Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mai 2008 - Anul XIII, nr. 112 (3793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pericol pentru sănătate

Ouă stricate, vândute la un magazin din Piaţa Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omletă cu ouă stricate. De asta a avut parte o femeie din cartierul Burdujeni, după ce a achiziţionat zece ouă de la un magazin din incinta pieţei din cartier. Câteva dintre ouă erau negre în interior, având un miros greu de suportat, însă până să le observe pe acestea femeia apucase deja să folosească două ouă la compoziţie.

După ce a fost pe la magazinul de la care le-a achiziţionat, arătându-i vânzătoarei ce marfă a consumat, s-a prezentat cu ouăle la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, semnalând pericolul deosebit de grav la care ar putea fi expuşi şi alţi suceveni.

Imediat, o echipă de control sanitar-veterinară, condusă de doctorul Vasile Semeniuc, şeful Serviciului de Inspecţie şi Control al DSVSA Suceava, s-a îndreptat către magazinul din care femeia susţine că a cumpărat ouăle.

 

Ouăle au dispărut din magazin

La mini marketul Stoica Impex se făcuse însă deja curăţenie. În magazin nu mai era nici un ou. Patronul magazinului, Ioan Stoica, a precizat că în urmă cu câteva minute firma de distribuţie care îi aduce ouă a venit cu o maşină şi a preluat întreaga cantitate, deşi conform legislaţiei acest lucru este ilegal.

„Trebuia să predaţi marfa medicului veterinar de aici, din piaţă, cantitatea trebuia verificată şi distrusă dacă era cazul. Aşa riscă să ajungă din nou pe piaţă”, a explicat Vasile Semeniuc.

Mai mult, certificatul de înregistrare al firmei nu era afişat pe geamul unităţii, conform legii, iar patronul nu a putut preciza dacă deţine certificat de înregistrare sanitar-veterinară ori dacă are un contract de incinerare cu o firmă autorizată, care să-i preia marfa expirată.

În aceste condiţii, patronul magazinului a fost programat astăzi la DSVSA, unde va trebui să aducă toate actele necesare funcţionării şi să explice cum a fost posibil să vândă ouă stricate. Omul a încercat să se disculpe, spunând că ouăle sunt în termen de valabilitate (ceea ce este adevărat) şi au fost achiziţionate pe factură de la SC XXL COM, firmă de distribuţie. Veterinarii au făcut o vizită şi aici, convocând un reprezentant al firmei la DSVSA astăzi, la aceeaşi oră la care este chemat şi patronul magazinului din piaţă.

 

Multe explicaţii de dat

Reprezentanţii celor două firme au multe de explicat veterinarilor. Deşi Ioan Stoica a susţinut că a cumpărat ouăle chiar ieri de la XXL COM, acesta are ultima dovadă de achiziţionare abia de pe 2 mai. În plus, Stoica nici nu poate dovedi cu documente că ouăle i-au fost ridicate ieri de XXL.

Veterinarii urmează să stabilească dacă ouăle în cauză au fost într-adevăr achiziţionate de la XXL (acest lucru poate fi verificat de pe mărcile aplicate pe fiecare ou).

De cealaltă parte, de la firma de distribuţie au fost ridicate ouă care vor fi examinate şi se vor verifica certificatele de calitate cu care sunt însoţite acestea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ouă stricate, vândute la un magazin din Piaţa Burdujeni.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ouă stricate, vândute la un magazin din Piaţa Burdujeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iresponsabili trimis de
(15 mai 2008, 11:40:59
eu am cumparat tot de acolo peste congelat cu viermi.....si culmea spunea domnul care probabil face aprovizionarea ca tocmai fusese pe acolo protectia consumatorului.oare sunt responsabili/se joaca cu sanatatea oamenilor.
1.1  RE: Iresponsabili trimis de
(15 mai 2008, 14:40:58
Pestele cu viermi se prinde! Au uitat astia sa scoata si momeala de langa peste!laughing

"calitate MAXIMA la cele mai mici preturi!"

2.   Somn usor trimis de
(15 mai 2008, 12:35:58
Daca organele competente in domeniu, platiti din banul public, dorm sau joaca Spider Soliter......Ultima solutie, inca o re.......
3.   PE ICI PE COLO trimis de
(15 mai 2008, 14:57:04
Eu sunt cumparatoarea de oua stricate ,iar cand i-am dus ouale inapoi ,si au fost nevoiti ca in prezenta mea sa verifice si alte cofraje CU OUA in magazin ,nu s-a gasit nici unul bun ,toate erau alterate,Mi-au aratat factura ,iar eu am avut inspiratia sa-cer o copie xerox,si asa am ajuns pe urma DISTRIBUITORULUI. DECI .....personal am inmanat factura d-lui dir.general al DSVSA, si ,niste oua intregi cu stampila distribuitorului,deci,d-lor inspectori,faceti-va datoria si nu mai folositi cuvantul DACA ,ci sigur, in legatura cu "presupusa"firma,inca mai am copia xeroxata,si va rog sa faceti chiar un CAZ din acest "fapt" caci si noi cetatenii suntem oameni ,pe noi trebuie sa ne protejati ,de asta existati ,asa ca va rog mai multa TRANSPARENTA.Eu stiu ca 2% din toata marfa adusa in depozite de acesti "afaceristi",spre a fi distribuita trebuie controlata pe loc,deci mai multa prezenta d-lor inspectori de la DSVSA prin depozitele din Scheia,sa-mi iertati indrazneala,dar
4.   2% trimis de
(15 mai 2008, 15:27:25
cine -si va incarca constiinta daca va izbucni o epidemie de hepatita sau toxinfectie alimentara,in urma acestor probleme?Pe oua era o stampila care arata cam asa ,vizavi de data expirarii,nu stiu daca chiar nu a observat nimeni acest lucru :05-06 XL.C E AR TREBUI SA CITEASCA CONSUMATORUL? CA ACESTE OUA PUTEAU FI OUATE DE GAINI IN LUNA MAI ,ANUL 2006,AM dreptate sau nu?Am o rugaminte ,:eu am mai pastrat niste oua din cele cumparate,si as vrea si o explicatie pertinenta in legatura cu acest fapt,o ancheta mai transparenta ,pt.ca mi s-a parut ca acest articol trata cam evaziv sau putin cam "subtirel" ACEST SUBIECT.vA MULTUMESC,SI ASTEPT URMAREA ....
5.   2% trimis de
(15 mai 2008, 15:30:00
cine -si va incarca constiinta daca va izbucni o epidemie de hepatita sau toxinfectie alimentara,in urma acestor probleme?Pe oua era o stampila care arata cam asa ,vizavi de data expirarii,nu stiu daca chiar nu a observat nimeni acest lucru :05-06 XL.C E AR TREBUI SA CITEASCA CONSUMATORUL? CA ACESTE OUA PUTEAU FI OUATE DE GAINI IN LUNA MAI ,ANUL 2006,AM dreptate sau nu?Am o rugaminte ,:eu am mai pastrat niste oua din cele cumparate,si as vrea si o explicatie pertinenta in legatura cu acest fapt,o ancheta mai transparenta ,pt.ca mi s-a parut ca acest articol trata cam evaziv sau putin cam "subtirel" ACEST SUBIECT.vA MULTUMESC,SI ASTEPT URMAREA ....
6.   Ouale lui Flutur trimis de
(15 mai 2008, 15:46:49
Asta-i tactica electorala folosita de Flutur, oua stricate pentru "bosorogi". Dupa cat respect arata acest oligofren oamenilor in varsta, ar trebui ca la data alegerilor fiecare PD-Latrau sa achizitioneze cate 2 oua stricate in scafarlie, poate asa scapam de raiosii astia. Asa ca oameni buni, oul stricat este o arma politica, depinde de ce parte esti, daca esti "bosorog" dai cu oua dupa PD-Latrai iar daca esti PD-Latrau primesti cate 2 oua stricate in scafarlie si un sut in fund de la majoritatea alegatorilor, inclusiv "bosorogi" Poate Gabriela sa-mi explice cuvantul folosit fe Flutur, "bosorog"? Conform DEX.
7.   Ha ha ha trimis de
(15 mai 2008, 22:37:26
in plus stoica nici nu poate dovedi cu documente ca ouale iau fost ridicate in cursul zilei de ieri de xxl...... cine poate sti cand i se ridica oualele d lui Stoica ...poate monitorul .nu cum va oualele din magazinul d lui Stoica ,,,, a fost buna asta Paiule chiar a fost buna ..

8.   Si pentru bataia electorala? trimis de
(15 mai 2008, 23:01:48
Da ca i-au ridicat ouale, noi cu ce ne mai (com)batem in campania electorala? astea erau invechite si urmau sa fie clocite, numai bune ptr, dupa....alegeri. HA,HA, HA,....Or fi fost de la gainile cu aviara....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei