Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2008 - Anul XIII, nr. 136 (3817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Valul preţurilor

Următoarea scumpire - apa caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tăvălugul scumpirilor se abate asupra sucevenilor. Ca de obicei, scumpirile se ţin lanţ, orice majorare a preţului unui produs de largă utilitate ducând la majorarea altor servicii şi produse.

Astfel, după ce Consiliul Local al cărui mandat s-a încheiat a aprobat o majorare de 32% a preţului apei potabile, precum şi a serviciilor de canalizare, următoarea scumpire care se anunţă va fi cea a apei calde, care depinde direct de preţul apei potabile.

Apa rece este una din principalele componente ale serviciului de furnizare a apei calde, costurile acesteia regăsindu-se în costul unui metru cub de apă caldă.

Astfel, de luna viitoare, costurile de obţinere a unui metru cub de apă caldă vor fi deja mai mari decât în prezent, numai ca urmare a majorării preţului apei potabile, dar, în plus, se vor regăsi şi majorările tarifelor la energia electrică, iar, din toamnă, acestora li se va adăuga şi diferenţa dintre costul cărbunelui achiziţionat anul trecut şi a celui ce urmează să fie cumpărat în perioada următoare, diferenţele anunţându-se a fi semnificative.

 

Scumpirea serviciilor de termoficare, din toamnă

Din fericire pentru sucevenii care beneficiază de serviciile de termoficare furnizate de Termica, apa caldă va fi plătită la vechile tarife, stabilite anul trecut, cel puţin încă două luni.

Directorul societăţii de termoficare, Constantin Plăcintă, a precizat că, în perioada următoare vor fi făcute calcule pentru ajustarea tarifelor la apă caldă şi căldură, dar că, în următoarele două luni, populaţia nu va resimţi în nici un fel scumpirile care duc la majorarea preţului apei calde, care vor fi suportate doar de Termica:

“Nu avem încă intenţia de a majora tarifele, chiar de au crescut preţurile la toate materialele utilizate în producţie. A crescut şi va mai creşte costul gazelor naturale, cel al electricităţii, acum a crescut şi costul apei pe care o utilizăm, dar nici preţul cărbunelui nu se arată a fi unul avantajos, fiind înregistrate creşteri semnificative. Vom face o analiză a structurii de costuri, pentru a lua o decizie, dar, după cum se vede, situaţia este defavorabilă din toate punctele de vedere. Aşteptăm să vedem întâi preţurile pe care le vom putea obţine la licitaţia pentru cărbune şi apoi vom vedea implicaţiile totale asupra bugetului de venituri şi cheltuieli”.

Cum licitaţia pentru achiziţionarea de cărbune nu va fi finalizată, în cel mai bun caz, decât la finele lunii iulie, Termica nu va veni cu propunerea de modificare a preţului decât la finalul lunii iulie, sau chiar august, noile tarife, ce vor fi aprobate în Consiliul Local, putând fi puse în aplicare doar din septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Următoarea scumpire - apa caldă.
 Vizualizări articol: 1372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Următoarea scumpire - apa caldă2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ne-a ars Lungu ! trimis de
(12 iun 2008, 11:34:07
Golanule, iar o faci lata in colaborare cu hotul ala de Placinta ???? Asa le trebuie tuturor taranilor din Suceava care l-au votat pe taranul de la Prelipca ! Concluzia este ca aprox 80% din suceveni sunt tarani ! Altfel votau un orasean nu un smecher ! Alea iacta est !
1.1  RE: Ne-a ars Lungu ! trimis de
(12 iun 2008, 11:44:16
din pacate ai dreptate !
1.2  RE: Ne-a ars Lungu ! trimis de
(12 iun 2008, 11:58:56
Nea Alexandrescule cate voturi ai luat la alegerile de la 1 iunie? Nici neamurile nu te-au votat. De ce?
2.   De acord trimis de
(12 iun 2008, 11:47:39
Pai daca l-ati votat asta meritati! Acum nu va mai plangeti ci faceti ciocul mic!

Macar eu nu am remuscari, ca nu l-am votat!
3.   Da... trimis de
(12 iun 2008, 13:44:01
cei cu voi mai...daca iesea dontu voi stiti ce era...le scumpea pe toate..macar asta face ceva....(oricum emai tarn dontu decat lungu stati linisitit)
3.1  RE: Da... trimis de
(12 iun 2008, 15:00:05
Cristina, ai avea ceva impotriva sa imi soogi pewla tu si familia ta? Multumesc. Dar pe rand, aliniati. Pocaiti ordinari jegosi care l-ati votat pe taranoi, acum asta meritati!!!
3.2  RE: Da... trimis de
(12 iun 2008, 16:26:49
Cristina,BINOM sau Dusmanul,este un retardat mintal,iarta-l.I-a pus taticul internet,iar retardatul invata sa scrie.Pacat,scrie numai tampenii,insa mai mult ca sigur,provenind dintr-o familie dezorganizata,acesta este limbajul uzual in imobilul parintilor.
4.   Ati, sau am? trimis de
(12 iun 2008, 15:58:02
Ati, sau am luat-o, cum e mai bine de zis?
5.   Este adevarat trimis de
(12 iun 2008, 16:21:07
Nu-mi convin scumpirile dar cred ca se impun,directorul Placinta spune adevarul.Nu-mi pare rau ca l-am votat pe Lungu,"cred" ca daca iesea Dontu primar,primeam apa rece,calda,caldura,electricitate,tarife telefonice,internet,cablu,gaze-GRATUIT si cate o indemnizatie de la primarie de 1000 ron/luna.Ura!"Traiasca" PSD-NL!Ha!ha!ha!ha!ha!hahalere psd-iste!
6.   De ce nu ati votat un primar rosu trimis de
(12 iun 2008, 16:55:21
Da asa este de ce voi sucevenii nu ati votat un primar psd de ce l-ati votat pe Lungu ca primar si la noi opozitia pd-lista vrea sa preia friiele puterii dar nu va avea nici o sansa pentru ca actualul primar Gheorghe Nichita a facut multe pentru Iasi a investit in scoli le a modernizat a facut locuinte pentru tineri sunt cartiere intregi care sunt noi vezi GreenPark care este in cartierul Tatarasi care este mai mult un sector decit un cartier vezi Arena Rezidential care se afla tot in cartierul Tatatasi Dream Village din cartierul Bucium aproape de spitalul de psihiatrie Socola dar si Copou Belliuve in total toate proiectele imobiliare depasesc un miliard de euro din investitii straine.Voi stiti ca la Iasi avem o statie de epurare noua unde se filtreaza apele uzate noi acum ne luptam sa facem mega-proiectul imobiliar PALAS si care va schimba fata Iasului in bine asa cum a fost si la Cluj-Napoca asa ca in curind noi vom avea si un aeroport international functional atit pentru calatori
7.   De ce voi sucevenii nu ati votat un primar rosu trimis de
(12 iun 2008, 17:10:15
cit si cargo si care va fi poarta aeriana a Moldovei dar si granita de est care ne desparte de Republica Moldova la noi la Iasi mai avem multe de facut pentru a putea fi candidatul perfect ca orasul nostru sa fie numit Capitala Culturala Europeana si nu voi noi avemk un capital cultural dar si spiritual mult mai bun ca al vostru asa ca noi avem minastiri care sunt in patrimoniul Unesco foarte multe cladiri si biserici.Iasul este orasul celor 100 de biserici dar si in plan cultural Palatul Culturii iar peste tot unde calcam este istorie voi sucevenii ce aveti nimic de fapt aveti si voi ceva un primar incompetent care va va duce la faliment,pe cind primarul nostru este si presedintele de onoare al FC.POLITEHNICA IASI si a investit enorm in echipa de fotbal este adevarat ca a adus el si investitori dar pina la urma va ramine unul singur domnul Ioan Zapodeanu care este cel mai puternic investitor dar si cel mai serios.Mai acuma indifernt ca la noi va cistiga actualul primar asa va fi bine.
7.1  RE: De ce voi sucevenii nu ati votat un primar rosu trimis de
(13 iun 2008, 10:43:14
eu sunt student in iasi green park unu la mana ca nu e facut de primarie si 2 la mana nu e chiar pt tineri preturile fiind peste 100.000 euro apartamentul. si lumea nu e chiar asa de multumita de nichita ..daca era deja era confirmat din primul tur.strazile din iasi sunt dezastru fata de cele din suceava mai ales unde exista si linie de tramvai cainii te mananca de viu boschetari la tot pasul praful e la mare pret..asa ca nu mai vinde tu gogosi aici ca inafara de sibiu si ppoate timisoara toate orasel din rom,ania sunt la fel fiindca au in componenta tarani care arunca hartii pe strazi si nu fac nimic pentrui romanai vor numai romania sa faca pentru ei.daca esti din iasi stai pe forumurile tale
7.2  RE: De ce voi sucevenii nu ati votat un primar rosu trimis de
(13 iun 2008, 14:58:00
Si in Piatra Neamt este curatenie,in iasi este nenorocire,dezastru si teroare.
8.   O sa-l aveti pe Lungu si in somn trimis de
(12 iun 2008, 20:47:16
Imi aduc aminte cand era campanie electorala, sucevenii nostrii parca erau hipnotizati de acest porc gata sa-i crape burta si obrajii de umflat ce e.

Unde ma uitam, Lungu, Lungu a facut ca a dres ca o sa mai faca....

Sincer nu am mers la vot si-mi pare bine pentru ca am stiut ,stiut si voi sti de ce sunt in stare alesii nostrii.

Toti sunt o apa si un pamant.

O sa platim si aerul care-l respiram de naivi ce suntem.

Si ce daca e acum primar. Lumea ar trebuii sa iasa si sa-l dea jos ca nu mai e comunism e democratie si daca nu se tine de cuvant jos cu idiotii si carlanii care stiu numai sa profite de pe urma altora

9.   A naibii batranel... trimis de
(12 iun 2008, 21:59:38
Timpul isi va spune cuvantul...Cand ma uit la Lungu si la suceveni mi-l amintesc pe Brucan spunand de STUPID PEOPLE...Aceiasi care au venit de la sat in fabrici sa faureasca comunismul,acum merg la vot ca sa faureasca capitalismul ,aleg un tovarasel cu falci de parvenit si limbaj de autobaza,ca multumire ca le-a dat transport gratuit(nu-i tot pe banii nostri?)cu autobuzul,ca le-a pus petunii si apa colorata in fantani(oare ca sa n-o fure??) Sunteti multumiti cu atat????A,am uitat de borduri si pavele,dar asta-i hotie nationala
9.1  RE: A naibii batranel... trimis de
(13 iun 2008, 14:50:41
Din categoria stupid people faci parte tu si toti cei care cred ca Lungu a scumpit apa. Oare nu Consiliul Local a dat aprobarea? Asa sunteti toti, nimic nu e bun. Ionescu a fost un primar absent, dar Lungu a facut ceva. Trebuie sa recunoasteti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei