Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iun 2008 - Anul XIII, nr. 147 (3828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tranzacţii imobiliare

Regia de Protocol a încasat 8,7 milioane de euro pentru terenurile de la Casa de Oaspeţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Regia Autonomă – Administraţia Protocolului de Stat a încasat aproape 9 milioane de euro din vânzarea terenurilor aflate în apropierea Casei de Oaspeţi din Suceava. Potrivit unui bilanţ final, în urma licitaţiilor organizate la sfârşitul anului trecut şi la începutul acestui an au fost vândute toate cele 122 de parcele de teren oferite spre tranzacţionare, cu o suprafaţă totală de aproape 18 hectare.

Pentru întreaga suprafaţă de teren vândută, Regia de Protocol a încasat 31,97 milioane de lei (319,7 miliarde de lei vechi), inclusiv TVA, întreaga sumă urmând să fie transferată la bugetul consolidat al statului.

 

Defel Com a achiziţionat 45 de parcele de teren

Cele mai multe parcele de teren de la Casa de Oaspeţi au fost achiziţionate de firma suceveană DEFEL COM. Aceasta a reuşit să câştige licitaţiile pentru 45 de parcele de teren, cu o suprafaţă totală de 66.506 metri pătraţi, pentru care a plătit nu mai puţin de 11,323 milioane de lei. Practic, firma suceveană a cumpărat cele 45 de parcele cu aproximativ o treime din suma finală încasată de RA-APPS.

De remarcat este faptul că SC Defel Com SRL Suceava a plătit unele dintre cele mai mari preţuri pentru o parte din parcelele de teren achiziţionate. Firma suceveană a achiziţionat o parcelă de 1750 metri pătraţi cu un preţ aproape dublu faţă de cel iniţial, plătit pentru 18 ari, 522.000 de lei, fără TVA.

Defel Com a mai achiziţionat şi o parcelă de teren de 2.221 metri pătraţi, pe care sunt construcţii care au deservit fosta fermă „Brădet 1”, respectiv un şopron pentru ambalaje şi beciuri pentru fructe, băuturi, cartofi. Preţul pentru toate acestea a fost de 664.000 de lei, fără TVA. Un alt preţ record este de 618.000 de lei fără TVA, pentru o parcelă de 14,65 ari, în condiţiile în care suma de pornire a fost de 182.000 de lei.

Printre cumpărătorii cu cele mai multe parcele achiziţionate se mai numără şi SC GRP K.M.S. SRL Suceava – 12 parcele, SC ACULAR SRL – 9 parcele, SC VIVAT CONSTRUCT SRL şi SC AUROPORT SRL cu câte 5 parcele, Adrian Rusu şi SC GENERAL CONSULTING cu câte 4 parcele.

 

Preţul mediu pentru un ar de teren este de 4.800 de euro

Potrivit raportului final privind vânzarea terenurilor din apropierea Casei de Oaspeţi, în medie, un ar de teren a costat puţin peste 4.800 de euro. Cu toate acestea, unii dintre cumpărători au reuşit ca în urma licitaţiilor să achiziţioneze terenurile cu sume record. Este şi cazul SC RIFBURG SRL, care pentru o suprafaţă de 1.783 de metri pătraţi a plătit 877.200 de lei fără TVA, un ar de teren ajungând la aproximativ 13.700 de euro. 

De asemenea, unul dintre cele mai mari preţuri care a fost plătit a fost de 728.000 de lei, fără TVA, pentru o suprafaţă de 2.032 metri pătraţi. Terenul a fost achiziţionat de Asociaţia Universitatea Populară Cultural Ştiinţifică „Moldova” Iaşi – Filiala Suceava. Trebuie spus că pe suprafaţa acestei parcele se află o clădire de birouri cu suprafaţă de 359 m.p., un depozit, o magazie pentru lemne de 75 m.p., şi o porţiune dintr-o clădire cu regim de înălţime P+E+M, cu o suprafaţă construită de 202 m.p.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regia de Protocol a încasat 8,7 milioane de euro pentru terenurile de la Casa de Oaspeţi.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Regia de Protocol a încasat 8,7 milioane de euro pentru terenurile de la Casa de Oaspeţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comisionul lu antonovici trimis de
(25 iun 2008, 12:32:28
la 8,7 milioane de euro inseamna ca securistu a incasat 870 mii,corect ? corect !
2.   Interesant trimis de
(25 iun 2008, 17:20:56
Bani pentru salariile slugilor comunistilor!
3.   Bani sutiti de bugetari trimis de
(25 iun 2008, 18:47:05
bravo,se alege prafu de banii astia ,ca e la moda statul te jumuleste la impozite si ne o da prin gurita la drepturi...made in romanica de chachat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei