Episcopie ale Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii şi Cultelor.
 
  MCC a primi, miercuri, o sumă de 50 milioane lei prin a doua rectificare a bugetului pe 2008, banii urmând să fie folosiţi în principal pentru sprijinirea cultelor religioase recunoscute în România. Potrivit Ordonanţei Guvernului, banii vor fi folosiţi în principal pentru sprijinul financiar acordat cultelor religioase, construirea şi modernizarea unor lăcaşuri de cult şi sprijinirea unor activităţi ale acestora, conform legii.

Totodată, sume de bani vor fi alocate pentru Centrul Eparhial Ortodox Roma şi pentru Parohia Ortodoxă Română Pavia, din Italia, precum şi pentru Parohia Ortodoxă Română "Sf. Maria Christchurch" din Noua Zeelandă.

"Am primit 50 de milioane, din care 2 milioane de euro vor fi alocate cumpărării unui teren pe care se află şi o construcţie în zona Romei, unde se va amenaja o biserică ortodoxă", a declarat Adrian Iorgulescu.

El a precizat că terenul este situat în zona centrală a oraşului Roma, clădirea existentă pe teren urmând să fie folosită pentru amenajarea unei Parohii şi a unei Episcopii ale Bisericii Ortodoxe Române. "Este necesar să avem acolo un asemenea aşezământ, pentru că, astfel, Biserica Ortodoxă Română va fi recunoscută şi va putea primi subvenţii din partea statului italian", a explicat ministrul Culturii.

Iorgulescu a precizat că o parte din spaţiul respectiv va putea fi amenajat pentru a fi folosit în scopuri culturale. "Vrem să atragem acolo, spre exemplu, copiii români născuţi în Italia, pentru a învăţa limba română", a precizat Adrian Iorgulescu.

Tot din banii primiţi la rectificarea bugetară se vor cumpăra, potrivit ministrului Culturii şi Cultelor, spaţii pentru Biserica Ortodoxă Română şi în Spania.

Cele 50 de milioane de lei se vor adăuga la un bugetul de aproximativ 751 de milioane de lei, pe care MCC l-a primit în acest an de la Guvern. La sfârşitul lui 2007, Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii şi Cultelor, a anuţat că bugetul MCC pe anul 2008 va fi cu 14-15% mai mare decât în 2007.

Sume foarte mari din bugetul MCC au fost destinate, încă de la începutul anului, pentru sprijinirea cultelor. Astfel, pentru susţinerea Bisericii Ortodoxe Române din străinătate, Ministerul avea alocat în acest an o sumă de 3,27 milioane de lei, pentru salarizarea personalului clerical din ţară - 168 de milioane de lei, şi pentru programul naţional "Lăcaşurile de cult - centre spirituale ale comunităţii" - 53 de milioane de lei. Totodată, în 2008 a continuat şi finanţarea Schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos, pentru care Ministerul avea prevăzută o sumă de 820.000 lei.

Totodată, de-a lungul anului, MCC a anunţat că va aloca mai multe fonduri pentru restauarea şi conservarea lăcaşurilor de cult şi a sediilor unităţilor de învăţământ teologic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MCC va cumpăra, cu circa 2 milioane de euro, un teren la Roma pentru BOR.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MCC va cumpăra, cu circa 2 milioane de euro, un teren la Roma pentru BOR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei