Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2008 - Anul XIII, nr. 112 (3793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poziţie

Stareţul mănăstirii Bogdana îl acuză pe Aurel Olărean de campanie murdară, mincinoasă

Într-un interviu acordat zilele trecute televiziunii locale din Rădăuţi, realizat de Corneliu Cîrdeiu, stareţul Mănăstirii „Bogdana”, arhimandrit Iustin Dragomir, a afirmat că în Rădăuţi se face o „campanie murdară, bazată numai pe minciuni”.

Argumentele pe care le-a prezentat apoi în sprijinul acestei afirmaţii au fost pentru a „limpezi unele lucruri o dată pentru totdeauna”, declarând de la început că nu vrea să se implice în campania electorală.

Mănăstirea „Bogdana” este deschisă din 1991, printr-un ordin al Sfântului Sinod şi de la acea dată a primit de la Consiliul local 400 milioane de lei, bani care s-au folosit la adăpostul de apărare civilă care se găseşte sub biserica nouă. S-au mai primit bani pentru Aşezământul de copii, pe asistenţă socială.

„Sunt două fonduri diferite. Domnul profesor Daniel Hrenciuc spunea şi susţinea că, anul trecut, o parohie, nu i-a dat numele, a primit patru miliarde de lei de la Consiliul Local Rădăuţi. Anul trecut, Consiliul local a alocat pentru culte un miliard de lei, care s-au dat în totalitate la Catedrala oraşului. Este adevărat că am fost întrebat şi eu. Am spus atunci că e bine să se dea aceşti bani la Catedrală, Din miliardul acela s-a luat tablă de cupru, că trebuia acoperită Catedrala.

Aşezământul de copii al mănăstirii „Bogdana” a primit nişte bani de la asistenţa socială, care nu au nici o treabă cu cultele”.

 

„Aurel Olărean aruncă minciuni în campanie şi se foloseşte de biserică”

Stareţul Mănăstirii „Bogdana” l-a acuzat pe deputatul PD-L Olărean că „se foloseşte de biserică pentru a-şi face campanie”, precizând că nu a primit fonduri pentru biserică prin sprijinul deputatului aşa cum susţine acesta.

„Am scos de la Ministerul Culturii şi Cultelor lista după care dl Olărean şi dl Capră au făcut o împărţire de bani (ca membri ai Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor). Conform acesteia, catedrala Rădăuţi a primit un miliard, biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” – nouă miliarde, biserica „Sf. Ilie”, a preotului Mihai a primit 2,1 miliarde lei, biserica „Sf. Dumitru” – 1,1 miliarde, iar Mănăstirea „Bogdana” a primit 100 de milioane lei, pentru care nu am făcut dosar, că nu doresc să-i primesc.

Vreau doar să demonstrez minciunile de care se foloseşte Olărean în campanie, folosindu-se de biserică. Iar o parte dintre preoţi au căzut în această capcană. Li s-au dat câte o sută de milioane, un miliard, două, trei, ca să facă campanie, că a adus dl Olărean banii. Este bugetul cultelor, care s-a devastat. Afirm din nou şi susţin lucrul ăsta. Cu probe din minister, cu acte”.

 

„Cadourile din campanie ale PD-L-ului îi jignesc şi mâhnesc pe oameni”

Stareţul Mănăstirii „Bogdana” îi acuză membrii PD-L Rădăuţi că duc o „campanie murdară”, şi că rădăuţenii se simt jigniţi de faptul că politicienii se interesează de soarta lor doar în campanie electorală.

„Au venit la mine destui credincioşi care s-au plâns că membrii PD-L le bat la uşă, le dau ulei şi zahăr, au început să dea şi obiecte electrocasnice... iar pe ei aceste gesturi îi mâhnesc şi jignesc. Un bătrân necăjit şi sărac nu are nevoie de ulei şi de zahăr numai în luna când se face campanie electorală. Şi-n cei patru ani de până acuma acel bătrân nu a avut ulei şi zahăr”, a precizat stareţul Mănăstirii „Bogdana”.

 

„Arborii defrişaţi de lângă biserica lui Olărean nu au fost daţi la săraci, au ajuns la un gater din Suceviţa”

Arhimandritul îi îndeamnă pe oameni să iasă la vot şi să cântărească bine pe cine pun primar şi pe cine aleg consilieri locali, şi afirmă că membrii PD-L Rădăuţi duc o campanie „mincinoasă”.

„Au venit o parte din credincioşi şi au spus că din parcul oraşului s-au tăiat nu ştiu câţi arbori. Lumea este foarte nemulţumită. A ieşit preotul Angel, de la biserica „Sf. apostoli Petru şi Pavel”, în presă, şi a spus că lemnele au fost date la săraci, iar lemnele sunt duse la unul Grigorean din Suceviţa, la un gater. O minciună”, afirmă stareţul.

Stareţul Mănăstirii „Bogdana” a precizat că Aurel Olărean îşi dă „cu stângu-n dreptul” atunci când vorbeşte de fondurile folosite pentru ctitorirea „Sf. apostoli Petru şi Pavel”.

„ Dl Olărean că venit cu nişte acte, cu expertiză contabilă, că biserica pe care a construit-o îl costă 10 miliarde şi trei sute de milioane. Nouă miliarde de anul acesta şi cinci miliarde de anul trecut fac 14 miliarde. Rămâne un surplus de bani de 3,5 miliarde. Îmi pun întrebarea: cu ce ai contribuit tu, ctitor unic, dacă ai luat 14 miliarde de la stat şi ea costă numai 10,5 miliarde? Deci sunt nişte lucruri de astea, ca să folosesc o expresie, „îşi dă cu stângu-n dreptul”, a declarat arhimandritul.

„Ca biserică, putem să-i binecuvântăm pe toţi, să intre într-o competiţie cinstită, cu programe curate, adecvate la nevoile şi posibilităţile comunităţii noastre, să le prezinte frumos, nu să vină cu tot felul de aiureli şi minciuni de mâhnire a lumii, de jignire a bătrânilor, astea-s lucruri murdare”, a încheiat stareţul mănăstirii Bogdana, Iustin Dragomir.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stareţul mănăstirii Bogdana îl acuză pe Aurel Olărean de campanie murdară, mincinoasă.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Stareţul mănăstirii Bogdana îl acuză pe Aurel Olărean de campanie murdară, mincinoasă4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo parinte trimis de
(15 mai 2008, 11:46:51
asa este dragi alegatori, OLIgofrenul este Diavolul in persoana. Nici restul candidatzilor nu sunt departe de el, dar asta e cel mai cel. Daca iese primar EMIGREZ IN CONGO!
2.   Constatare trimis de
(15 mai 2008, 12:40:50
Pai mai oameni buni, voi nu vedeti ca prietenul Flutur este inconjurat doar de oameni care au plecat din diverse partide ( tradatori ), care sunt certati cu legea ( caci de asta au acceptat sa tradeze interesele altui partid - santaj), cum sa mergem pe mina unui om care a tradat un partid istoric cre era in plin avint si ceea ce este mai important, ne-a facut pentru citeva clipe sa uitam de comunism. Deci. O turma de lei condusa de un magar, este o turma de magari.
2.1  RE: Constatare trimis de
(15 mai 2008, 13:10:02

Cititi ***************.ro, cel mai complet portal de stiri din Bucovina. Stiti de ultima ora, merita.

 

Admin: Nu se admit linkuri in comentarii !!!! 

Ultimul avertisment, urmeaza BAN ! 

3.   Acesta este adevarul! trimis de
(15 mai 2008, 12:45:29
Da, Dl. Olarean si-a tras 14 miliarde lei pentru biserica "Fundatiei Olarean", din banii secretariatului de stat pentru culte, bani care trebuiau sa ajunga acolo unde era absoluta nevoie de ei: monumente istorice si activitati social- filantropice. Datorita Dlui Olarean si Capra, anul acesta multe santiere de restaurare nu vor fi deschise, deci nu se va lucra.

Alegatorii trebuie sa stie ca I.P.S. Pimen nu va sfinti biserica lui Olarean. Probabil va da delegatie unui alt episcop dar prin gestul sau arata clar ca nu se asociaza cu marlanii de la PD-L. Rusine Olarean! IN calitatea dumitale de deputat, ce ai facut pentru monumentele istorice din zona Radautilor ? NIMIC! Rezultatul: voturi pentru Olarean: ciucea!
3.1  RE: Acesta este adevarul! trimis de
(15 mai 2008, 13:02:31
nu sunt un fan olarean , din contra , sunt deacord cu tot ce ati scris voi mai sus , dar si staretul asta de ce nu-si vede de biserica si se baga in politica?

de cand dau popii interviuri pe la televiziuni si afirma ca ala o furat si ala o dres si ca ala e de treaba si ala nu....

popii astia influenteaza f.mult o parte din electorat , de aceea eu nu-s deacord ca ei sa se amestece in politica, cu atat mai putin sa-si manifeste simpatia sau antipatia fata de candidati. au televiziunea lor '' trinitas tv'' , sa apara acolo si sa spuna rugaciuni , sa lase politica pt astia mai ''pacatosi''.
4.   Rusine Parinte trimis de
(15 mai 2008, 14:31:05
Daca isi da jos sutana are tricou cu reclama la P.D.S.R.?
5.   Dati-l jos trimis de
(15 mai 2008, 15:32:58
ma declar ca sunt apolitic dar un om ca flutur c f mic nu ar trebui sa ajunga la consiliul judetean in calitate de presedinte. Nu indraznesc sa spun ca ceilalti sunt cinstiti si buni sa-i pui la rana dar din doua rele il aleg pe cel mai putin rau.Uitati-va cata rautate emana flutur la fiecare cavant pe care il arunca toti sunt hoti comunisti si curupti numai el este sfant. bata-l Dumnezeu dupa toate cate a facut................
6.   O nedumerire... trimis de
(15 mai 2008, 20:11:35
....pt.tango:eu nu inteleg de unde atita bucovina in sus buco...in jos de unde atita de jar de bucovina ,din cite stiu aia a fost odata si lasati **** sa-si ingroape **** ori noi traim acum si aici si aici se cheama suceava si nimic mai mult.cunosc pe unul care a facut mult lobby sa se schimbe numele din suceava in bucovina pe cind era "perfect"da nu a functionat ca nu-si gaseste locul.O zi buna si nu te obosi sa-mi raspunzi .
7.   Rusinica trimis de
(15 mai 2008, 21:09:27
olarean nu are ce cauta la primaria radautiului. nu-i posibil ca sa-si faca campanie cu ajutorul bisericii. rusineee.. si daca a luat bani de la culte atunci cum spune ca el a construit biserica? eu stiu ca si enoriasii au contribuit cu diverse sume de bani pentru ridicarea bisericii. si chiar daca ar fi construit-o el, sa taca din gura, sa nu se laude , ca din cite stiu eu biserica nu permite asa ceva, lauda este un pacat, la fel si mindria. asa om la primarie? vai de capul radautenilor.
8.   Rusinica trimis de
(15 mai 2008, 21:12:28
rusine olarean ! cum de are curaj sa bage biserica in campania lui electorala. Dumnezeu nu permite asa ceva.
9.   Sutana trimis de
(15 mai 2008, 22:20:02
Daca un timp ai slujit pe DUMNEZEU, acum nu cauta sa-l slujesti pe dracu .

NU PATA HAINA BISERICI CU POLITICA, DAR DACA TOTUSI NU REZISTI ISPITEI DE A FACE POLITICA , LASA PE ALTUL LA CONDUCEREA MANASTIREI.

MANASTIREA NU E A TA SI NU POATE FI MURDARITA DE NIMENI .
10.   Adevar graita-i parinte! trimis de
(15 mai 2008, 22:47:58
Corect luarea de pozitie a Parintelui Iustin. Parintele Iustin este un om deosebit si un foarte bun gospodar. De-ar fi toti slujitorii bisericii precum este el cred ca ar avea un alt viitor poporul asta pacalit odata la 4 ani de proaspat "interesatii de bunastarea locuitorilor urbei". Hristos a Inviat!
10.1  RE: Adevar graita-i parinte! trimis de
(16 mai 2008, 09:10:03
ai fi stiut ca duhovnicul ei este Calinic din IASI dar cum esti "spovedit " de OLAREAN ramai un mare BOU ca si el
11.   Un popa partinitor... trimis de
(16 mai 2008, 08:56:01
nu tin cu domnul Olarean ,da oare cu cine sa tina parintele daca mai toata ziulica o impartaseste pe COANA PRIMAREASA FRUNZA la domiciliul!!!!??? ar trebui sa iti vezi de treburile duhovnicesti parinte!!!
11.1  RE: Un popa partinitor... trimis de
(16 mai 2008, 09:13:55
DACA erai radautean ai fi stiut ca duhovnicul ei este Calinic din IASI dar cum esti "spovedit " de OLAREAN ramai un mare BOU ca si el
12.   Iustin =sfantul? trimis de
(16 mai 2008, 11:10:10
care dintre voi nu are pacat ,de aruncati cu piatra .Daca iustin ar fi cu adevarat un om al biserici n-ar fi procedat asa .Eu cred ca el este paralel cu ce scrie in BIBLIE ,exempul cu femeia prisa in curvie la citit cunva acest popa ,daca IISUS nu a condamnato popii se cred mai sfinti ca el.IUSTINE DE CE NU TE UITI SI IN TRAISTA TA ,AI SI TU DESTULE PACATE VREI SA LE DAU INVILEAG???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei