Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mar 2008 - Anul XIII, nr. 66 (3747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ilegalităţi la gatere

Afaceri cu lemn la negru, stricate de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nereguli pe bandă rulantă au fost descoperite de poliţişti, în urma unei acţiuni de control la mai multe gatere din zona de munte a judeţului.

În perioada 10-16 martie a.c., ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava, au descins la cinci societăţi comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea forestieră, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos, firme despre care poliţiştii aveau informaţii că valorifică material lemnos provenit ilegal, sustrăgându-se de la plata taxelor datorate statului.

În urma controalelor, informaţiile oamenilor legii s-au adeverit, fiind constatate abateri de la legislaţia în vigoare privind modul de achiziţie a materialului lemnos introdus în depozite, funcţionarea instalaţiilor de debitare a materialului lemnos, precum şi gestionarea, completarea şi utilizarea documentelor cu regim special.

La o societate comercială din comuna Moldoviţa, de exemplu, poliţiştii au constatat că firma cu pricina deţine şi un depozit şi o instalaţie de debitare neautorizate în localitatea Paltinu, din comuna Vatra Moldoviţei. De asemenea, oamenii legii au constatat şi abateri privind modul de completare şi gestionare a documentelor cu regim special, motiv pentru care au amendat societatea cu pricina cu suma de 5000 de lei.

 

Cercetat pentru evaziune fiscală

La o firmă din Valea Moldovei, s-a constatat că, în perioada februarie-martie 2008, administratorul a comercializat diferite cantităţi de material lemnos către persoane fizice, fără a emite bonuri de vânzare fiscale, în scopul neînregistrarii în contabilitate a veniturilor obţinute.

„În cauză, urmează a fi sesizată Secţia Judeţeană Suceava a Gărzii financiare pentru a se stabili valoarea pe care administratorul societăţii nu a înregistrat-o în contabilitate, acesta urmând a fi cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În cadrul controalelor de săptămâna trecută, au fost aplicate în total 5 amenzi, în valoare totală de 9000 de lei, acţiuni similare urmând a fi organizate şi în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceri cu lemn la negru, stricate de poliţişti.
 Vizualizări articol: 804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Afaceri cu lemn la negru, stricate de poliţişti4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotii padurilor trimis de
(19 mar 2008, 12:49:58
duceti-va domnilor si la carlibaba si o sa vedeti ce se antampla si acolo padurarii sau ,,fosti padurari'',,cei ce au avut cat de cat o functie an PSD toti au ateliere de prelucrare a lemnului de padure ce sa mai vb an doi sau trei ani nu cred ca o sa mai existe si asta din cauza celor ce asi iau salarii fabuloase de la min silvic. Cei ce trebuie sa pazeasca aceste paduri au taiat si au vandut mii de metri C de lemn fara sa ai traga nimeni la raspundere asta sub nasul sefilor de la silvic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.   Hotii trimis de
(19 mar 2008, 13:01:10
dar mergeti si la CRUCEAsa vedeti cum se fura in stil barbar de unde isi permit sefii de districte masini de lux dintr.un biet salar sunt o gasca de hoti!de ce nu.i verificati?
3.   Re trimis de
(19 mar 2008, 13:17:30
La Solca trebuie controlat gaterul din liziera padurii , situat in locul numit IZVOR .

Proprietar este un pocait pe nume Avram Sorin , fura omuletul asta de rupe , taie ce fura noaptea ca e mai ieftin curentul si are o gasca de tigani la negru pe care ia adus din zona Iasului .

Proprietarul asta mai are si in Arbore un gater , langa postul de politie .

Multe abateri ve-ti gasi numai sa mergeti si sa vedeti , nici autorizatie de functionare nu are , nici de la mediu nu are , depoziteaza la noi la Solca rumegusul pe marginea paraului Solcuta .

Veniti va rugam
3.1  RE: Re trimis de
(19 mar 2008, 17:22:35
krezi ca pt marza nu se gaseste un nas?????????????
4.   Pentru padurari trimis de
(19 mar 2008, 17:10:03
baaa, la Carlibaba nu va bagati, ca acolo e Marza si va bate
5.   Rerere trimis de
(19 mar 2008, 17:23:42
Asa e , perfect adevarat ce face pocaitul ala Avram Sorin la noi la Solca , fura lemn noaptea si tot noaptea il taie cu niste canalisti din Iasi .

Unde esti tu Tepes Doamne ! Unde esti tu LEGE ! ca asta isi face de cap , fura si lucra ilegal , a distrus si paraul Solcuta cu rumegusul .

Unde esti tu Tepes Doamne ! la Bucuresti ? te gasim noi !

Pe "IZVOR" la Solca sa vii Maria Ta ! in liziera padurii Maria Ta !

Te asteptam Maria Ta !
5.1  RE: Rerere trimis de
(20 mar 2008, 10:16:00
PROST ESTI MAI PUPIANCURISTULE!!!
6.   Indata trimis de
(19 mar 2008, 17:54:36
stai sa se termine emisiunea Nora pentru mama, ca e o boieroaica de-a mea invitata. imi trag nadragii, ascut vreo doua tzepe si vin.

numa sa nu fie tzapa....
7.   Padurile sadovenilor trimis de
(20 mar 2008, 19:11:33
veniti �n ,, satul cu oameni frumosi ,, sa vedeti cum arata padurile.

fostul sef de district,,bodo,, actual padurar dupa ce s-a dotat cu doua basculante

si o vola a plecat cu coada �ntre piceoare la ,,valea putnei,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

8.   ?????????????????????????????????????????????????? trimis de
(21 mar 2008, 11:56:59
bai prostule s-a dotat si cu un gip ,,toyota,, ,si cu o pensiune care nu a reusitsa

sa o termine.

,,a venit cu bicicleta **FYC** la sadova si a plecat cu ,, gip, basculante,vola , o pensiune neterminata si cu 130kg,, .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 2 porţii – 25 minute 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în... Citeşte