Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2008 - Anul XIII, nr. 112 (3793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

7.000 de agricultori, aşteptaţi să depună cereri pentru subvenţii în ultima zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 7.000 de agricultori din judeţ, programaţi la centrele Agenţiei de Plăţi Suceava să depună cereri pentru accesarea subvenţiilor europene pe terenul agricol, reprezentând 12% din numărul total al celor invitaţi, nu au depus încă actele, cu o zi înainte de expirarea termenului de depunere.

În aceste condiţii, astăzi, este de aşteptat ca cele opt centre locale ale APIA din judeţ să fie luate cu asalt de oameni, programul de lucru al agenţiei urmând a fi prelungit până la miezul nopţii. Este de aşteptat ca o parte dintre aceşti agricultori nici să nu mai depună cereri, nemulţumirile oamenilor plecând de la faptul că cei mai mulţi dintre ei nu au primit nici până la această dată subvenţiile pentru anul 2007.

„Până marţi aveam depuse un număr total de 57.467 de cereri, ceea ce reprezintă un procent de 88% din numărul celor programaţi să depună cereri până la această dată. Pentru mâine (n.r. - astăzi), ne aşteptăm la un volum de muncă mare, probabil mulţi dintre cei întârziaţi urmând a ajunge la noi pe ultima sută de metri”, a declarat Lya Chiriac, purtătorul de cuvânt al APIA Suceava.

Începând de mâine, 16 mai, cei care nu au depus cereri mai au la dispoziţie o perioadă de graţie de două săptămâni în care le pot depune. Fiecare zi de întârziere presupune însă o diminuare a subvenţiei cu 1%.

Cele opt centre locale ale APIA deschise în judeţ pentru depunerea acestor cereri se găsesc la Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi, Siret, Vicovu de Sus şi Botoşana.

Cuantumul subvenţiei la hectar pentru 2008 nu a fost încă stabilită, însă va fi cel puţin la fel de mare ca cea pentru 2007, care se apropie de 100 de euro pentru fiecare hectar de teren agricol cultivat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 7.000 de agricultori, aşteptaţi să depună cereri pentru subvenţii în ultima zi.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
7.000 de agricultori, aşteptaţi să depună cereri pentru subvenţii în ultima zi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeala trimis de
(15 mai 2008, 17:16:06
la ce mama dracului sa mai depuiacte ca nici pana azi nu s-au dat banii de anul trecut.asta e o vrajeala de 2 lei ca sa poata impozita pamantul.sa-i ia dracul de bulangii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei