Google
SHOPPING CITY SUCEAVA - Festivalul verii
SHOPPING CITY SUCEAVA - Festivalul verii
SHOPPING CITY SUCEAVA - Festivalul verii
 
sâmbătă, 22 dec 2007 - Anul XII, nr. 308 (3676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5673 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0905 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Şalău pane cu cartofi şi conopidă

4 porţii – 50 minute

  •  700g file de şalău
  •  4 cartofi mari
  •  1 conopidă potrivită
  •  150ml ulei
  •  2 ouă
  •  3 linguri făină
  •  un vârf de cuţit şofran
  •  2 cepe
  •  1 leg. pătrunjel
  •  ± sare, piper

Curăţă fileurile de pieliţe şi de eventuale oscioare rămase de la filetat, spală-le, scurge-le de apă, şterge-le cu şerveţele absorbante, taie-le în bucăţele de circa 3cm şi presară-le cu sare şi piper.

Din ouă, făină, un praf de sare şi câteva linguri de apă fă un aluat de consistenţa unei smântâni.

Treci bucăţile de peşte prin acest aluat şi prăjeşte-le în uleiul bine încins, la foc potrivit, până ce se rumenesc bine pe toate părţile.

Scoate-le apoi pe şerveţele absorbante şi păstrează-le acoperite, la cald.

Desfă conopida în bucheţele, spal-o şi fierbe-o 15 minute, împreună cu cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în bucăţi, în apă cu ceva sare, apoi lasă-le să se scurgă.

Curăţă, spală şi taie mărunt ceapa, căleşte-o 5 minute la foc mic.

Pune într-o tavă cu pereţii mai înalţi ceapa călită amestecată cu conopida şi cartofii fierţi, presară pe deasupra şofranul şi potriveşte de sare şi piper.

Pune peste acestea bucăţile de peşte pane şi pune tava la cuptor, la foc potrivit pentru circa 20 minute.

Serveşte ornat cu feliuţe de lămâie şi cu pătrunjel tocat mărunt presărat pe deasupra.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şalău pane cu cartofi şi conopidă.
 Vizualizări articol: 2116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şalău pane cu cartofi şi conopidă0.05

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Şalău pane cu cartofi şi conopidă 4 porţii – 50 minute  700g file de şalău 4 cartofi mari 1 conopidă potrivită 150ml ulei 2 ouă 3 linguri făină un vârf de cuţit şofran 2 cepe 1 leg. pătrunjel ± sare, piper ... Citeşte