Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 dec 2007 - Anul XII, nr. 308 (3676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mii de turişti îşi petrec vacanţa în staţiunile de pe Valea Prahovei

Duminică, 23 Decembrie 2007 (14:31:38)

Mii de turişti îşi petrec vacanţa de Crăciun pe staţiunile de pe Valea Prahovei, foarte mulţi dintre aceştia luând cu asalt pârtiile din Azuga, Buşteni, Sinaia şi Predeal, unde condiţiile pentru schiat sunt foarte bune, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  În Azuga, Buşteni şi Sinaia cu greu se mai găseşte un loc de cazare, foarte mulţi dintre turişti rezervându-şi camere în hoteluri, vile şi pensiuni încă din lunile septembrie şi octombrie.

Turiştii au început să se îndrepte către staţiunile de pe Valea Prahovei încă de vineri, mulţi dintre ei profitând de faptul că luni au zi liberă pentru a-şi petrece câteva zile de vacanţă la munte.

Potrivit şefului pârtiei Calinderul din Buşteni, Mihai Dobre, aproximativ 500 de turişti se aflau duminică, la ora prânzului, pe pârtie, profitând de faptul că stratul de zăpadă artificială măsoară 40-45 de centimetri, fiind foarte bun pentru schi.

Mihai Dobre a precizat că întrucât zăpada artificială este mai dură decât cea naturală, unii dintre turiştii veniţi pe pârtie au avut parte de mici accidente: mai mulţi turişti au suferit fracturi de claviculă şi mici contuzii în zona capului. Trei dintre acestea s-au petrecut duminică dimineaţa, iar alte cinci au fost înregistrate în cursul zilei de sâmbătă. Sursa citată a precizat că nu este vorba despre accidente grave care să fi pus în pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor.

Şi pârtiile din staţiunile Azuga şi Sinaia oferă condiţii excelente amatorilor de schi. Mulţi dintre schiorii experimentaţi preferă pârtia de mare altitudine Valea Dorului din Sinaia, dar sute de turişti se află în acest week-end şi pe pârtilee Cazacu şi Sorica din Azuga.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de turişti îşi petrec vacanţa în staţiunile de pe Valea Prahovei.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de turişti îşi petrec vacanţa în staţiunile de pe Valea Prahovei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şalău pane cu cartofi şi conopidă 4 porţii – 50 minute  700g file de şalău 4 cartofi mari 1 conopidă potrivită 150ml ulei 2 ouă 3 linguri făină un vârf de cuţit şofran 2 cepe 1 leg. pătrunjel ± sare, piper ... Citeşte