Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De ieri, la Suceava

Grup local de lucru pentru asistenţa victimelor infracţiunilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţi ai mai multor instituţii locale au fost prezenţi, ieri, la Palatul de Justiţie Suceava, în cadrul unui proiect Phare care îşi propune elaborarea unei strategii şi a unor proceduri comune de lucru în vederea creşterii accesului victimelor infracţiunilor la serviciile de care au nevoie şi a prevenţiei situaţiilor de risc la care sunt expuse.

Judecători, procurori, poliţişti, reprezentanţi ai Prefecturii, ai Protecţiei Copilului, ai Direcţiei Muncii, ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, precum şi ai unor organizaţii nonguvernamentale au participat la prima întâlnire a Grupului Local de Lucru pentru acordarea asistenţei victimelor, Suceava fiind unul dintre cele cinci centre pilot din ţară unde vor avea loc astfel de întâlniri.

„În cadrul întâlnirilor grupului de lucru vom încerca să găsim soluţii pentru a facilita accesul victimelor la serviciile de care pot beneficia, consiliere şi asistenţă psihologică, asistenţă juridică gratuită, precum şi compensaţii financiare. Ideea e să facem aceste servicii cât mai vizibile în comunitate şi să vedem care e rolul fiecărei instituţii în parte, să nu ne mai suprapunem atribuţiile”, a declarat Anca Nicoară, şefa Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava,       

La seminarul de ieri au participat şi mai mulţi specialişti britanici care au prezentat experienţa lor în lucrul cu victimele infracţiunilor.

Ian Fox, unul dintre specialiştii englezi, fost director al unui penitenciar din Londra, le-a spus celor prezenţi că, în Marea Britanie, Serviciul de Probaţiune acordă anual ajutor la peste un milion de victime.

La Suceava, drepturile victimelor infracţiunilor sunt o necunoscută, atât pentru majoritatea dintre cetăţenii aflaţi în această situaţie, cât şi pentru o bună parte dintre reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grup local de lucru pentru asistenţa victimelor infracţiunilor.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grup local de lucru pentru asistenţa victimelor infracţiunilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte