Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2007 - Anul XII, nr. 308 (3676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Disperarea pensionarilor

Avalanşă de cereri pentru bilete de tratament balnear

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava a fost asaltată, în această lună, de numărul mare de pensionari care au solicitat bilete de tratament balnear. În doar patru săptămâni, nu mai puţin de 4.520 de pensionari au depus cereri în speranţa că vor putea obţine, în 2008, un bilet ce le va permite un tratament balnear într-una din staţiunile din ţară.

Favorită, în opţiunile pensionarilor suceveni, rămâne, şi în anul 2008, staţiunea Vatra Dornei, pentru care s-au înregistrat un număr de aproximativ 1400 de cereri. Pentru staţiunea Băile Felix au optat deja aproape 700 de pensionari, iar pentru Bălţăteşti s-au înscris aproximativ 500 de solicitanţi.

Numărul cererilor înregistrate de CJP Suceava, pentru anul 2008, este surprinzător de mare, comparativ cu solicitările înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în decembrie 2006, se înregistraseră 1.048 de cereri pentru biletele aferente anului 2007.

„Deşi, la această dată, nu se cunosc locurile de tratament şi numărul biletelor care vor fi repartizate anul viitor, pentru judeţul Suceava, este indicat ca cei care vor avea nevoie de tratament balnear pentru menţinerea sănătăţii să reuşească să depună din timp actele necesare. Precizăm că nu există un termen limită pentru depunerea acestor cereri”, a declarat directorul executiv al CJP Suceava, Robert Marian.

Documentele se pot trimite prin poştă

Pensionarii suceveni au posibilitatea ca, şi anul viitor, să depună actele necesare pentru eliberarea biletelor. Pe de altă parte, pentru depunerea cererilor, pensionarii nu trebuie să se deplaseze personal la ghişeele Casei de Pensii, ci pot trimite prin poştă documentele necesare.

Sejurul include 18 zile, cu trei mese zilnic, tratament şi cazare în vile sau hoteluri de două sau trei stele. Biletele sunt destinate celor care au calitatea de pensionar, de asigurat al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale sau beneficiar al prevederilor legilor cu caracter special.

Documentele pe care trebuie să le prezinte solicitanţii sunt: o cerere tip, copia actului de identitate, recomandare medicală (original ) şi cupon de pensie sau adeverinţă de salariat, după caz.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avalanşă de cereri pentru bilete de tratament balnear.
 Vizualizări articol: 1137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avalanşă de cereri pentru bilete de tratament balnear0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vax Albina trimis de
(23 dec 2007, 14:43:43
Nevoia ii impinge pe pensionari la eludarea legii. Dupa ce vor intra in posesia biletelor, vor vinde aceste bilete unor smecheri cu un pret putin mai mare pentru a castiga 100 lei in plus. Nu este nimic de ras, dar au sarmanii oameni foamea-n gat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şalău pane cu cartofi şi conopidă 4 porţii – 50 minute  700g file de şalău 4 cartofi mari 1 conopidă potrivită 150ml ulei 2 ouă 3 linguri făină un vârf de cuţit şofran 2 cepe 1 leg. pătrunjel ± sare, piper ... Citeşte