Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2008 - Anul XIII, nr. 136 (3817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Absolvenţii de gimnaziu pot completa, de astăzi, fişele de admitere la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii care au promovat clasa a opta, asistaţi de părinţi şi diriginţi, au la dispoziţie opt zile, de astăzi şi până pe 20 iunie, în care să-şi completeze fişele de înscriere în vederea repartizării computerizate la liceu.

„Completarea opţiunilor în fişa de înscriere reprezintă cel mai important pas în vederea unei repartizări în acord cu dorinţele fiecăruia. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului atenţionează părinţii asupra faptului că trebuie să facă opţiuni realiste, alegând licee sau şcoli de arte şi meserii la care media de admitere din anul precedent a fost cu cel mult un punct mai mare decât media de admitere a candidatului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

De asemenea, personalul şcolii nu trebuie să influenţeze în nici un fel părinţii şi elevii în completarea opţiunilor, dar îi consiliază, prezentându-le toate informaţiile necesare, inclusiv riscurile completării unui număr insuficient de opţiuni sau ale alegerii unor opţiuni nerealiste.

 

Se recomandă bifarea cât mai multor opţiuni

Opţiunile de pe fişă se completează în ordinea preferinţelor, aptitudinilor şi intereselor elevului, iar pentru a spori şansele de reuşită este recomandată bifarea cât mai multor opţiuni din fişa de înscriere.

Elevul, împreună cu dirigintele şi părinţii, trebuie să verifice corectitudinea datelor personale înscrise pe fişă, numele, media claselor V-VIII şi media tezelor cu subiect unic. Eventualele erori trebuie semnalate imediat conducerii şcolii si remediate.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal şi profesional de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc vineri, 27 iunie 2008.

Înscrierea în licee sau în şcoli de arte şi meserii de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, compusă din media generală obţinută la tezele cu subiect unic (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolvenţii de până în anul 2003 inclusiv, ori la testele naţionale, pentru absolvenţii din promoţiile 2004-2007) şi media generală de absolvire a claselor a V-VIII.

Cei aproximativ 8000 de suceveni, absolvenţi de gimnaziu din acest an, au la dispoziţie aproximativ 5000 de locuri în licee şi 3000 de locuri în şcolile de arte şi meserii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absolvenţii de gimnaziu pot completa, de astăzi, fişele de admitere la liceu.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Absolvenţii de gimnaziu pot completa, de astăzi, fişele de admitere la liceu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei