Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control

Singura farmacie din Ostra, închisă de ASP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Farmacia din Ostra, aparţinând societăţii Dorna Farm din Suceava, a fost închisă de Autoritatea de Sănătate Publică din cauza mizeriei şi a nerespectării condiţiilor de depozitare a medicamentelor. Decizia de suspendare a activităţii a fost luată cu ocazia unui control şi nu va fi ridicată până la îndepărtarea neajunsurilor.

Doctorul Ludovic Abiţei, şeful Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul ASP Suceava, a declarat ieri că farmacia din Ostra deschide seria sancţiunilor ce urmează a fi aplicate unităţilor sanitare, în condiţiile în care acestea încalcă tot mai des şi mai grav normele igienico-sanitare. Potrivit medicului, singura farmacie din localitatea Ostra, închisă în cursul acestei luni, nu respecta legislaţia în ceea ce priveşte condiţiile de funcţionare şi depozitare, nereguli care au fost depistate şi în martie 2007, cu ocazia unui prim control, când administratorilor unităţii li s-a atras atenţia asupra lor.

 

Localnicii, obligaţi să meargă la Stulpicani după medicamente

„Le-am recomandat să înlăture deficienţele, dar de anul trecut şi până acum nu au făcut nimic în sensul ăsta. Nu aveau instalaţie de furnizare a apei calde, obligatorie, iar instalaţia de canalizare era înfundată, motiv pentru care grupul sanitar era necorespunzător. De asemenea, rafturile pentru medicamente nu îndeplineau o parte din cerinţele specifice, care spun că trebuie să fie realizate dintr-un material care nu se oxidează, uşor de întreţinut şi curăţate de praf. În acelaşi, timp, farmacia nu dispunea de vestiare pentru personal şi nici de instalaţie de climatizare pentru menţinerea constantă a temperaturii şi umidităţii în depozitul de medicamente, care este obligatorie”, a punctat Abiţei.

De menţionat că farmacia din Ostra nu elibera medicamente în regim compensat şi gratuit, neavând contract încheiat în acest sens cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava. Cea mai apropiată unitate de profil este Quo Vadis Impex SRL, din Stulpicani. Societatea Dorna Farma din Suceava, deţinătoarea farmaciei din Ostra, se află în atenţia ASP şi pentru un alt punct de lucru, unde de asemenea nu sunt respectate normele igienico-sanitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singura farmacie din Ostra, închisă de ASP.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Singura farmacie din Ostra, închisă de ASP4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rau cu rau, dar mai rau fara rau. trimis de
(15 apr 2008, 11:42:05
Eu inteleg ca ASP respecta legea. Acestea sunt atributiile lor. Totusi ei au pedepsit o firma particulara care nu respecta legea dar cei care sufera sunt tot locuitorii din Ostra care trebuie sa mearga 20 de km pentru a cumpara medicamentele. Ce vina au ei pentru ca un patron nu a inteles ca trebuie sa tespecte niste legi?
2.   Pt cetatean trimis de
(15 apr 2008, 11:58:49
eventual putea sa ii impuna niste reguli etc si sa il lase sa functioneze, dar statul romin intelege prin aplicarea legii regula "pumnul in gura".
3.   ASA NU trimis de
(15 apr 2008, 13:36:37
ASP-ULE SI TU LUDOVIC ABITEI, II PUI PE BIETII OAMENI SA MEARGA PE JOS O GRAMADA PENTRU CA TE-AI TREZIT TU SA APLICI LEGEA IN CEA MAI ASPRA FORMA A EI...

SE PUTEA DA UN AVERTISMENT, INSOTIT DE UN TERMEN-LIMITA DE CORECTARE A DEFICIENTELOR. NU TREBUIA INCHISA DIN PRIMA.
4.   CAND CAUTI FARMACI A E INCHISA trimis de
(15 apr 2008, 14:45:14
CE ASA AMRE PAGUBA CA ORICUM FARMACIA E INCHISA MAI MEREU SI TOT LA STULPICANI MERGI...FARMACISTELE STAU SI FUMEAZA PE GARDA LA COFETARIE SI PE URMA MERG SI PUN MANA PE MEDICAMENTE... astia de mai sus sariti cu gura ..da cum vreti sa mearga bine ceva in tara noastra daca nu facem ce ni se cere si stim sa sarim numai cu gura dar sa nu faceam ceea ce trebuie.... RUSINE SA NE FIE LA TOTI DACA NU FACEM CUM TREBUIE O TREABA
5.   Nu toate farmacistele sunt la fel trimis de
(16 apr 2008, 10:33:19
CE ARE TIGARA CU MEDICAMENTELE ? Medicamentele nu sunt vindute ca mezelurile ,painea ,biscuitii sau napolitanele varsate. Cati microbi luam de la aceste produse pe care le cumparam de la magazine care nu au nici apa curenta iar curatenia lasa de dorit ? Farmacia a fost deschisa mereu, de cind o farmacista a fost data afara , iar eu nu ma pot plange de nimic. CE VINA ARE FARMACISTA DACA CONDUCEREA NU FACE NIMIC PENRTU A CREA CONDITII DE MUNCA DECENTE ????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei