Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tărâmul celor 800.000 de flori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O explozie de culori, forme şi miresme. Din serele Primăriei Suceava au ieşit până acum peste 300.000 de flori, care au împodobit străzile oraşului, iar cel puţin încă pe atâtea urmează să fie plantate în perioada următoare, atât în spaţiile publice amenajate de-a lungul arterelor de circulaţie, cât şi prin cartiere.

Deşi serele au fost amenajate pe o porţiune de teren mai mică de două hectare, aflată la doar câteva sute de metri de sediul Primăriei Suceava, activitatea acestora s-a dovedit a fi extrem de utilă, numai anul acesta fiind estimată o producţie impresionantă, de aproximativ 800.000 de flori, obţinută numai cu ajutorul a 17 persoane – 14 femei  şi 3 bărbaţi.

Dacă pe timp de iarnă e chiar plăcut să intri în serele încălzite, vara, căldura te face să transpiri la fel ca la saună.

În schimb, eşti recompensat cu o adevărată feerie florală, înconjurat de mii şi mii de flori, de diverse culori, dar şi asaltat de zeci de miresme.

Sub paravanele de sticlă, şiruri lungi de ghivece, jardiniere şi lădiţe cu lăstari de flori se dezvoltă şi înfloresc în mediul acela umed şi călduros.

 

Flori pentru orice anotimp

“Ne-am organizat în aşa fel încât, indiferent de anotimp, dacă temperaturile exterioare permit plantarea florilor, să putem înfrumuseţa oraşul cu flori. A fost vremea lalelelor, de acum mergem mai mult pe plante mozaic, precum begonia roşie, ageratum, senecico argintii, perenii pitice, petunii. Avem plantate 85.000 de fire de panseluţe, 30.000 de fire de pansele, 70.000 de bulbi de lalele, precum şi aproximativ 240.000 de fire de flori din speciile cana indica, gura leului, salvie, portulac, begonii şi crăiţe, iar pentru partea a doua a anului ne pregătim să putem planta în oraş peste 200.000 de fire de flori, precum şi încă 150.000 de exemplare pe care le vom oferi instituţiilor publice şi asociaţiilor de locatari”, a declarat şeful sectorului seră şi spaţii verzi, Remus Teodorovici.

 

Flori gratuite pentru şcoli, grădiniţe şi asociaţii de proprietari

De frumuseţea sutelor de mii de flori produse în serele de pe strada Universităţii se bucură nu doar cei care circulă zilnic pe străzile Sucevei, ci şi instituţiile din municipiu, care se pot mândri cu grădini şi spaţii verzi frumos amenajate, dar şi locatarii unor blocuri din cartierele Obcini, Burdujeni şi din Centru.

“În fiecare an am asigurat flori din toate speciile pentru instituţiile publice, nu doar cele administrative, precum Prefectura sau Consiliul Judeţean, ci şi pentru şcoli, licee şi grădiniţe. În plus, le-am oferit şi asociaţiilor de locatari posibilitatea de a beneficia de flori, gratuit, din serele noastre, dar puţini au răspuns invitaţiei. Numai pentru asociaţii de locatari am pregătit 55.000 de fire de flori pentru prima jumătate a anului, şi cel puţin încă pe atâta pentru a doua parte a anului, dar până acum doar 19 asociaţii, din Obcini, Burdujeni şi din Centru au venit să le ia, pentru a fi plantate printre blocuri”, povesteşte şeful sectorului seră şi spaţii verzi, din cadrul Direcţiei Domeniului Public.

Tot din aceste sere provin şi miile de ghivece cu petunii, agăţate pe stâlpii de iluminat şi pe cei ai TPL, cât şi sutele de jardiniere cu flori, amplasate în puncte cheie ale oraşului, împreună cu mobilierul stradal – roabe cu flori, fântâniţe, bănci şi stâlpişori de lemn.

Şeful Direcţiei Domeniului Public, Marian Andronache, a precizat că în permanenţă au câteva sute de ghivece cu petunii, precum şi sute de jardiniere cu flori, ca rezervă pentru cele care sunt furate sau distruse de trecători.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tărâmul celor 800.000 de flori.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tărâmul celor 800.000 de flori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO ROMEGA trimis de
(28 mai 2008, 12:08:55
TOT COMUNIST NOMENLATURIST AI RAMAS !!! PUPA FUNDUL PRIMARULUI !!! JURNALIST DE PARTID CE ESTI !!!
1.1  RE: BRAVO ROMEGA trimis de
(28 mai 2008, 13:34:13
taci bah k esti prost...care e treaba ta?
1.2  RE: BRAVO ROMEGA trimis de
(28 mai 2008, 19:01:46
Mi-a placut mult in ultimii doi ani activitatea celor de la spatii verzi. Desi mai este mult pana sa ajungem ca orasele cu traditie din Occident, totusi e un inceput. BRAVO!!! echipei care se ocupa de flori. Cand eram copil imi placeau foarte mult trandafirii din Falticeni si am ramas cu nostalgia lor. Propun sa fie mai multi trandafiri din soiuri mai deosebite ca sa bucure si copiii nostri de imagini la fel de frumoase cum au fost cele din copilaria noastra.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei