Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2007 - Anul XII, nr. 308 (3676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anuala 2007

Sub auspiciile măiestriei şi echilibrului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de artă „Ion Irimescu” s-a deschis, cu două zile în urmă, „Anuala 2007”, expoziţia colectivă a Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici (UAP).

Un număr de 25 de creatori, pictori, sculptori, graficieni şi tapiseri şi-au reunit lucrările într-o desfăşurare vizuală armonică, o sinteză revelatoare a principiului unităţii în diversitate.

În contextul unei cârmuiri interimare, asigurată de artista plastică Lucia Puşcaşu, după retragerea de la conducerea filialei a prof. Gabrel Baban, breasla artistică suceveană îşi onorează statutul profesional prin această manifestare lipsită de reflexul măruntelor adversităţi conjuncturale.

Vernisajul a debutat cu un gest menit să acopere un segment neglijat până acum în structura organizatorică funcţională a filialei: intenţia formării unui exeget, a unui critic-comentator în interiorul grupării artistice sucevene.

A fost investită astfel cu încrederea breslei tânăra Raluca Schipor, fostă elevă a Liceului de Artă (acum colegiu) „Ciprian Porumbescu”, absolventă a universităţii ieşene „George Enescu” (la care este acum masterand), profesor, aşadar coleg de catedră cu foştii săi dascăli de la Suceava.

Investită cu încredere şi încurajată, Raluca Schipor a fost prevenită de Lucia Puşcaşu că vor fi, cu siguranţă, şi „comentarii”, dar acestea nu trebuie să o descurajeze, ci, dimpotrivă, să o ambiţioneze în drumul său.

Calitate şi diversitate stilistică

Aşadar beneficiind de suportul moral al colegilor, Raluca Schipor, care s-a remarcat până acum şi ca „criticul de serviciu” al TAG-ului („Tonitza Art Group”), asociaţia artistică suceveană care activează în mediul universitar, a debutat exegetic în arena concurenţială şi exclusivistă a UAP-iştilor.

Apreciind expoziţia ca fiind un „eveniment artistic ce stă sub auspiciile măiestriei şi echilibrului”, ea a subliniat faptul că aceasta „se eliberează de presiunile conformismului” având ca „element de bază, alături de principiul calităţii, diversitatea stilistică”, semnalând totodată existenţa unei „predispoziţii spre sinteză între formă şi culoare, între spiritul avangardist şi cel tradiţional”.

„În concluzie - şi-a încheiat ea expunerea, după o prudentă dar onestă privire critică - expoziţia anuală a Filialei UAP Suceava este, ca totdeauna, o manifestare ce poate satisface toate gusturile, atât în materie de artă tradiţională, cât şi în privinţa exprimărilor avangardiste”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sub auspiciile măiestriei şi echilibrului.
 Vizualizări articol: 2944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sub auspiciile măiestriei şi echilibrului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parere trimis de
(23 dec 2007, 13:25:48
Craciun Fericit !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şalău pane cu cartofi şi conopidă 4 porţii – 50 minute  700g file de şalău 4 cartofi mari 1 conopidă potrivită 150ml ulei 2 ouă 3 linguri făină un vârf de cuţit şofran 2 cepe 1 leg. pătrunjel ± sare, piper ... Citeşte