Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertizare

Amenzi pentru proprietarii de animale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care îşi lasă animalele nesupravegheate în locuri publice riscă amenzi de până la 500 de lei. Tot cu amendă sunt pedepsiţi şi proprietarii de păsări domestice, care le lasă nesupravegheate în locuri publice, cât şi proprietarii care îşi lasă animalele să păşuneze pe spaţiile verzi din municipiul reşedinţă de judeţ.

Poliţia Comunitară Suceava a transmis o avertizare publică proprietarilor de animale şi păsări, referitor la consecinţele pe care şi le asumă dacă le lasă nesupravegheate, ori le permit să distrugă spaţiile verzi, ca „urmare a faptului că în ultima perioadă agenţii comunitari au constatat creşterea numărului de contravenţii legate de nesupravegherea animalelor în locurile publice şi păşunatul pe spaţiul verde din municipiu”.

Astfel, pentru abandonarea sau lăsarea fără supraveghere a animalelor şi păsărilor domestice în locurile publice, precum şi pentru păşunatul în spaţiile verzi din municipiu, amenda este cuprinsă între 200 şi 300 de lei.

Amendă de la 100 la 500 de lei riscă şi proprietarii de animale care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri, dacă sunt lăsate în libertate sau fără supraveghere.

Mai aspru sunt pedepsiţi cei care îşi scot animalele domestice la păşunat pe terenurile din fondul forestier naţional, chiar şi pentru trecerea acestora prin păduri, sau păşunatul pe terenurile cu vegetaţie forestieră, din afara fondului forestier, fără aprobare legală, amenzile fiind cuprinse între 1000 şi 3000 de lei.

În baza acestor prevederi legale a şi fost amendată zilele acestea Mariana Boz, din Burdujeni Sat, care şi-a lăsat caii să pască pe spaţiul verde amenajat într-o laterală a străzii Cuza Vodă nr. 12.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi pentru proprietarii de animale.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi pentru proprietarii de animale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei