Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2008 - Anul XIII, nr. 147 (3828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

ASP

Măsuri pentru protejarea populaţiei pe timp de caniculă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La recomandarea Ministerului Sănătăţii, Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Suceava a luat o serie de măsuri pentru protejarea populaţiei, în această vară, de efectele caniculei.

Ieri, în conferinţă de presă, directorul adjunct al instituţiei, dr. Alexandru Lăzăreanu, a declarat că, în 2008, nu mai este amenajarea punctelor de prim ajutor în corturi, din cauza posibilului efect de seră, motiv pentru care au fost găsite alte spaţii, respectiv incintele farmaciilor.

Potrivit medicului, o serie de unităţi de profil din oraşele judeţului vor asigura asistenţă sanitară, dar numai în zilele cu avertizări de cod galben.

 

Puncte de prim ajutor în farmaciile din judeţ

Astfel, în Suceava, punctele de prim ajutor vor funcţiona în cadrul farmaciei Eco Farm –pentru zona Burdujeni, Folia – Centru, Asclepios – Piaţa Mare, Remedia – Mărăşeşti, Andu Farm – Obcini. În Fălticeni, asistenţa sanitară va fi asigurată de farmacia Floris, în Vatra Dornei - Adonis, în Câmpulung Moldovenesc - Juniperus, în Rădăuţi - Malvina, în Gura Humorului - Atman,  în Siret – Terapia, în Solca – Dorna Farm.

„Am luat legătura cu spitalele şi, prin medicii şcolari şi cadrele mediii de la unităţile de învăţământ, vom asigura personal calificat şi truse de urgenţă la aceste puncte de prim ajutor”, a punctat Lăzăreanu.

Adjunctul ASP a mai spus că a cerut Serviciului Judeţean de Ambulanţă să răspundă cu promptitudine la solicitările formulate în contextul caniculei, şi să folosească la intervenţiile de acest gen maşinile noi, care sunt dotate cu aer condiţionat şi aparatură performantă.

 

Controale la societăţi comerciale, cantine, cămine, tabere

Lăzăreanu a adăugat că, la cabinetele medicilor de familie, serviciile Unităţilor de Primire a Urgenţelor din spitale şi de Ambulanţă se acordă servicii de prim ajutor în caz de nevoie.

În celelalte localităţi ale judeţului, asistenţa sanitară se oferă prin centrele de permanenţă şi cabinetele medicilor de familie.

„Atrag atenţia medicilor de familie să-şi reactualizeze listele cu bolnavii cronici, cu situaţii deosebite, să aibă într-o evidenţă specială persoanele predispuse la riscuri, care sunt expuse temperaturilor externe. Am solicitat celor de la Ambulanţă să asigure stocurile de medicamente şi materiale sanitare pentru aceste situaţii şi am cerut spitalelor de la nivelul întregului judeţ să creeze condiţii pentru acordarea asistenţei medicale continue, în spaţii bine ventilate, cu aer condiţionat, care să asigure, dacă este necesar, şi spitalizarea acestor cazuri”, a completat dr. Alexandru Lăzăreanu.

Directorul adjunct al ASP Suceava a mai spus că, în această vară, Inspecţia Sanitară de Stat va intensifica verificările la comercianţii de produse alimentare, care vor fi controlaţi din punct de vedere al respectării condiţiilor igienico-sanitare. Sunt vizate inclusiv cantinele, căminele, taberele.

 

Supravegherea apei potabile din oraşe şi de la sate

Totodată, în mediul urban, va fi monitorizată calitatea apei din reţelele de distribuţie, cu scopul de a se evita o eventuală epidemie hidrică. În mediul rural, vor fi monitorizate fântânile secate, mai ales cele care sunt publice.

Nu în ultimul rând, în spitale şi prin intermediul medicilor de familie, vor fi distribuite materiale informative prin care populaţia va fi avertizată asupra măsurilor necesare pe timp de caniculă.

„Rog populaţia să-şi ia măsuri de precauţie, absolut necesare îndeosebi în cazul persoanelor vârstnice şi al copiilor, iar la primele semne să se adreseze serviciilor medicale”, a conchis Lăzăreanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri pentru protejarea populaţiei pe timp de caniculă.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Măsuri pentru protejarea populaţiei pe timp de caniculă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Canicula trimis de
(25 iun 2008, 16:09:29
Toti va inventati subiecte de activitate . Sunt atitea probleme de rezolvat incit tema cu canicula devine absolut ridicola .Enumar citeva : furtul de medicamente prin intermediul retetelor , lipsa explicatiei corecte fata de statutul spitalului (locul unde unii investesc -Statul- si altii taie bilete , stimularea punerii in functiune a spitalelor private cu contracte cu CAS .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei