Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suspiciuni periculoase

Preşedintele Tribunalului Suceava, acuzat că a favorizat-o pe şefa Judecătoriei Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizie cu efecte colaterale. Dosarul aflat pe rolul Secţiei Comerciale şi de Contencios Administrativ de la Tribunalul Suceava şi în care sunt implicaţi cei trei magistraţi de la Judecătoria Vatra Dornei face victime colaterale. Decizia de ieri, prin care cererea de suspendare a unei hotărâri luate de Colegiul de Conducere al Judecătoriei Vatra Dornei a fost acceptată, nu a rămas fără ecou, iar principalul acuzat este chiar preşedintele Tribunalului Suceava, Doru Bunduc.

 

Lipsă de imparţialitate şi favorizarea uneia dintre părţi. Acestea sunt acuzaţiile aduse preşedintelui Tribunalului Suceava, judecătorul Doru Bunduc, săgeţi care vin din partea unui alt magistrat, Felicia Marian, de la Judecătoria Vatra Dornei.

După ce a aflat soluţia din dosarul aflat pe rolul Secţiei Comerciale şi de Contencios Administrativ de la Tribunalul Suceava, judecătorul Felicia Marian a luat foc.

Prin decizia luată ieri, completul de judecată condus de Doru Bunduc a suspendat aplicarea unei hotărâri luate în Colegiul de Conducere al Judecătoriei Vatra Dornei, act prin care judecătorii Felicia Marian şi Ilie Cotoman au operat o serie de modificări, o parte dintre acestea vizând-o direct pe Codrina Iosana Martin, preşedintele instanţei dornene.

După aflarea soluţiei, judecătorul Felicia Marian l-a atacat frontal pe preşedintele Tribunalului Suceava.

„Am suspiciuni serioase în ceea ce priveşte imparţialitatea domnului preşedinte Bunduc în soluţionarea acestui dosar. De vreme ce răspunde direct pe linie ierarhică de Judecătoria Vatra Dornei şi are relaţii cu preşedintele acestei instanţe, era deontologic să formuleze o cerere de abţinere pentru a înlătura orice urmă de suspiciune. Primele semne de întrebare cu privire la verticalitatea domnului Bunduc au apărut încă din sala de judecată, când nu ne-a fost primită proba cu interogatoriul, ceea ce înseamnă o privare a dreptului nostru la apărare. Nu l-am recuzat din respect pentru funcţia pe care o deţine, dar cred că trebuia s-o facem”, a declarat Felicia Marian.

Preşedintele Tribunalului Suceava nu a dorit să comenteze acuzaţiile, dar a precizat că în completul care a judecat acest dosar nu a fost singur, ci împreună cu un alt judecător.

Deşi regretă situaţia în care s-a ajuns, judecătorii Felicia Marian şi Ilie Cotoman au declarat că vor ataca cu recurs la Curtea de Apel Suceava decizia luată ieri la Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ de la Tribunalul Suceava.

 

De la ce a plecat tot scandalul

Întreaga nebunie a plecat de la o hotărâre a Colegiului de Conducere al Judecătoriei Vatra Dornei, din data de 14 martie 2008. Membrii acestei structuri, judecătorii Felicia Marian şi Ilie Cotoman, au hotărât să aducă o serie de modificări, menite să „îmbunătăţească activitatea instanţei dornene”.

Printre aceste modificări se numărau şi preluarea unor atribuţii ale preşedintelui Judecătoriei Vatra Dornei, sarcini care au fost date altor persoane.

Nemulţumită de aceste schimbări, Codrina Iosana Martin a încercat să-şi determine colegii să revină asupra hotărârii. Felicia Marian şi Ilie Cotoman au rămas pe poziţii şi i-au cerut preşedintelui Judecătoriei Vatra Dornei să pună în aplicare hotărârea din 14 martie. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, cei doi judecători au cerut Consiliului Superior al Magistraturii demiterea Codrinei Iosana Martin.

Războiul a continuat apoi cu pasul făcut de preşedintele Judecătoriei Vatra Dornei, care a atacat în instanţă hotărârea Colegiului de Conducere. Codrina Iosana Martin a cerut suspendarea punerii în aplicare a hotărârii buclucaşe, iar procesul s-a derulat vineri, la Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, ieri fiind pronunţată şi decizia prin care s-a acceptat solicitarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Tribunalului Suceava, acuzat că a favorizat-o pe şefa Judecătoriei Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Preşedintele Tribunalului Suceava, acuzat că a favorizat-o pe şefa Judecătoriei Vatra Dornei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Presedintele trib. trimis de
(15 apr 2008, 11:29:00
sa va fie rusione ,nu aveti de munca , lasati pe altiiu care pot face treaba mai bine
2.   Ofensatul trimis de
(15 apr 2008, 12:10:46
dupa ce judecatoarea marian felicia a facut o serie intreaga de ilegalitati in v d.mai are tupeul sa vorbeasca ar trebui sa predea flautul materie pt care sa PREGATIT NU DREPTUL .RUSINE SA II FIE .AR TREBUI SA ISI DEA DEMISIA .
2.1  RE: Ofensatul trimis de
(15 apr 2008, 13:20:10
Nu am auzit de nici o ilegalitate a judecatoarei Felicia Marian,dimpotriva am o parere foarte buna si cred ca ar merita sa fie presedinta .
3.   Judecatorie trimis de
(15 apr 2008, 14:18:32
Dupa cum l-am cunoscut pe Dl.Presedinte Bunduc ( am lucrat cu dumnealui) este imposibil sa fi favorizat pe cineva. In legatura cu judecatorii din V.Dornei : trebuiau sa-si spele rufele in familie. Ce incredere au oamenii care se duc la Judecatorie pt. a-si rezolva unele probleme. RUSINE!!!!! dar, pe de alta parte, sunt si ei oameni, fiecare cu caracterul lui.....
4.   Judecatorie trimis de
(15 apr 2008, 16:02:00
Judecatoarea Marian Felicia are tupeu sa-l acuze pe d-nul Bunduc de incorectitudine,dar ea doreste sa fie presedinte de instanta ,chiar daca nu a fost in stare sa-si ia examenul pt. a ocupa acest post.Acum si-a gasit aliat pe masura,fost om politic si avocat-mare tupeu....Daca se considera exemplu de corectitudine ar fi trebuit sa restituie banii imprumutati, atunci cand si-a luat masina,fara ca d-nul Karl Muller sa faca presiuni asupra ei pt. as recupera banii-rusine pt. asemenea comportament.
5.   Prosti trimis de
(15 apr 2008, 17:23:32
astia n'au de lucru si se****in cur....aduceti'o pe simioneasca inapopi cu vrajitoriile ei
6.   Vanatoare de functii trimis de
(16 apr 2008, 07:08:11
felicia este o frustrata, nu o sa ajunga niciodata presedinta, este prea corupta.
7.   Valea din functie trimis de
(16 apr 2008, 09:31:31
te-ai uitat cum arati cand ai mers cu poza in buzunar la presa? nu vezi ce urata esti la chip si la caracter,ai tupeul sa trimiti comentarii in numele altora la adresa colegilor,uita-te la barna din ochii tai nu la paiul din ochii altora,tu care strici casele oamenilor insurati si ai transformat judecatoria in propria mosie cu un comportament de satrap imitand-o pe prietena ta Simionescu si iti doresc sa ai aceeasi soarta ca si ea......
8.   RUSINE trimis de
(16 apr 2008, 09:43:03
rusine sa-ti fie asa-zisa presedinta cu manifestari de maidan sa-ti porti colegii la usa tribunalului .ESTI O NERUSINATA FARA SEAMAN ,NU MAI POZA IN VICTIMA!!!!!
9.   O presedinta fara aptitudini manegeriale trimis de
(16 apr 2008, 10:22:44
este rusinos ca s-a ajuns in ac situatie.Nu era mai simplu sa-si insuseasca punctele

In fond s-a urmarit bunul mers al justitiei

De ce s-a ajuns asa departe?Pentru ca presedinta este o frustrata,nu are spirit manegerial ,duce o politica stalinista cu toti angajatii,inclusiv cu jandarmii care nu sunt in subordinea ei.Inainte de face afirmatii calomnioase la adresa judecatorilor ar trebui sa se vada adevarata fata a presedintei si adevarta situatie din judecatoria vatra dornei.Nu era nici o problema daca accepta ca si alti colegi isi pot spune parerea si pot avea dorinte pentru bunul mers al problemelor
10.   Adevarata frustrata trimis de
(16 apr 2008, 12:52:27
urmaresc evolutia evenimentelor si cred ca adevarata frustrata e presedinta,care e asa de cand s-a nascut si asa va fii toata viata, fara prieteni adevarati si familie!
11.   Cinstita trimis de
(16 apr 2008, 13:39:19
cine vorbeste despre cinste? presedinta? e de notorietate in oras ca nu l-a platit pe mesterul Manole atunci cand a renovat apartamentul primit de la primarie!!!!
12.   Operatie estetica trimis de
(16 apr 2008, 14:34:38
din cata am observat in ultimele aparitii ale ziarului, presedinta apare in asa zise fotografii artistice, dupa parerea sa, in comparatie cu colegii sai aflati la usa salii de judecata, stresati si amarati de situatia penibila in care au fost pusi,incercand cu disperare sa se faca intelesi de o conducere a tribunalului si curtii, surda si oarba la strigatul lor disperat. M-am uitat cu atentie la chipul zambitor studiat al presedintei careia ii recomand inevitabile operatii estetice,avand in vedere profilul fizic afisat. PACAT CA NU ITI POTI FACE SI O REPARATIE A SUFLETULUI!!
13.   Cine se aseamana se aduna trimis de
(16 apr 2008, 15:41:13
Curioasa asemanare intre pozitia adoptata in presa de presedintele Curtii de Apel ,Cezar Hancu si atitudinea de asa zisa Victima a presedintei judecatoriei. Rusine ar trebui sa le fie lor ca nu au avut bunul simt sa analizeze fara patima propuneile colegilor care nu doresc decat un climat de lucru normal, fara abuzuri si vedetisme ieftine, cu respectarea demnitatii umane. Era asa greu ca presedinta sa dea dovada de intelepciune? Se teme oare Cezar Hancu de un precedent? Prin atitudinea sa nu a facut decat sa sustina si sa incurajeze abuzurile acesteia!
14.   De ce oare ? trimis de
(16 apr 2008, 21:43:39
Nu ma pricep la procedurile judiciare �nsa am citit toate articolele care au aparut despre problemele de la Judecatoria Vatra Dornei.Nu cred ca este vorba de o lupta pentru functie ci de o lipsa de comunicare si colaborare a presedintei Codrina Martin cu colegii judecatori care au hotar�t unele masuri privind activitatea lor.Nu am �nteles care atributii ale presedintei ar fi fost furate �nsa nu cred ca trebuia sa-i dea �n judecata.Este cert ca au fost umiliti.Faptul ca au fost judecati de �nsusi presedintele Tribunalului ridica pentru oricine suspiciuni privind impartialitatea .Le doresc �nsa post cu binecuv�ntare si lumina sa le umple sufletele!
15.   Tavalugul trimis de
(17 apr 2008, 07:21:14
Citind articolele la care se fac comentariile de mai sus ,si �n special declaratia presedintei Martin Codrina " masuri peste capul meu" �mi aduc aminte de o caricatura a maiestrului Ion Barbu facuta pe vremea comunnismului care reprezenta un grup de oameni cu capetele plecate iar pe cei care �ncercau sa-si ridice capul seful �i nivela cu un tavalug.Vazuta prin prisma celor �nt�mplate la Jdecatoria Vatra Dornei caricatura ar arata astfel:Seful Tribunalului Suceava Doru Bunduc trece nepasator cu tavalugul peste capetele celor doi judecatori iar din multime se aude glasul isteric al presedintei Codrina care calare pe matura lasata de Simionescu striga:Dorule niveleaza cu atentie ca peste capul meu nimic nu trece! Pacat ca nu pot va pot trime caricatura dar fiecare si-o poate �nchipui.
16.   Sobolanul trimis de
(17 apr 2008, 11:27:42
sa stie toata lumea! presedintele Bunduc a fost alungat de la tribunalul Iasi unde initial colectivul a fost dezbinat iar apoi s-a unit impotriva lui datorita "calitatilor" manageriale. Nefiind amatori pt. functii de conducere la Suceava, setea de putere l-a indemnmat sa candideze dupa ce in prealabil a picat ex. psihologic si 1 an cu perseverenta handicapatului mintal si ajutorul psihologului a tocit testele, spre norocul lui aceleasi si in anul urmator, reusind sa ocupe postul de la inaltimea caruia clipeste des de sub ochelari ca un sobolan de laborator (cobai)
17.   Mai lasati-ne trimis de
(17 apr 2008, 11:34:12
Bunducule, ia-ti "colaboratoarea" de la Dorna si carati-va la dracu in praznic, unde si-a intarcat mutu iapa, ca faceti justitia de ras! lasa-ne! lasa-ne!.............
18.   Lectia de muzica trimis de
(17 apr 2008, 12:20:56
mai Iosana, ai nerusinarea sa o denigrezi pe Felicia pt. ca stie sa cante la flaut? cel putin , in comparatie cu tine ea a studiat muzica, pe cand tu cel mult poti canta la "nanau" (nas), vezi "carcotasii" in reluare
19.   Lectia de muzica trimis de
(17 apr 2008, 17:28:18
Doamana Felicia daca tot va pricepeti la flaut c�ntati-i Cordinei "STINGEREA " de Tino Rossi !
20.   Ur�t si trist trimis de
(17 apr 2008, 22:57:41
Este postul mare si se petrec lucruri foarte triste, dar nu ne uitam ca viata este foarte scurta si ne o facem iad unul la altul. Judecatoarii de la V. Dornei ar trebui sa mai mediteze asupra acestui aspect. Felicitari judecatoarei Felicia Marian am auzit numai lucruri bune despre ea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei