Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2008 - Anul XIII, nr. 147 (3828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Sânziene

“Târgul de jucării vechi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblioteca Bucovinei “I.G. Sbiera” a organizat ieri, în incinta instituţiei, în colaborare cu Secţia “Teatru pentru copii” a Ansamblului Artistic “Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava, prima ediţie a “Târgului de jucării vechi”.

 

Copiii şi-au fixat preţurile şi şi-au etichetat jucăriile

Manifestarea, organizată pentru antrenarea şi educarea copiilor în tehnica negocierii şi comercializării jucăriilor, dar şi în scop recreativ, s-a bucurat, chiar din momentul deschiderii, de prezenţa unui număr mare de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici, care şi-au etalat cu grijă jucăriile aduse spre vânzare.

Scoase din ghiozdane, rucsacuri şi cutii de carton, jucăriile au fost expuse pe mesele şi în standurile pregătite în curtea instituţiei de colectivul de bibliotecari  suceveni.

Copiii şi-au fixat singuri preţurile şi şi-au etichetat fiecare jucărie în parte, aşteptându-şi clienţii.

Clienţi care au apărut imediat, unii dintre ei chiar din rândul...vânzătorilor.

 

Baloane multicolore, muzică veselă şi „autorizaţii de vânzare”

Perimetrul târgului, cu standurile ornate cu baloane multicolore, răsuna de muzica veselă pentru copii („Alunelul”, „Ceata lui Piţigoi”, Pisi, pisi, miau, miau”...) transmisă din bibliobusul parcat în imediata apropiere a standurilor de expunere.

Fetiţele şi-au aliniat păpuşile şi ursuleţii de pluş, băieţii maşinile, armele şi jocurile puzzle, pe standuri erau afişate, la vedere, „autorizaţiile de vânzare” eliberate de organizatori (cu ştampila şi semnătura directorului bibliotecii sucevene, prof. Gabriel Cărăbuş), părinţii şi bunicii inspectau târgul şi supravegheau tranzacţiile.

Preţuri mai mult decât accesibile: păpuşi de la 0,5 la 5 lei, jucării de pluş, mai mici sau mai mari, de la 1 la 9 lei, se ofereau chiar şi bonusuri pentru stimularea cumpărătorilor.

 

Teatru de păpuşi şi face painting

Pentru recreare, de la Centrul de joacă „Scubby” a venit un clovn, iar două colective teatrale (cel al Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi cel a Bibliotecii „G.T. Kirileanu” din Piatra Neamţ) au prezentat spectacole cu păpuşi, i-au antrenat pe copii în jocuri distractiv-educative şi au organizat şedinţe de „face painting”.

La închiderea târgului organizatorii au oferit premii pentru cea mai bună şi cel mai bun vânzător, iar copiii au donat jucării pentru o grădiniţă din mediul rural.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Târgul de jucării vechi”.
 Vizualizări articol: 1135 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
“Târgul de jucării vechi”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce sa faca, bieti copii trimis de
(25 iun 2008, 22:17:27
Tati si mami au treburi foarte importante: sa faca bani. Copilul se simte neglijat. Ii imita. Scoate jucariile pentru a face acelasi lucru. Numai ca autoritatile considera ca e vorba de insusirea deprinderii de a negocia, de a "face" alti bani. Bravos, natiune, totul inseamna BANI. Intre telenovele si lovele care-i diferenta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei