Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aplicaţie pompieri

Incendiu devastator, regizat la un hotel din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a organizat, ieri, o aplicaţie tactică la Rădăuţi, regizând un incendiu de proporţii la un hotel din localitate, care s-a extins la o casă din vecinătate şi ameninţa să cuprindă şi alte gospodării din zonă, scopul fiind acela de a verifica modul în care acţionează structurile care intervin în astfel de cazuri.

Scenariul pus la cale de conducerea ISU Suceava pornea de la o alarmă de incendiu la hotelul respectiv, la centrala termică a unităţii. În timpul evacuării persoanelor cazate în hotel, un turist panicat a uitat o ţigară aprinsă în cameră, ceea ce a dus la izbucnirea unui incendiu şi la etajul III al imobilului. Din cauza vântului, scânteile au aprins şi o casă din apropiere, iar flăcările ameninţau să se extindă şi la celelalte locuinţe din zonă.

Pentru ca aplicaţia să fie cât mai dificilă, mai marii ISU Suceava au prevăzut în scenariul lor şi câţiva turişti care, din cauza flăcărilor, nu puteau ieşi din hotel. În timp ce se încerca lichidarea aşa-zisului incendiu, şefii ISU Suceava au inclus în regia aplicaţiei tactice şi un accident rutier: un autoturism care circula cu viteză s-a izbit într-o maşină a pompierilor, două persoane fiind încarcerate.

Protagoniştii acţiunii de ieri au fost pompierii rădăuţeni, fiind solicitat sprijinul Poliţiei, al Ambulanţei, al Poliţiei de Frontieră, jandarmilor, poliţiştilor comunitari, precum şi reprezentanţilor de la Crucea Roşie.

„Scopul acestei aplicaţii a fost perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative în situaţii de urgenţe civile cauzate de incendii  şi accidente rutiere”, a explicat şeful ISU Suceava, colonelul Lucel Lulciuc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu devastator, regizat la un hotel din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Incendiu devastator, regizat la un hotel din Rădăuţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Risipa trimis de
(19 mar 2008, 17:39:35
Aceste regizari sunt pierdere de timp si bani aruncati.
2.   Merita din tot sufletul trimis de
(19 mar 2008, 19:14:53
Sunt apti profesional si te ajuta intr/o situatie exceptionala. Nu sunt regizari sau pierdere de timp si bani aruncati. Fereasca Dumnezeu de un astfel de eveniment nefericit cand casa arde si oamenii mor fara sa/i poti ajuta. Si/n plus de asta, si la pompieri se respecta principiul egalitatii tuturor i n fata legii, fie ca esti barbat sau femeie...
3.   Sunt de acord cu H trimis de
(19 mar 2008, 23:44:40
asa e cum spui H... daca e pe bune o sa vezi ca hotelul arde 90%. cat de multe ar fi de spus pe marginea profesionalismului pompierilor... dar asta e standard "pompierii au intervenit prompt. constructia a ars in totalitate, dar au fost salvate vieti"....
4.   Nu este nici o pierdere de timp trimis de
(20 mar 2008, 10:23:05
nu este nici o pierdere de timp ci un exercitiu....pompieri sunt intodeauna alaturi de oameni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte